reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
Manna z nestle jest super, ale wczoraj kupiłam też kaszke z nestle 8 zbórz, mała wciągnęła 260 ml:szok::szok::szok::szok::szok:I nawet P stwierdził że pyszna, zresztą jak mała nie wypije kaszki to on spija bo tak mu smakują.
Co do danonków to u mnie skrót myślowy ja daję angielskie serki w takich samych opakowaniach ale jest to twarożek zmiksowany z owocami i smakuje naprawdę dobrze. Polskie serki jak kupuję to takie z mlekowity i tym podobnych homogenizowane, Danio np. ja nie lubię leci mi chemią. Ostatnio zresztą daję jej jogurt naturalny z owocami ze słoiczka i też wcina. A co co mleka krowiego to większość mm jest z mleka krowiego, w Polsce mm sojowe jest tylko na recepte przez co ja musiałam zacząć dawać małej krowie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:bo zapasy z UK mi się skończyły, a muszę powiedzieć że u nas problemy z kolkami się skończyły odkąd mała piła mleko sojowe.

Do picia daję herbatę, albo taki sok/syrop do rozcieńczania w wodzie (Łowicza) no i bobofrut dzisiaj albo jutro zamierzam uruchomić sokowirówkę i zrobię jej sama soczek. W nocy pije tylko czystą wodę przegotowaną albo mineralną.

Ostatnia edycja:
U nas oprócz mleka do jedzenia podajemy:
-> kaszki (róznego rodzaju z Bobovity i czasem Nestle - polecam te żółte, bo są wydajniejsze),
-> zupki-sama gotuję,często daję już takie "nasze" zupy,
-> czasem deserki owocowe w słoiczkach-ostatnio zakupiłam w Rossmanie z Babydream musli owocowe i młody wciągnął od razu wszystko;-),
-> tarte owoce,albo takie swoje-pasteryzowane (wczoraj otworzyłam jagody i mały był zachwycony:tak:),
-> jogurty czasem podaję,ale te z Nestle- "Misiowy jogurcik",ale młody szczególnie za tym nie przepada,
-> poza tym chlebka skubnie, biszkopcika, jakąś wędlinkę itd.
-> A do picia podajemy herbatkę z bobovity,ale młody bardzo mało teraz pije.
Przyzwyczajam go powoli do wszystkiego:tak:

owsianką z bobovity Mikołaj strasznie się zajadał, ale niestety ze względu na skazę musieliśmy odstawić...

a nawet nie wiem czy jest sama taka drobna owsianeczka, a nie płatki:confused:

także bardzo Mu smakują kaszki z nestle ze zbożami z lipą, albo ze śliwką, ta ze śliwką bardziej Mu smakuje:tak: ale obie są pycha
Jeszcze muszę gdzieś znaleźć 3 rodzaj -8 zbóż

a manny jeszcze nie dostał ani razu:sorry2:

Do picia dostaje teraz tylko wodę, wcześniej była herbatka, teraz herbatkę sporadycznie Mu podaję.

a najlepsze to są kisiele na soczkach:tak:

W sumie już dużo Mu podaję,
ostatnio dałam mu trochę farszu z gołąbka, ale się zajadał:laugh2:

Ostatnia edycja:
Joluś,
Jas wcina owsiankę z bobovity,ąz mu się uszy trzęsą!! Dodaje mu do tego bananka i nie chce się oderwać.
Majeczko kochana my uwielbiamy jogurty nestle, codziennnie jemy na sniadanko:))

Aiunka ja podobnie daję banana właśnie, albo soczu malinowego odrobinkę:tak:
Dziś Franek zajadał zupę ogórkową smakowała baaaaardzo:tak: Kanapkę z masłem i pieczoną piersią z indyka, 2 średnie jabłka i całego banana:szok:

Matko ja w życiu nie zjadłabym żadnej kaszki:no: na samą myśl zbiera mi się na wymioty:baffled: Za to zupki wszystkie kończę po synku:-D

reklama
Alex dostałam od mamy kupuje od sąsiadki, ale też daję ziarnisty res-mlecz nie wiem czy u was też jest?
A jak u Olinka z jedzeniem bo wiem, że niejadkiem był, dalej cycuś rządzi?

U nas nie widziałam.
A Oliwierek zupki jakoś ostatnio ładnie zjada ale za to kaszka nie chce prawie wcale ruszyć, a juz tak ładnie je jadł. nie wiem co się stało.
Oczywiscie, ze cycus rządzi i to najbardziej mu smakuje:)
Z butelki tez zaczął juz jakoś pić nawet po 130 ml ale znowu od 3 dni nie chce tknąć butelki ja juz nie wiem jak mam do niego podejść z tym jedzeniem i butelką?