reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

reklama
Moj dostsl dzisiaj kaszke z Biedronki Bobovita po 4 miesiacu kaszka ryzowa z jablkami, jak moj jest na modyfikowanym to na 150ml mleka modyfikowanego 3 lyzki stolowe kaszki i siup, ja nie mam tego smoka ale znalazlam smok 2+ i zrobilam nozem wieksza dziurke :-D i wcinal

styna moja nie chciała pić płynnej kaszki z butli to robię jej na MM kaszkę w miseczce
normalnie rozrabiam mleczko jak się robi do picia i na tą ilość sypię kaszkę mieszam i podaję :-)
proste ;-)

lepi ja wiem ze moja koleżanka ma dziecko alergiczne na mleko i robiła zwykłą kaszę mannę na wodzie :tak:

a co do obiadków to też podaję w porze właśnie o 12 -12.30 bo w porze ok 17 czas na deserek ;-)
a małej 4 razy dsłam po pół słoiczka ale teraz chętnie zjada cały i jeszcze chce więcej to jej daję cyca na popicie i jest szczęsliwa :-)

bra na zuzycie słoiczka masz 24 h na opakowaniu jest napisane:tak:
na gluten nie zwracam uwagi .. daję małej chlebek i je :-)
chrupki też daję

a ze specjalnymi kubkami nie kombinuję.. po co teraz już z kubkiem się męczyć..
Vi np ze zwykłego kubka sama piła jak miała 10 ms sama trzymała i przechylała sobie , a wcześńiej nie miałą z kubkiem styczności więc nie uważam żeby teraz było jakoś trudniej ;-)

Dzięki wielkie kobietki. Kupiłam kaszkę mleczno - ryżową z jabłkami zrobiłam tak jak na opakowaniu pisze, do karmienia łyżeczką. Nie dało rady ale nie poddałam się i zrobiłam z połowy proszku wyszło rzadsze i wlałam do butelki naciełam smoczek w kształt gwiazdki i 90 ściągnęła a teraz smacznie śpi. Czyli problemem nie była kaszka a smoczek, no a z łyżeczki to wszystko zje oprócz kaszek.
Kamcia słoiczki można otwarte do 48 godzin trzymać w lodówce.

To zależy, na Hipp miałam napisane drugą porcję zużyć na drugi dzień - czyli 24h, BoboVita i Gerber 48h. Z resztą mojej jak już coś smakuje to Bobovity właśnie, Hippa nie lubi. Mocno różnią się smakiem i konsystencją.

Kaszki starszej córce, ze względu na alergię, podawałam bezmleczne na samej wodzie, jadła chętnie.

A my wczoraj podjedliśmy ciutkę jabłuszka - ale wcinał, a jak mu się humor poprawił od razu. Baaaardzo mu smakowało co mnie cieszy bo mam motywację żeby sama jeść jabłka. Mikołaj zje ociupinkę a ja resztę.
A w Rosmannie są teraz deserki Gerbera w promocji - 2,29 i jak się weźmie 3 to 4ty gratis. Ja nie brałam bo wolę mu sama szykować takie smakołyki, a i ilości są zdecydowanie za duże, ale może ktos skorzysta.

a my musimy wdrażać powoli mm, bo za dwa tygi mam pierwszy zjazd na uczelni a odciągnąć nie mam skąd :((( o ale jeszcze spróbuję, kapka do kapki i jest łyk ;)))

A ja dzisiaj pierwszy raz podałam kaszkę (jednak wcześniej niż planowałam, ze względu na zawartość żelaza - ja mam jeszcze po ciążowe braki a dokładnie jeszcze zmagam się z anemią), ryżowo-kukurydziana na wodzie, ale za dużo nasypałam, za mało nalałam i postanowiłam rozrzedzić moim mlekiem. Pierwszy raz od urodzenia Purchawki ściągałam trochę mleka ręką i leeeeci aż zdziwiona byłam, kapitalnie :-) Już wiem, na czym kaszki będę podawać ;-)

junior plujka jest, kaszka bee.. A dodawanie kaszki do mojego mleka- nawet nie spróbował.Trudno się mówi.

Dobre tylko zupki mamusi i owocki .A kochane i dobre na wszystko mleczko z cyca.Cwaniak:eek:Albo mamine z butli od taty.

mandrzejczuk mam te gryzaki ,tylko z TT,wielkie są , na razie junior obgryzał je bokiem, jak wciągnął do buziaka to po chwili wypluwał.Tylko u nas ząbków brak, objawów tez raczej.No chyba,że u juniora będzie ząbkowanie ZEN;-)

Załączniki

• blue_gummy-teether200x200.jpg
    blue_gummy-teether200x200.jpg
    8,5 KB · Wyświetleń: 17
Ostatnia edycja:
reklama