reklama
Według mojej pediatry skończony 5 miesiąc oznacza rozpoczęcie 6 i wprowadzenie mleka następnego 2. Czytałam też schemat żywienia w przychodni i też było że po skończonym 5 zmienić mleko. Kurcze ale to zagmatwałam. Nadia to wegetarianka będzie bo owoce pod każdą postacią cały 190 gr słoiczek wcina a zupki i obiadki są blee Nie mam pojęcia jak ją do nich przekonać.
styna26 u nas jak pisałam to samo koszmar z obiadkami ale od 2 dni jakoś trochę mała je ale wiesz co zawsze rano był deserek a potem obiad a teraz zmieniałam kolejność najpierw obiad a potem deserek nie wiem może to pomogło.....rano się smaku słodkiego nie naje to może zje obiad nie wiem jak u Was?oczywiście szału nie ma że je super pięknie ale lepiej....
Agniieszka
Fanka BB :)
U nas to samo z obiadkami, deserki sa super a jak widzi zupke to juz usta zaciska.
Co do śliwek u Igora bylo odwrotnie po śliwkach bolal go brzuszek i nie mogla zrobic kupki.
Co do śliwek u Igora bylo odwrotnie po śliwkach bolal go brzuszek i nie mogla zrobic kupki.
karolq8
u nas za to obiadki sa super ale tylko te co ja zrobie a deserki bez szalu chyba ze tez sama zrobie na weekend bede probowala zrobic jej budyn i kisiel zobaczymy czy bedzie jadla
u nas owocki i zupki/obiadki szama ładnie, ale od wczoraj wieczór jest strajk głodowy :/ mleko jest beee,ale wtedy szybka akcja i z mleka robię kaszkę np ryżową malinową i wtedy z łyżeczki z wygibasami na krzesełku ale coś tam je...
narazie po wczorajszym soczku z gruszki i śliwkach+ jabłko dzisiaj poszła miększa kupka )
dzisiaj będziemy testować same suszone śliwki
narazie po wczorajszym soczku z gruszki i śliwkach+ jabłko dzisiaj poszła miększa kupka )
dzisiaj będziemy testować same suszone śliwki
Agniieszka
No wlasnie taki nasz budyn na mm? A kisiel jak? taki normalny?
Mozna juz dawac biszkopty czy to jeszcze za wczesnie?
Mozna juz dawac biszkopty czy to jeszcze za wczesnie?
reklama
karolq8
Kisiel z Bobo Fruta po 6 miesiącu - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety tio kisiel tam sa rozne deserki a budyn mam w jednej z ksiazeczek tych przyslanych zaraz napisze...
to w kjsiazeczce z nutricia gerber
skladniki:
2 kubeczki misiowego sadu jablka banany
3/4 lyzeczki zelatyny
ewentualnie kilka owocow do tego
2opakowania misiowego sadu dac do miseczki dodac zelatyne rozpuszczona w 20ml wody. Wymieszac to wszystko jeszcze z owocami. Przelozyc do filizanki przelanej zimna woda i odstawic do lodowki. podawac w temp pokojowej jak juz stezeje
Przepraszam to jest gsalaretka a budyn jest na tej stronie oczywiscie na mm
Co do mleka krowiego to ja slyszalam zeby lepiej dawac po3 rz. chyba ze chodzi tu o jogurty itd
to w kjsiazeczce z nutricia gerber
skladniki:
2 kubeczki misiowego sadu jablka banany
3/4 lyzeczki zelatyny
ewentualnie kilka owocow do tego
2opakowania misiowego sadu dac do miseczki dodac zelatyne rozpuszczona w 20ml wody. Wymieszac to wszystko jeszcze z owocami. Przelozyc do filizanki przelanej zimna woda i odstawic do lodowki. podawac w temp pokojowej jak juz stezeje
Przepraszam to jest gsalaretka a budyn jest na tej stronie oczywiscie na mm
Co do mleka krowiego to ja slyszalam zeby lepiej dawac po3 rz. chyba ze chodzi tu o jogurty itd
Ostatnia edycja: