reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

Ja z kolei słyszałam że jak już dopajać to zwykła przegotowanąwodą, bez glukoz, wogóle nie przyzwyczajać do słodkiego ... Może faktycznie na spacer wezmę butelache z wodą przegotowanam, tylkopytanie w jakiej temperaturze ma być ta woda, taka 36,6 - 38? bo nie mam zadanego termoopakowania czy może być chłodniejsza ... chociaż w tych temperaturach lodowata na pewno sie nie zrobi ;)
Mój Synio na spacerach pięknie śpi i raczej się nie budzi, ale w razie czego to wolę sie przygotować ...ja w sumie pije cały czas przez te temperatury ...

reklama
Dziewczyny!
Mam doła: od dwóch dni mój maluszek pije mleczko z piersi bardzo krótko, moim zdaniem się nie najada po czym zasypia a ja słyszę jak burczy mu w brzuszku, z głodu???
Nie wiem co robić, butli też nie chce. Dzisiaj dopiero po 5 godzinach ( !!!!!! ) zassał moją pierś, wcześniej nie dało się go dobudzić !
Poradźcie mi coś bo zwariuję !!!!!!!:-:)-:)-(
nic się nie martw!!!
nic się nie dzieje z maluszkiem :)
napił się troszke bo był spragniony i sobie śpi .... nic strasznego..
wiadomo ze mleczko mamusi jest ciepłe... a pomyslcie czy wam chce sie w takie upały jeśc ciepłe posiłki?? nieeeee
dzieciom też nie :-)
Emma jeszcze lata nie poczuła ale pamietam jak w zeszłym roku były upały to mi Viki też nie chciała mpeka pić bo było ciepłe więc poiłam ją herbatkami żeby miała płyny...
moecie podawac letnią wodę lub herbatki i nic strasznego się nie bedzie działo...
niektórzy lekarze mowią żeby nie dopajać , alle to dopajanie niczym nie grozi więc można jesli tak same uznacie...
wam chce się pić czegoś chłodnego dzieciom tak samo:tak:
spokojnie :-)

a w brzuszku burczy nie z głodu tylko pokarm się przelewa , bądź trawi :-)
z głodu dziecko zacznie płakać;-)

zelka
nie musisz w upał wkładać wody do termoopaowania.. i tak będzie ciepła w upale.. więc nie masz sie czym martwić

Zanka skoro mały nie płacze to znakiem tego się najada.

Co do wody z glukozą to ja nie wiem czy jest dobra na takie upały. Nam jak chce się pić to niczym słodkim nie ugasimy pragnienia więc taki maluszek też raczej nie. Ja daję taką letnią wodę.

moja siora dzwoniła przed chwilą do zaprzyjaźnionej pediatry i powiedziała,żeby na początku przegotowywać źródlaną wodę :)

Zanka dobrze Dziewczyny mowią, nie martw się Mamusiu. Moja też tak robi, poprostu ją karmię na żądanie. Tym bardziej skoro dobrze na masie przybrała jestem spokojna.

Własnie jesteśmy po wizycie położnej, też dostałyśmy zalecenie dopajania wodą przegotowaną (no właśnie nie mogłam sobie tej glukozy wyobrazić, co innego jak chore dziecko, tak na wzmocnienie, ale nie wiem jak słodkie gasi pragnienie..), rzeczywiście co położna to opinia. Najważniejsze, ze Dzieci z glodu nie placzą.

Dziewczyny dzięki za info o mrożeniu, już jestem nieco mądrzejsza! ViKamcia butelki TT to już w ciąży polecałaś i sie zaopatrzyłam, laktator też - jestem bardzo zadowolona :-) więc wypóbuję tę buteleczkę z wodą narazie

reklama
ja też zakupiłam butelkę z TT, wcześniej podawałam mu z aventu ale jakoś tak słabo ciągnie z niej no a na tą z medeli jeszcze jest za mały bo w niej jest dziub jak od pelikana :-)