reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

Do kaszek z aventu sa specjalne smoczki, sa nawet nawet ja mam owe to Igor sporo kaszek wcina a nie zawsze je z lyzeczki.

Powiedzcie mi bo ostatnio pytalam czy trzeba dodawac maslo albo oliwe, no i zrobilam zupke marchewka i ziemniak no i na koniec dalam maslo. Maly plul tym na odleglosc doslownie i chyba przez to maslo bo marchewke i ziemniaka jadl juz razem no i nie wiem co zle zrobilam?

reklama
Powiedzcie mi bo ostatnio pytalam czy trzeba dodawac maslo albo oliwe, no i zrobilam zupke marchewka i ziemniak no i na koniec dalam maslo. Maly plul tym na odleglosc doslownie i chyba przez to maslo bo marchewke i ziemniaka jadl juz razem no i nie wiem co zle zrobilam?
To nie masło tylko widocznie taki miał humor moja Nadia wczoraj jadła rybkę z warzywami i pluła tym strasznie a dzisiaj zjadła całość. Tylko ona musi mieć delikatnie przyprawione bo inaczej nie tknie a najlepiej idą jej owoce a szczególnie śliwki, a kupy 2 razy na dzień są. Co do kaszek to moja nie tknie w żadnej postaci jak manną jej próbowałam dać to usta zaciska. No i z butelki tylko mleko soczek i herbatkę dostaje resztę z łyżeczki je.

Agnieszka, jakiś tłuszczyk by się przydał w warzywkach, bo witaminy a, d, e i k tylko w tłuszczach się rozpuszczają. Chyba Stynka ma rację, że to nie kwestia masełka tylko Twój synuś nie miał akurat apetytu po prostu:) Następnym razem będzie lepiej:)

mandrzejczuk - ja mam zamiar kupić ten smoczek, bo jeśli na początku ekspozycji na gluten podaje się 1/2 łyżeczki manny na 100ml mleczka, to to i tak będzie płynne i łyżeczka raczej nie wchodzi w rachubę.
Zośka dziś znów dostała mleczko od taty z butelki, ale tym razem ze smoczka '2" (bo ostatnio z "1") i nie protestowała - lepiej leciało;-) choć i tak gorzej niż z cyca, bo tam z 7 "dziurek" na raz:-p, ale wypiła tylko 70ml... a odciągnęłam 130ml z jednej piersi, więc czasem tyle musi zjadać.

Lepi moj juz od 1,5 miesiaca jedzie na smoczku 3+ :tak: a do kaszki to wole kupic smoka niz sie bawic z ta lyzeczka, dzisiaj widzialam w gazecie gryzaka w ksztalcie smoka z TT i BabyOno normlanie wyglada jak smok tylko zamiast okraglej kulki ma taki sylikon wygiety w łuk mam nadzieje, ze znajde to u nas w sklepie.

Dziewczyny tak czytam o tej kaszce co dajecie dzieciom i nie mogę się nadziwić ja próbowałam mojej dać kleik ryżowy ale nie chce. Kupiłam też manne w słoiczku ale też nie chce. Jak wy tą kaszkę robicie może i moja spróbuje i na jakim mleku?

Styna ja dla Igora mam wiele i roznych kaszek kleik tez. Np kupilam mu wczoraj ryzowa malinowa ja sie robi na mm przed chwila jadl mleczna ryzowo zwykla robiona na wodzie tyle ze dodalam do niej jabluszko bo on jakiej bez niczego nie zje.

reklama
moj dostal dzisiaj ociupinke dyni i ziemniaczka ze sloika, doslownie dwie lyzeczki a zwymiotowal chyba wszystko co przez 2 dni zjadl :/
kaszki, kleiki i deserki sa super, a po warzywkach wymiotuje za kaszdym razem :/ no ja juz nie wiem co mam robic...dac sobie narazie spokoj czy w jakis magiczny sposob podawac mu te warzywa?:-D