reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

bombelq my pijemy debridat 4 tydzień, juz prawie nam sie konczy i wlasnie mam zamiar podpytac lekarza czy brać dalej, z tego co mowil na poczatku to on dopiero zaczyna dzialac po jakims czasie,gdzies w necie czytalam ze nawet wlasnie po miesiacu stosowania,tylko nie wiem czy pozniej sie zaprzestaje...

reklama
Bra jezeli chodzi o posilki to u nas jest tak:
-8:00 mleko z kleikiem ryzowym (nie dostaje samego mleka bo strasznie ulewal)
-11:00 kasza zazwyczaj smakowa, podana lyzeczka
-14:00 obiadek ze sloiczka
-17:00 owocowe deserki (z kasza, ryzem albo musli- takie w sloiczkach)
-19:00 mleko z kleikiem
Cala noc spi wiec nic juz nie je.

u nas prawie identycznie jak u karolki ,czasem 5 glownych,czasem pomijamy jedno mleko i rozciagamy w czasie i wtedy sa 4, w nocy nie jemy, przewaznie jakis owocek jest ok 10:00,czasem po obiadku ok 16:00
8:00 - mleko
11:00 - kaszka
14:00 - obiadek
17:00 - mleko
20:00 - mleko

Dziewczyny mam pytanie te które z Was podawały dzieciakom Debridat jaki okres dawałyście??Bo moja mała od tygodnia bierze i jest (tfu tfu odpukać)znaczna poprawa z kupą a wiem, że to chyba jakiś czas się powinno dawać?
Styna wiem że Ty dawałaś jak u Was było??
Ja podawałam prawie 4 tygodnie, nieskończyłam pełnej butelki, jakoś po 2 tygodniach zmniejszyłam dawkę o połowe i się wszystko ładnie uregulowało.

Emikaa to daj znak co z tym Debridatem jak podpytasz lekarza:)
Bra u nas w sumie chyba podobnie jak u większości dziewczyn
7.30-kasza tylko łyżką je porcje różne od 130 do nawet 170 ml się zdarza
11.30-obiad z wielkim trudem zjadany tylko mały słoiczek
14.30-jakieś owoce lub jogurt to jako deser traktujemy
16.30-mleko
19.30-mleko przed spaniem
z tym że u nas jest co najmniej jedno karmienie nocne jeszcze mlekiem
Agacio moja mała w ogóle nie chce jeść tych obiadków z grudkami krztusi się dławi itp muszę je blendować

Ostatnia edycja:
czyli widzę, że karmienia co około 3 godzinki u Was. zapytałam, bo u nas te "głowne" były co ok 4 godziny i to chyba jednak za rzadko, bo jak si,e dossiewała do butli to az jej sie uszka trzęsły

Bra u nas mała jak zje kasze to wytrzymuje 4 godziny tylko,myślę ,że jakby jadła duże obiadki te ok 190 ml to też by była w stanie wytrzymać te 4 godziny ale że ona małe słoiczki ledwo je to tylko 3 godziny wytrzyma

A co do ilości mleka z tym też bardzo różnie czasem wciągnie 130 ml a czasem 180 ml

zapomniałam podziękować za odpowiedzi dotyczące banana, młoda juz go nie dostanie w najbliższym czasie. biedna dalej sie męczy, pręży nóżki, napina pupcie :-(

Współczuję tych zaparć, u nas odpukać nigdy nie było problemu. Od początku karmienia jem wszystko, teraz daję różności, dzisiaj dla przykładu pożarła całego banana i kupa była.

Ja mam dziecko cycowe i podaję trzy posiłki. Nie są to stałe godziny - cycowe dzieci nie muszą ich mieć - rano owoc słoik albo świeży, po południu obiad - dzisiaj risotto z hippa, bardzo smakowało- o 19 kaszka- już nie słoikowa a z glutenem sypana, gęsta nie do picia. Reszta cyc na żądanie i czasem podjada coś mojego - ociupinkę.

reklama