reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

My też cycamy, bo mamy mleko wstret modyfikowany ... a z pokarmrm tak róznie taraz akurat mam coś na kztałt nawału a za 2 dni pewnie będzie pustawo ... na herbie laktacyjnej non stop jestem ... ale karmić będe napewno do kwietnia/maja bo wtedy mam plener ślubny i musze mieć duże cycki do sukienki :-D

edit:
yea właśnie jamochłon wciągnał po cycaniu ok 40-50 ml Bebilonu 2 - yupiiiii czyli jednak sie nie dojada i czemu ze wszystkich mlek akurt posmakowało mu to najdroższe :dry:

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny mam pytanie te które z Was podawały dzieciakom Debridat jaki okres dawałyście??Bo moja mała od tygodnia bierze i jest (tfu tfu odpukać)znaczna poprawa z kupą a wiem, że to chyba jakiś czas się powinno dawać?
Styna wiem że Ty dawałaś jak u Was było??

U mnie na szczęście też mlesio płynie. Klusek po godzinie 15 do rana wcina tylko mleko.
A pierwsze dni w pracy to była istna masakra - myślałam, że mi cycki eksplodują. Chodziłam do wc i ściągałam ręcznie. Teraz już się dostosowało , cycki napełniają się dopiero o godzinie 14 więc jak tylko wracam do domu i mała się przyssie to leci i leci.

Dziewczyny czy u Was jak podajecie maluchom obiadek taki grudkowy później te grudki są niestrawione w kupce? Bo nie wiem, czy to normalne, czy może brzuszek nie jest gotowy na takie posiłki z posiekanymi warzywami?

Mamy kolejną rewolucję Franek wypił 50ml soczku bobofrut jabłko gruszka:tak:

kochane a ile macie głównych posiłków? tzn nie deserków, tylko konkretów?

ps możliwe , że młoda reaguje zaparciem na banana? kurcze dziś znowu problem z kupką i ja juz nie wiem po czym :((( jedynie ten banan przychodzi mi do głowy

agacio widzę w niej kawałki marchewki tudziez innych warzyw :D

Ostatnia edycja:
Bra jak najbardziej banan. Co do konkretnych posiłków to oprócz mleka i deserku typu owoc z jogurtem Igor dostaje obiadek.

Coś Wam powiem jeśli chodzi o zaparcia. Swego czasu jak Igi załatwiał się raz na ileś dni moja ciocia (pielęgniarka) podpowiedziała mi żebym dała Igorowi pół łyżeczki surowej wody. Miałam stracha i i młodego męczyliśmy czopkami lub lewatywą. W końcu z kupą się unormowało ale bywają dni że młody męczy się i ciśnie te kozie bobki. Od jakiegoś czasu używamy do mycia ząbków już normalnej szczoteczki do zębów (nie tej silikonowej) i zauważyłam że jak mocze Igiemu szczoteczkę w surowej wodzie kilka razy w ciągu mycia to kupa na drugi dzień jest luźniejsza,a jak moczę w przegotowanej to na drugi dzień są te nieszczęsne wymęczone bobki. Przetestowałam to już kilka razy. Więc dziewczyny których dzieciaczki męczą się z zaparciami, może faktycznie warto z tą surową wodą spróbować.

reklama
Bra dokładnie to banan:tak: Jak moja młoda nie ma problemu z kupkami tak po bananie mamy zaparcia bankowo. A banany uwielbia, podobnie jak Juniorek potrafi zjeść całego naraz. Ale ze względu na te zaparcia musiałam jej ograniczyć.