reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

amandae mój maluch dostał pierwszy raz mleczko mrożone w 2 tygodniu, pił bez problemu z butli, jak wróciłam to łapczywie wyssał i cycka.
Potem zostawał jeszcze 2 razy z butlą i potem pił równie chetnie, a nawet chętniej cycka niż butlę.Dzisiaj tatuś mówił ,że nalał mu całe 120ml , mały wydudlił i poszedł spać.Po obudzeniu pił przed chwilą mojego cycka, nie zuwazyłam aby robił to mniej chętnie niż zwykle.
Jak wychodzę na chwilę zostawiam w pojemniczkach(butelkach)Medeli, a mrożonki mrożę w specjalnych torebkach z Babyono.

reklama
amandae ja dla vi mroziłam pokarm w pudełeczkach z aventu (bo miałam nadmiar przez tydzień i odciągałam) ale ona i tak nie chciała jeść tego .. więc się zmarnowało...
a najlepiej jesli się boisz kupić butelkę Tommie Tippe jest podobna kształtem do piersi
jak ja odstawiałam córkę od cycya to nie chciała pic z żadnej btli tylko z tej
wiec jak bedziesz dokarmiac to nie poczuje róznicy;-)

amandae ja dla vi mroziłam pokarm w pudełeczkach z aventu (bo miałam nadmiar przez tydzień i odciągałam) ale ona i tak nie chciała jeść tego .. więc się zmarnowało...
a najlepiej jesli się boisz kupić butelkę Tommie Tippe jest podobna kształtem do piersi
jak ja odstawiałam córkę od cycya to nie chciała pic z żadnej btli tylko z tej
wiec jak bedziesz dokarmiac to nie poczuje róznicy;-)
Ja jak miałam dwie doby nadmiaru to tez odciągłam 2 kubeczki z aventu,z czego jeden poszedł jak byłam w sobotę na egzaminie. Podawałam z butelki aventu. Ale dostałam teraz od koleżanki małą butelkę z TT i rzeczywiście ten smoczek w niej wyglada jak sutek kobiecej piersi. Jeszcze nic nie podawałam małemu z tej butli,ale jest fajna. Aha a herbatke podaję w zwykłej butelce z canpol babies z silikownowym smoczkiem i też ciągnie. Nie widzi różnicy;-)

Ja kilka razy dokarmiałam Antka butlą ze sztucznym mlekiem i nie było żadnego problemu z przestawieniem sie na butlę i potem na cycka. A jakie herbatki dajecie maluszkom? Bo ja raz podałam z kopru, ale niechętnie pił, a położna powiedziała, że przy karmieniu piersią to herbatka z kopru wzmaga wzdęcia i nie ma to sensu.

Melia to prawda. Ja piłam z herbapolu herbatę na laktację z dodatkiem kopru i mały się strasznie męczył, odstawiłam i jest ok.

a jak rumiankowa? bo to tez na brzuszek a jak reaguje przy piersi? Bo daje od wczoraj mala zabardzo niechce ale troche jej wypila i dzisiaj tez jakby cos ja meczylo

Ja jak miałam dwie doby nadmiaru to tez odciągłam 2 kubeczki z aventu,z czego jeden poszedł jak byłam w sobotę na egzaminie. Podawałam z butelki aventu. Ale dostałam teraz od koleżanki małą butelkę z TT i rzeczywiście ten smoczek w niej wyglada jak sutek kobiecej piersi. Jeszcze nic nie podawałam małemu z tej butli,ale jest fajna. Aha a herbatke podaję w zwykłej butelce z canpol babies z silikownowym smoczkiem i też ciągnie. Nie widzi różnicy;-)
moja Viki też piła herbatki ze zwykłej canpolu i piła je codziennie i nie narzekała
a mleczka nie chciała ...:no:
więc chyba czuła róznicę że mleko=cyc herbatka= butla:-D

Ostatnia edycja:
moja mała dzis pierwszy raz wyduldala cala prawie butle herbatki koperkowej z hippa, bardzo bolala ja brzuszek byl upal i ciagle plakala, ale po tym zrobila calkiem normalna kupke (nie rzadka) potem zjadla z piersi i w sumie jej przeszlo. ale zmartwilyscie mnie teraz jak czytam, ze polozna mowila, ze koperkowa wzmaga wzdecia.... :/

maja ja iki naprzemiennie dawałam rumoiankową i koperkową:tak: i nie miała wzdęć
Emmie narazie nie podawałam jeszcze żadnej
ale na dniach zamierzam ją dopająć :-)

reklama
Dziewczyny!
Mam doła: od dwóch dni mój maluszek pije mleczko z piersi bardzo krótko, moim zdaniem się nie najada po czym zasypia a ja słyszę jak burczy mu w brzuszku, z głodu???
Nie wiem co robić, butli też nie chce. Dzisiaj dopiero po 5 godzinach ( !!!!!! ) zassał moją pierś, wcześniej nie dało się go dobudzić !
Poradźcie mi coś bo zwariuję !!!!!!!:-:)-:)-(