reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
Według mojej pediatry skończony 5 miesiąc oznacza rozpoczęcie 6 i wprowadzenie mleka następnego 2. Czytałam też schemat żywienia w przychodni i też było że po skończonym 5 zmienić mleko. Kurcze ale to zagmatwałam. Nadia to wegetarianka będzie bo owoce pod każdą postacią cały 190 gr słoiczek wcina a zupki i obiadki są blee:baffled: Nie mam pojęcia jak ją do nich przekonać.

a ja od dwóch dni podaję młodej zupki z mięskiem, jak ona wcina
shocked.gif
i non stop mnie pogania
laugh.gif

styna26 u nas jak pisałam to samo koszmar z obiadkami ale od 2 dni jakoś trochę mała je ale wiesz co zawsze rano był deserek a potem obiad a teraz zmieniałam kolejność najpierw obiad a potem deserek nie wiem może to pomogło.....rano się smaku słodkiego nie naje to może zje obiad nie wiem jak u Was?oczywiście szału nie ma że je super pięknie ale lepiej....

U nas to samo z obiadkami, deserki sa super a jak widzi zupke to juz usta zaciska.
Co do śliwek u Igora bylo odwrotnie po śliwkach bolal go brzuszek i nie mogla zrobic kupki.

u nas za to obiadki sa super ale tylko te co ja zrobie a deserki bez szalu chyba ze tez sama zrobie:p na weekend bede probowala zrobic jej budyn i kisiel zobaczymy czy bedzie jadla

u nas owocki i zupki/obiadki szama ładnie, ale od wczoraj wieczór jest strajk głodowy :/:) mleko jest beee,ale wtedy szybka akcja i z mleka robię kaszkę np ryżową malinową i wtedy z łyżeczki z wygibasami na krzesełku ale coś tam je...
narazie po wczorajszym soczku z gruszki i śliwkach+ jabłko dzisiaj poszła miększa kupka :))
dzisiaj będziemy testować same suszone śliwki

reklama
Kisiel z Bobo Fruta po 6 miesiącu - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety tio kisiel tam sa rozne deserki a budyn mam w jednej z ksiazeczek tych przyslanych zaraz napisze...

to w kjsiazeczce z nutricia gerber 

skladniki:

2 kubeczki misiowego sadu jablka banany
3/4 lyzeczki zelatyny
ewentualnie kilka owocow do tego

2opakowania misiowego sadu dac do miseczki dodac zelatyne rozpuszczona w 20ml wody. Wymieszac to wszystko jeszcze z owocami. Przelozyc do filizanki przelanej zimna woda i odstawic do lodowki. podawac w temp pokojowej jak juz stezeje

Przepraszam to jest gsalaretka a budyn jest na tej stronie oczywiscie na mm

Co do mleka krowiego to ja slyszalam zeby lepiej dawac po3 rz. chyba ze chodzi tu o jogurty itd

Ostatnia edycja: