reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

zanka to może byc spowodowane wysoką temperaturą, moja mała po wczorajszym spacerku spała 4 godziny... i tez sie martwiłam, czy aby nie za długo jest bez jedzonka. po tym czasie obudziła się na takie 5cio minutowe karmienie i znowu zasnęła. tak naprawdę nadrobiła dopiero w nocy :) a w brzuszku tez jej burczy i tez nie wiem czy to z głodu czy poprostu się przelewa?

reklama
bra teraz dzwoniłam do koleżanki, stwierdziła to samo że od gorąca mały po prostu nie chce jeść tyle ile zawsze i że mam podać mu herbatkę lub wodę przegotowaną z glukozą. Nadal mnie to martwi, najbardziej to burczenie aż mi się chce płakać jak słyszę te odgłosy.... mam nadzieję że to przelewanie, ja, zamiast o tym pomyśleć to w mojej głowie od razu czarne myśli, ech...:-(

zanka tak to jest z nami- debiutującymi mamusiami :) ja też często się zamartwiam,ale to chyba normalne :) to się nazywa mamina troska :)

oj tak bra, ten debiut mnie wykończy z tych emocji a przede wszystkim z nerwów !!!
Chcesz dobrze a nie zawsze tak wychodzi i to jest wkurzające !!
Jedyne pocieszenie to przepiękna pogoda za oknem. Gdybym miała rodzić w zimie to na 100% dostałabym podwójnej deprechy !!!
bra a Ty podawałaś już małej jakąś herbatkę ????

dziewczyny a mi polozna powiedziala, ze jak karmi sie piersia, to nie dopajac niczym, ze piers w zupelnosci wystarczy. ja jeszcze nic mojej oprocz cyca nie dawałam, widze ze wy dajecie i wode i herbatki.. i wlasnie nie wiem ..

moje dziecko też dziś przespało od północy do 5.30 nakarmiłam i zasneło dalej. zanka kontroluj pieluszki jeśli jest 6 dziennie pełnych nasiusianych to znaczy że dziecko się nie odwadnia i jest ponoć ok, możesz też sprawdzić w ustach jeśli jest slina i palec swobodnie się slizga po policzku jest ok, jeśli jest lepko to może być oznaką odwodnienia ... a z tym przepajaniem, to nie lepiej dopajać cycusiem chociażby te 5 min? ja właśnie mam mieszane uczucia co do podowania wody i to z glukozą czy też herbatek

daria, Żelka mi lekarka powiedziała, że przy wysokich temperaturach należy maluszkowi podać coś do picia !
No a przecież teraz jest bardzo upalnie !;-)

A mi polozna mowila zeby dawac wode z glukoza bo mi mala na spacerze sie budzila i cyca wolala i w taki sposob je przeziebilam. Wiec ja dopajam ale jak widac co polozna to opinia:p

ani herbatki ani wody jeszcze nie podawałam, cały czas cycuś na żądanie. ale jak będziemy szły na spacerek to chyba wezmę wodę :)
daria mi połozna tak samo mówiła

Ostatnia edycja:
reklama