reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie

aha czyli spokojnie moge z tym chlebkiem, bo troche sie balam, ze moze za wczesnie

Lepi to nic innego nie przychodzi mo do glowy, jak to, ze twoj cycus smakuje jej lepiej niz sylikonowy smokal. a moze wlasnie szkopoltkwi w smoczku? Ja nie mialam problemu z butla, bo od poczatku jak karmilam cycem to przez kapturki z Aventu i butle ze smokiem tez mam z Aventu i smokal ma praktycznie taki sam ksztalt jak nakladka, wiec Oskarek od razu zassal elegancko. Widzialam, ze Nuk ma bardzo fajne szerokie smoki jak taka mini piers ;-)

reklama
Jak nie idzie smokiem pójdzie łyżeczką. Wystarczy mleko zagęścić kaszką ryżową i można wyjść z domu. Kaszka nie smakuje? Dodać do niej jabłko, banana, morelę, brzoskwinię, w końcu coś zasmakuje. Nie kaszka to zupka.

Ja w ogóle nie używam butli i nie będę. Purchaw zaciągnęła profesjonalnie łyk wody z mojego kubka, znaczy mogą ;-) Łyżeczką je tak, że otwiera buzię zanim nałożę kolejną porcję i czeka na dostawę :-) Ale nie podałam ani razu butli (tylko dwa dni gdy była noworodkiem).

a ja melduje,ze moj Darus jest po pierwszej probie jabluszka:-) troche sie krzywil, nawet Go oczepalo;-) ale zjadl dwie lyzeczki i nic nie wypluł:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hope, a pamiętam jak mówiłaś, że Jagodzia dostanie coś więcej jak skończy 6 msc:-D

mój Mały gardzi kaszkami, ale za to uwielbia kleik ryżowy+owoce:tak:
dziś kupiłam sinlac i zjadł wszystko:szok:
a było zrobione ze 125 ml wody:sorry2:

a dzisiaj dałam Mu jeszcze wafelka ryżowego z hippa, fakt są po 7 msc, ale dawałam Mu po kawałeczku i nieźle mymlał:-D a jak dostał na chwilkę do rączki, to dopiero była radocha:-p

któregoś razu ugotowałam warzywka z gołąbkiem, oj to dopiero Mu smakowało:tak:

a 2 tygodnie temu dostał winogron z jabłkiem i strasznie Go uczuliło- już po 2 godzinach dostał takiej wysypki, że szok (byliśmy na zastrzyku odczulającym czy jak to się tam zwie)

Ostatnia edycja:
Ewcia ale taki świeży winogron dawałaś??? Ja młodemu chciałam kupić soczek z winogronem ale M nie pozwolił.

Ancia gratuluję pierwszego jabłuszka:):)

Moja córcia podobnie jak Jagodzia nie używa butli. To znaczy użyłam< a właściwie tatuś użył, jak ja musiałam do banku pojechać> tylko raz i miałam potem takie histerie przy cycu, że stanowczo butli podziękowałam. I mam nadzieję, że całkowicie uda mi się ominąć etap butli. Wracam w listopadzie do pracy więc planuje przed wyjściem do pracy cyc, potem jak mnie nie będzie to kaszka podawana łyżeczką, jakiś deserek jakiś obiadek i na 15 będę w domu więc znów cycuś i mam nadzieję, że jakoś się uda.
Jestem po cc i 4 dni walczyłam o pokarm i małą w szpitalu karmili strzykawką przez te 4 dni.

Ewcia i nie karmię, daję po kilka łyżeczek, tylko zapoznawczo i żeby wyeliminować ewentualne uczulacze ;-)

Kurde a ja się pokusiłam i kupiłam wczoraj soczek bananowo winogronowy.. Ogólnie sama mam ochotę na winogronka. ostatnio takie ładne w warzywniaku widziałam. No to teraz to się wstrzymam.

reklama