reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

reklama
Moj dostsl dzisiaj kaszke z Biedronki Bobovita po 4 miesiacu kaszka ryzowa z jablkami, jak moj jest na modyfikowanym to na 150ml mleka modyfikowanego 3 lyzki stolowe kaszki i siup, ja nie mam tego smoka ale znalazlam smok 2+ i zrobilam nozem wieksza dziurke :-D i wcinal

styna moja nie chciała pić płynnej kaszki z butli to robię jej na MM kaszkę w miseczce
normalnie rozrabiam mleczko jak się robi do picia i na tą ilość sypię kaszkę mieszam i podaję :-)
proste ;-)

lepi ja wiem ze moja koleżanka ma dziecko alergiczne na mleko i robiła zwykłą kaszę mannę na wodzie :tak:

a co do obiadków to też podaję w porze właśnie o 12 -12.30 bo w porze ok 17 czas na deserek ;-)
a małej 4 razy dsłam po pół słoiczka ale teraz chętnie zjada cały i jeszcze chce więcej to jej daję cyca na popicie i jest szczęsliwa :-)

bra na zuzycie słoiczka masz 24 h na opakowaniu jest napisane:tak:
na gluten nie zwracam uwagi .. daję małej chlebek i je :-)
chrupki też daję

a ze specjalnymi kubkami nie kombinuję.. po co teraz już z kubkiem się męczyć..
Vi np ze zwykłego kubka sama piła jak miała 10 ms sama trzymała i przechylała sobie , a wcześńiej nie miałą z kubkiem styczności więc nie uważam żeby teraz było jakoś trudniej ;-)

Dzięki wielkie kobietki. Kupiłam kaszkę mleczno - ryżową z jabłkami zrobiłam tak jak na opakowaniu pisze, do karmienia łyżeczką. Nie dało rady ale nie poddałam się i zrobiłam z połowy proszku wyszło rzadsze i wlałam do butelki naciełam smoczek w kształt gwiazdki i 90 ściągnęła a teraz smacznie śpi. Czyli problemem nie była kaszka a smoczek, no a z łyżeczki to wszystko zje oprócz kaszek.
Kamcia słoiczki można otwarte do 48 godzin trzymać w lodówce.

To zależy, na Hipp miałam napisane drugą porcję zużyć na drugi dzień - czyli 24h, BoboVita i Gerber 48h. Z resztą mojej jak już coś smakuje to Bobovity właśnie, Hippa nie lubi. Mocno różnią się smakiem i konsystencją.

Kaszki starszej córce, ze względu na alergię, podawałam bezmleczne na samej wodzie, jadła chętnie.

A my wczoraj podjedliśmy ciutkę jabłuszka - ale wcinał, a jak mu się humor poprawił od razu. Baaaardzo mu smakowało co mnie cieszy bo mam motywację żeby sama jeść jabłka. Mikołaj zje ociupinkę a ja resztę.
A w Rosmannie są teraz deserki Gerbera w promocji - 2,29 i jak się weźmie 3 to 4ty gratis. Ja nie brałam bo wolę mu sama szykować takie smakołyki, a i ilości są zdecydowanie za duże, ale może ktos skorzysta.

a my musimy wdrażać powoli mm, bo za dwa tygi mam pierwszy zjazd na uczelni a odciągnąć nie mam skąd :((( o ale jeszcze spróbuję, kapka do kapki i jest łyk ;)))

A ja dzisiaj pierwszy raz podałam kaszkę (jednak wcześniej niż planowałam, ze względu na zawartość żelaza - ja mam jeszcze po ciążowe braki a dokładnie jeszcze zmagam się z anemią), ryżowo-kukurydziana na wodzie, ale za dużo nasypałam, za mało nalałam i postanowiłam rozrzedzić moim mlekiem. Pierwszy raz od urodzenia Purchawki ściągałam trochę mleka ręką i leeeeci aż zdziwiona byłam, kapitalnie :-) Już wiem, na czym kaszki będę podawać ;-)

junior plujka jest, kaszka bee.. A dodawanie kaszki do mojego mleka- nawet nie spróbował.Trudno się mówi.

Dobre tylko zupki mamusi i owocki .A kochane i dobre na wszystko mleczko z cyca.Cwaniak:eek:Albo mamine z butli od taty.

mandrzejczuk mam te gryzaki ,tylko z TT,wielkie są , na razie junior obgryzał je bokiem, jak wciągnął do buziaka to po chwili wypluwał.Tylko u nas ząbków brak, objawów tez raczej.No chyba,że u juniora będzie ząbkowanie ZEN;-)

Załączniki

• blue_gummy-teether200x200.jpg
    blue_gummy-teether200x200.jpg
    8,5 KB · Wyświetleń: 22
Ostatnia edycja:
reklama