reklama
mandrzejczuk
Fanka BB :)
Jaipur to dobrze, ze mi napisalas ze sa duze Canpol ma je jeszcze i Baby Ono ale u mnie w sklepach nie maja, boze co za dziura z tej Łomży bede musiala z neta zamowiac
Alex mojemu tez za piuerwszym razem nie bardzo szla a teraz szama jak ta lala spobuj dac jeszcze raz jak bedzie bardziej glodny
Alex mojemu tez za piuerwszym razem nie bardzo szla a teraz szama jak ta lala spobuj dac jeszcze raz jak bedzie bardziej glodny
Agniieszka
A my dalej walczymy z zupkami, myslalam ze nie chce jest przez maslo ale stwierdzilyscie ze moze nie mial humoru ale ale nie chce jesc domowych zupek kupowanych tez nie a przeciez juz musi zaczac jesc. A dziewczny manna mozna dodac do tych zupek czy nie za bardzo?
poradźcie mi proszę w sprawie tego glutenu,czy kaszkę mannę ugotować normalnie na wodzie, a później dodać do mleka 2, 3 łyżeczki ? piszą ,że 2, 3 gramy na 100 ml posiłku...i czy jak już sie poda w ten sposób to np słoiczek typu zupka jarzynowa z kaszą manną odpada w tym dniu ?
a i czy jak są te kaszki po 5 mies gotowe czy na wodę czy na mleko, to czy właśnie przygotowane wg przepisu to odpowiada już dawce tego całego glutenu ?
a i czy jak są te kaszki po 5 mies gotowe czy na wodę czy na mleko, to czy właśnie przygotowane wg przepisu to odpowiada już dawce tego całego glutenu ?
Ostatnia edycja:
lepidoptera
emika - 2-3 gramy na dobę, czyli 1/2 łyżeczki kaszki przed ugotowaniem (w niektórych poradnikach piszą 1,5 łyżki, czyli pewnie już ugotowanej).
Ja jeszcze w kaszkę się nie zaopatrzyłam, ale mam zamiar kupić na początek mannę. Tylko nie wiem, najpierw ją ugotować na wodzie (tą ociupinkę) i później dopiero rozrobić w swoim mleku?? Smoczek odpowiedni już zakupiłam.
Mandrzejczk - sama się zastanawiałam, czy w smoczku nie dorobić dziurek, ale jakoś się powstrzymałam, bo stwierdziłam, że może te gotowe dziurki sa jakies specjalne, może zapobiegają wyciekaniu jak się przechyli buteleczka, sama nie wiem, w końcu nie zrobiłam
Ja jeszcze w kaszkę się nie zaopatrzyłam, ale mam zamiar kupić na początek mannę. Tylko nie wiem, najpierw ją ugotować na wodzie (tą ociupinkę) i później dopiero rozrobić w swoim mleku?? Smoczek odpowiedni już zakupiłam.
Mandrzejczk - sama się zastanawiałam, czy w smoczku nie dorobić dziurek, ale jakoś się powstrzymałam, bo stwierdziłam, że może te gotowe dziurki sa jakies specjalne, może zapobiegają wyciekaniu jak się przechyli buteleczka, sama nie wiem, w końcu nie zrobiłam
Spróbuj delikatine przyprawić te zupki ja odkąd zaczęłam delikatnie dosypywać vegety to mała wcina, a jak mi się zapomni i nie dosypie to posmakuje wypluje i już nie tknie.A my dalej walczymy z zupkami, myslalam ze nie chce jest przez maslo ale stwierdzilyscie ze moze nie mial humoru ale ale nie chce jesc domowych zupek kupowanych tez nie a przeciez juz musi zaczac jesc. A dziewczny manna mozna dodac do tych zupek czy nie za bardzo?
mandrzejczuk
Lepi ja tez tak pomyslalam ale przypomnialam sobie jak kiedys kiedys przeciez w tych pomaranczowych smokach mamy i babcie same robily dziury takie na krzyzyk to sobie pomyslalam, ze sprobuje zrobic delikatnie czubkiem nozyka i jak bedzie zla to najwyzej nie podam mlodemu ale taka mi dziureczka wyszla, ze jak mlody je to sam wysysa wiec nie jest za duza i mu sie nie leje. Jak bede na miescie to obejrze sobie te specjalne smoki i zobacze jakie tam dziory maja ;-) pewnie i tak kupie tego przeplywowego smoka, bo te juz takie wyciamkane ale poki nie mam jak wyskoczyc to takim sie zaasekuruje
reklama