reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
agacio wczoraj posadziłam małą w jej krzesełku, na tacce położyliśmy miseczkę, w niej ziemniaczki, marchewka, mięsko. zadowolona była bardzo, a jedzonko znalazło się wszędzie - na krzesełku, poza nim, na ubranku, wszędzie :) miseczka wylądowała prawie na główce, ale jak sie ma uczyc jedzenia to niech się uczy
ale i tak faktycznie najwięcej radości przynosi jedzenie tego, co jedzą rodzice, buzia cała się śmieje

Joluś a no widzisz mów mi pasztetowa:-D

edit: Maja dopiero Polinkę zobaczyłam Słodka, ale co burak "smakował" czy smakował? Bo jak nie smakował to pewnie dlatego że ciocia od buraków nie przyjechała nakarmić czyli ja;-)

Ostatnia edycja:
Agacio :-D:-D

Mój Igi dzisiaj zjadł całą pyzę na obiad:surprised: Co tam słoiczki , niech ,żyje jedzenie z maminego talerza:)

Ja też dopiero Polusię dojrzałam - pięknotka, buraczek widać smakował bez dwóch zdań :tak:
Agacio ja też nie wiedziałam, że wątrobianka to pasztetowa:confused2:Agacio mam jeszcze pytanie do Ciebie odnośnie tej pomidorówki < w ogóle sorki, że tak zawracam gitarę> kupiłam dzisiaj w biedrze zagęszczony sok pomidorowy w składzie ma 100% pomidorów taki w kartonie, czy taki może być do pomidorówki?
Martynka dzisiaj zjadła 2 pierogi ruskie:-D więc przybijamy piątkę Igiemu ;-)

Ostatnia edycja:
Basiek pewnie jak najbardziej może być:tak: a kluseczki tez robisz do niej? gitary nie zawracasz absolutnie:no:;-)
Wogóle zabrzmi to nieskromnie ale uważam się za dobrą kucharkę;-)

Jolcia, mój Mały jak któregoś dnia ugotowałam Mu kolorowe kopytka, to zjadł ich 6:sorry:

U nas jedzonko wygląda tak:

5-6 cyc
8-9 kaszka
12 obiadek
15 owoc/kisiel
18 kaszka
20 cyc

między posikami parę chrupków bądź biszkoptów

a co do chlebka, gdzieś czytałam, ze takiemu Maluchowi nie powinno się dawać ciemnego pieczywa;-)

reklama
Wasze dzieci naprawdę dużo jedzą i często.
Mój Igi dziś po 5tej jadł butle to po 10tej kanapki nie ruszył!!!

Ewcia kolorowe kopytka??? Daj przepis