reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

moja jak wstaje gdzieś ok 7 to dostaje butlę mleka 240 ml i idzie spac dalej , spi do 9 .. tak o 9.30 je śniadanie , micha kaszki , albo jakies inne .. knapka z pasta lub mięskiem, albo jakieś owoce z herbatnikami.... zależy
po śniadaniu o 12 je zupke .. cała micha ..
potem idzie spac :-p spo 2,5 h i wstaje głodna więc je 2 danie (obniadek) to jest gdzieś 14.30-15
później je deserek jakiś czyli owoc lub warzywka :-)
o 18 już jest głodna więc kolacja lub mleko zależy co mam na pomysle ;-)
no i o 19-19.30 kąpiel zanim skończymy to jest 20-20.30 i wtedy już robimy mleczko zasypiamy i do rana...
w miedzy czasie podjada z talerzy lub nasze śniadania i kolacje :-p dostaje coś w łapkę najbardziej lubi chrupki :-)
ale swoje posiłki ma stałe :tak:

reklama
Ewcia wielkie dzięki:):)

Kurde A to niby mój Igor ma nadwagę.On je jak wróbelek a Wasze pociechy widzę często jedzą.

Agacio ja tez Cie uwazam za dobra kucharke :tak: ..wcale bym sie nie obrazila, jakby cicoiunia wpadla z czyms dobrym:-p

Basiekk
- ruskie zjadla? jejku, jak fajnie..
my to na szarym koncuuuuuuuuuuuuu

Igus ma nadwage??? !!!:szok:
aha, edit: to ta lekarka ostatnio cos tam seplenila.. 'gupia' jakas..pfff..

Maja u nas ruskie jakiś czas temu furrorę zrobiły. Mała nie wiedziała kiedy przestać tak jej smakowały. No a teraz jak jej te zęby wyjdą bo niestety przez to nie chce nic poza butlą, to zrobię takie ze słodkim serem.

Joluś Franek też miał taki etap np po porannym cycu o gdzinie 6 do godziny 13 potrafił wypić 60ml mm i tyle! teraz mu się już odmieniło zajada odpukać ładnie:tak: Spokojnie napewno wróci mu apetyt ale wiem jak się stresujesz bo przeżywałam to samo:*

Maja to co Ci podrzucić?;-)

Kamcia:szok: Wy nie macie problemu z niejedzeniem Emcia wsuwa jak szalona produkcja fałdeczek (rozkosznych zresztą) na całego ;-)

Wychodzi na to, ze kazde dziecko ma lepszy i gorszy czas na jedzenie, z roznych powodow, bo np. zabkuje itp.
Jolus nie martw sie Igorek nabiera wlasnie rozpedu przed nastepnym skokiem :)
Hope napisala bardzo wazna rzecz, a mianowicie nie ustawac w probowaniu, w koncu dla tych babelkow wszystko jest nowe, nieznane, czasem trzeba wielu prob zanim cos zaakceptuja, a naszym zadaniem jest niezrazac sie i nie smucic, tylko probowac i probowac.

Filciu dostal dzis jogurcik naturalny full fat, zaden odtluszczony, a do tego dolozylam lyzeczke dzemu truskawkowego bez dodatku cukru i konserwantow, znalazlam tu taki jeszcze przy Aleksie. Alez byl zdziwiony jak wpakowal do niego lapke (robi tak z wiekszoscia tego co wcina, bo miseczka na przyssawce stoi na jego stoliku, kupilam na przyssawki bo inaczej ladowaly zaraz z zawartoscia na podloge).
W kazdym razie jogurtu zjadl moze 2 lyzeczki, mialam wrazenie, ze byl za zimny i tu pytanie - czy moge lekko podgrzac jogurt w miseczce z goraca woda? nie straci swoich cennych wartosci? jak Wy to robicie?

reklama
bubbles - myślę,że troszkę można, ale wstaw do ciepłej, nie gorącej wody.
U nas też problem temperatury jogurtów, ale ja tam jestem bezlitosna matka -daje mu jogurt i mówię: synuś są rzeczy słodkie i kwaśne oraz ciepłe i zimne - teraz właśnie masz tą drugę opcję - musisz się oswoić ze wszystkim ;-)
położyłam mu dziś na tackę miąższ z rogala - zrobił sobie kulki i się bawił :confused: