reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

Agnieszka, ja bym zupkę koło 12 zamiast kaszki podała. To chyba dobra pora na obiadek dla malucha. Julek dostaje tak koło 12.30, a kaszkę zjada rano na śniadanie około 9.

reklama
moj maly dzis tez troszke (moze 30ml) kaszki zjadl rano. aile Twoj zjada Madzik?

dziewczyny a jaka zupke na poczatek polecacie? ja kupilam dzisiaj jarzynowa, moge mu ja dac?

i pytanie do Jolci. ostatnio pokazywalas ta kaszke na dobranoc, nie wiem czy nie za wczesnie dla mojego malucha? jak uwazacie?

mam nadzieje,ze mozna ja w lodowce trzymac choc dwa dni bo sadzac po dzisiejszym sniadaniu duzo jej nie zje;-)

i jest sukces!!! dalam malemu ta zupke jarzynowa:-) myslalam,ze cala zje:-) tak mu smakowala:-) ale na poczatek nie dalam mu duzo

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzięki mandrzejczuk. Poczytałam jeszcze i chyba można zwykłą mannę gotować maluchowi. Tylko różne podają ilość - wszędzie piszą, że 2-3 gramy, tylko różnie na łyżeczki: 1/2 a w innym miejscu łyżkę, więc chyba 1/2 łyżeczki przed ugotowaniem i rozcieńczać w 100ml mleka, zupki itp.

Agnieszka - do zupek i niektórych warzyw, np. marchwki trzeba dodawać tłuszcz - masełko albo oliwę z oliwek, to niezbędne dla przyswojenia niektórych witamin (A, D, E, K), poza tym tłuszcze są konieczne do rozwoju mózgu i oczu

Ania, Julek każdego dnia więcej kaszki zjada. Pierwszego dnia też około 30 ml, a dziś już 90 spokojnie wciągnął:) I o dziwo nawet mlekiem później pogardził. Jutro mu spróbuję 120 ml zrobić, zobaczymy czy zje:)

reklama
Mandrzejczuk, ja kaszkę łyżeczką daję. Jak byś chciała z butli to faktycznie specjalne smoczki do kaszek są. Dziś już 120 ml wciągnął:) Szaleje ten mój synio;)