reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

A my dzisiaj spróbowaliśmy kaszki ryżowej z jabłkiem na mm ale młodemu za bardzo nie smakowało bo nie chciał jeść, możne na wodzie będzie wolał. Hmmm muszę spróbować.

reklama
Jaipur to dobrze, ze mi napisalas ze sa duze Canpol ma je jeszcze i Baby Ono ale u mnie w sklepach nie maja, boze co za dziura z tej Łomży bede musiala z neta zamowiac

Alex mojemu tez za piuerwszym razem nie bardzo szla a teraz szama jak ta lala spobuj dac jeszcze raz jak bedzie bardziej glodny

A my dalej walczymy z zupkami, myslalam ze nie chce jest przez maslo ale stwierdzilyscie ze moze nie mial humoru ale ale nie chce jesc domowych zupek kupowanych tez nie a przeciez juz musi zaczac jesc. A dziewczny manna mozna dodac do tych zupek czy nie za bardzo?

poradźcie mi proszę w sprawie tego glutenu,czy kaszkę mannę ugotować normalnie na wodzie, a później dodać do mleka 2, 3 łyżeczki ? piszą ,że 2, 3 gramy na 100 ml posiłku...i czy jak już sie poda w ten sposób to np słoiczek typu zupka jarzynowa z kaszą manną odpada w tym dniu ?

a i czy jak są te kaszki po 5 mies gotowe czy na wodę czy na mleko, to czy właśnie przygotowane wg przepisu to odpowiada już dawce tego całego glutenu ? :)

Ostatnia edycja:
emika - 2-3 gramy na dobę, czyli 1/2 łyżeczki kaszki przed ugotowaniem (w niektórych poradnikach piszą 1,5 łyżki, czyli pewnie już ugotowanej).

Ja jeszcze w kaszkę się nie zaopatrzyłam, ale mam zamiar kupić na początek mannę. Tylko nie wiem, najpierw ją ugotować na wodzie (tą ociupinkę) i później dopiero rozrobić w swoim mleku?? Smoczek odpowiedni już zakupiłam.
Mandrzejczk - sama się zastanawiałam, czy w smoczku nie dorobić dziurek, ale jakoś się powstrzymałam, bo stwierdziłam, że może te gotowe dziurki sa jakies specjalne, może zapobiegają wyciekaniu jak się przechyli buteleczka, sama nie wiem, w końcu nie zrobiłam:sorry:

A my dalej walczymy z zupkami, myslalam ze nie chce jest przez maslo ale stwierdzilyscie ze moze nie mial humoru ale ale nie chce jesc domowych zupek kupowanych tez nie a przeciez juz musi zaczac jesc. A dziewczny manna mozna dodac do tych zupek czy nie za bardzo?
Spróbuj delikatine przyprawić te zupki ja odkąd zaczęłam delikatnie dosypywać vegety to mała wcina, a jak mi się zapomni i nie dosypie to posmakuje wypluje i już nie tknie.

Lepi ja tez tak pomyslalam ale przypomnialam sobie jak kiedys kiedys przeciez w tych pomaranczowych smokach mamy i babcie same robily dziury takie na krzyzyk to sobie pomyslalam, ze sprobuje zrobic delikatnie czubkiem nozyka i jak bedzie zla to najwyzej nie podam mlodemu ale taka mi dziureczka wyszla, ze jak mlody je to sam wysysa wiec nie jest za duza i mu sie nie leje. Jak bede na miescie to obejrze sobie te specjalne smoki i zobacze jakie tam dziory maja ;-) pewnie i tak kupie tego przeplywowego smoka, bo te juz takie wyciamkane ale poki nie mam jak wyskoczyc to takim sie zaasekuruje :tak:

reklama
Vegeta zawiera glutaminian sodu, nie polecałabym dzieciom ani dorosłym w sumie też. Niby jest dopuszczona do spożycia ale...