reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

Agnieszka, ja bym zupkę koło 12 zamiast kaszki podała. To chyba dobra pora na obiadek dla malucha. Julek dostaje tak koło 12.30, a kaszkę zjada rano na śniadanie około 9.

reklama
moj maly dzis tez troszke (moze 30ml) kaszki zjadl rano. aile Twoj zjada Madzik?

dziewczyny a jaka zupke na poczatek polecacie? ja kupilam dzisiaj jarzynowa, moge mu ja dac?

i pytanie do Jolci. ostatnio pokazywalas ta kaszke na dobranoc, nie wiem czy nie za wczesnie dla mojego malucha? jak uwazacie?

mam nadzieje,ze mozna ja w lodowce trzymac choc dwa dni bo sadzac po dzisiejszym sniadaniu duzo jej nie zje;-)

i jest sukces!!! dalam malemu ta zupke jarzynowa:-) myslalam,ze cala zje:-) tak mu smakowala:-) ale na poczatek nie dalam mu duzo

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzięki mandrzejczuk. Poczytałam jeszcze i chyba można zwykłą mannę gotować maluchowi. Tylko różne podają ilość - wszędzie piszą, że 2-3 gramy, tylko różnie na łyżeczki: 1/2 a w innym miejscu łyżkę, więc chyba 1/2 łyżeczki przed ugotowaniem i rozcieńczać w 100ml mleka, zupki itp.

Agnieszka - do zupek i niektórych warzyw, np. marchwki trzeba dodawać tłuszcz - masełko albo oliwę z oliwek, to niezbędne dla przyswojenia niektórych witamin (A, D, E, K), poza tym tłuszcze są konieczne do rozwoju mózgu i oczu

Ania, Julek każdego dnia więcej kaszki zjada. Pierwszego dnia też około 30 ml, a dziś już 90 spokojnie wciągnął:) I o dziwo nawet mlekiem później pogardził. Jutro mu spróbuję 120 ml zrobić, zobaczymy czy zje:)

reklama
Mandrzejczuk, ja kaszkę łyżeczką daję. Jak byś chciała z butli to faktycznie specjalne smoczki do kaszek są. Dziś już 120 ml wciągnął:) Szaleje ten mój synio;)