reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
Jagódka je kanapki normalnie jak my, odgryza kawałki, żuje i po sprawie. Nie kroję jej w kostki tylko podaję środek, bez skórki.

Bez problemu radzi sobie z całymi płatkami kukurydzianymi i płatkami owsianymi, pod warunkiem, że są miękkie.

Owsianki Bobovity nie lubi, co prawda wcisnęłam jej jedno opakowanie ale z dodatkami, polane jagodami i innymi cudami.

Jogurty przejadły się definitywnie po 5 dniach. Już nie chce.

Uwielbia parówki, po prostu uwielbia, ale niestety skład parówek mnie załamuje, nawet te dla dzieci nafaszerowane są chemią.

Igorowi owsiankę polałam soczkiem i też nie chciał. Dziś mu zrobiłam kanapeczkę i zjadł 3 kęsy i podziękował. Nie wiem dlaczego on ostatnio tak mało je :/

Ale jak wy robicie te kanapeczki? Bo ja z Igorem nie mam problemu zeby jadl pomijajac teraz chyba przez te zeby a te kanapeczki brzmią interesująco.

Maly dostaje kaszki tylko, kleiku nie ruszy, jogurtow mu nie dawalam jeszcze ale chyba spróbuje.

Agniieszka kromkę chleba smaruję masełkiem i podaje Igorowi po kawałku, albo podsuwam pod buźkę i sam gryzie:)

Ja widziałam parówki gerbera w słoiczku dla dzieci pisze od 12 miesiąca ale chyba spróbuję i dam małej. Takich normalnych się trochę boję.

Zapomniałam dodać, że chleb też piekę sama... A o parówkach nie wiedziała, zaraz idę zobaczyć czy mają w sklepie :-)

reklama
jaipur ja tak samo reaguje na parówki, ale coż dzieci lubią :p :p

U nas przez chorobe tylko cycuś i deserki dobre ... cała reszta be :-(