reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie

reklama
Mięso gołębia jest bardzo smaczne i nie ma się co dziwić, jest specjalna, mięsna odmiana. Niemniej nie jestem pewna, czy nadaje się jako pierwsze mięsko, bezpieczniejszy jest królik, indyk, ryba, częściej podawane i reakcje lepiej znane.

Mój dziadek hodował gołębie i pamiętam czasami babcia gotowała rosół z nich ale ja tego nie ruszałam... królika też nie ruszam.

Moja Zośka się uwsteczniła (albo nie daje się już oszukać) - M miał ją dziś nakarmić z butelki, a ona wypiła tylko 40 ml i w ryk.... odbiła i płacz, usta zaciskała i nie było mowy o dalszym piciu. Wzięłam ją więc i próbowałam dać to mleko, ale zaciskała buźkę i koniec, tylko cyca szukała... w końcu jej dałam, a mleko poszło na zmarnowanie :/

Kiedyś piła z butelki, rzadko co prawda, ale nie było problemu. I jak tu teraz wyjść z domu, jak ona taka histerię urządziła?!?

moze po prostu jej to mleko nie smakuje? probowaliscie podac inne mleczko?

Moj Oskarek wcina sloiczki az mu sie usza trzesa i zupki i deserki, nie bardzo szly mu jablka z jagodami i jablka z morelami, za to zuoka jarzynkowa, jabluszka z marchewka i zlociste jablka szama jak ta lala. Zauwazylam, ze jak podaje mu deserek z samych jabluszek to regularnie sie wyproznia, ostatnio mial problem z kupa nie robil z 5dni a jak tlyko podam mu te jabluszka to kupa od razu.
Dzisiaj sama zblendowalam mu warzywka (marchew,pietruszka i ziemniaczek) wyszedl mi caly gerberowy sloiczek jutro mu podam i zobazymy czy mamusiowy deserek bedzie rowniez samczny jak kupny ;)

a i jeszcze mam pytanie, czu dajecie swoim dzieciom pociamkac pietke od chleba? Bo moja tesciowa co rusz mu podsuwa, dzisiaj wujek meza tez sam z ta pietka do niego wyskoczyl a ja nie wiem czy to jeszcze nie za wczesnie...

Lepi u nas ponad miesiąc temu też był taki moment,że Igor odsunął butelkę...Ale po kilku dniach mu przeszło.

Mandrzejczuk ja kilka dni temu pierwszy raz dałam Igorowi pociumkać skórkę od chleba.

Lepi u nas jest to samo od wczoraj, jak młody nauczył sie pic z butelki tak szybko mu ona zbrzydła i już nie chce jej pić dzis wypił tylko 30 ml. Ja juz nie wiem sama co tu robić. On ostatnio nawet nie za bardzo ma ochotę na cycusia, tylko jak juz przyśnie to wtedy najlepiej żeby był cały czas w buzi.

Mandrzejczuk - to było moje mleko, więc powinno jej smakować, nigdy nie narzekała ;-). Szłam dziś do dentysty i zapobiegawczo rozmroziłam porcję mleka, ale wróciłam wcześniej i byłam w domu, gdy M karmił małą. Po zaspokojeniu pierwszego głodu był bunt na pokładzie. Mleko poszło do zlewu:sorry2:

reklama