reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
u nas też była próba- czyli zaczepienie zębami o sutek.Wtedy mama zabrała i ofukała. Junior był zaskoczony.
Wgryźć się nie próbował.Może do czasu:-D
Ale co on wyprawia z butelką?! aż mnie ciarki przechodzą- gryzie, nagryza,skrobie zębami po smoczku od butelki, a jak trzyma ją sam to wręcz "strzela ze smoczka" czyli nagryza- ciągnie i puszcza z zadowoleniem i powtórka

A my próbujemy sie nauczyć pić z butli i niestety Oliwierek nie potrafi zassać, cały czas tylko gryzie smoczek. Ja już nie wiem czy on kiedykolwiek nauczy sie pic z butli.

Moj lobuz tez probowal mnie gryzc ale zareagowalam podobnie jak hope i juz jej sie raczej nie zdaza.
alex nie martw sie napewnno sie nauczy. szwagierki oskar perzez 10 miesiecy nie chcial butli, a jak trefili do szpitala z biegunka to lekarze kazali go odstawic od cyca i chcial nie chcial musial sie nauczyc. I podobno wcale nie bylo tak zle zglodnial porzadnie to i z butli zjadl. Oczywiscie zycze ci zeby u Was Oli nauczyl sie w przyjemniejszych okolicznsciach.

jaipur moja tez tak robi, tyle, że jest jeszcze bezzębna to nie jest aż tak źle, choc tez zaboli. eee ale ja w zasadzie juz prawie nie karmię :-( :-( :-(

Alex - u nas to samo.. Pola kompletnie nie potrafi pic z butelki.. albo udaje :]

Probowalam jej dac mm jak mialam ten kryzys ostatnio - w koncu kupilan NANPro2 i dooooopa, pic nie bedzie.. masakra..

W ogole z jej jedzeniem i piciem czegokolwiek innego to buu...............

Dzisiaj tak bidulka walczyla z kupkiem niekapkiem <bo dostala na Mikolaja z Aventu kubeczek> nalalam jej troszke soczku delikatnego - skonczylo sie prawie histeria..

Kleik ryzowy zrobilam na mm - no pychaaaaa, mi smakowalo! - jej nie...

Moze to przez zaparcia - bo normalnej kupki to ona juz chyba od 2 tyg nie miala - czytalam, ze pisalyscie o bobkach ;)) - wiec Pola tez zamienia sie w owieczke chyba i bobkuje tylko - 2, 3 razy dziennie - malutki i twardy bob... :(( Banana tak jak Bra juz nie podaje wcale choc to jej smakowalao akurat.. Ehhh....

reklama
Paula u nas było notoryczne gryzienie i to z premedytacją jak zaczynałam krzyczeć to patrzyła mi w oczy i jeszcze mocniej zaciskała, raz tak mocno mnie ugryzła że musiałam palec jej do buzi włożyć i rozciągnąć delikatnie dziąsełka:szok: No więc Cyc się skończył ściągam jeszcze i daję butelką, ale widzę że pokarmu coraz mniej. Ważne że 7 miesięcy karmiłam i w sumie dwa razy na dzień dostaje odciągnięte z butli więc uważam że n ie jest źle.