reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie, pytania i porady :)

Witam, grzebie po necie a tu mnie wyszukiwarka odsyla na strone "mojego" forum :-p
Odswiezam temat. Moje dziecie ma dwa latka (za tydzien) ja skonczylam karmic rowny rok temu i nadal po nacisnieciu z jednej piersi wyplywa mi pare kropel mleka, takiego poczatkowego. Bylam u ginki i ta skierowala mnie na usg piersi. Zrobilam usg, nic nie wyszlo wiec kazala zrobic padanie krwi na prolaktyne. Zrobilam i w surowicy krwi wyszla mi w normie (tej lepszej, bo 8). Wowczas ginka powiedziala, ze jeszcze pasowaloby zbadac prolaktyne po tescie z metoklopramidem, ale skoro w najblizszym czasie nie planuje kolejnego dziecka to mam zrobic kolejne usg za 4 miesiace.
MOwila, ze na chwile obecna moglabym miec jakies problemy, zeby zajsc w ciaze, w co nie do konca wierze, bowiem owulacja u mnie wystepuje co miesiac,a cykle mam regularne.

Moje pytanie, czy ktoras z was ma wyciek z jednej piersi i to w dlugim czasie po zakonczeniu karmienia??? Dziwne to trochu, nie? Macie moze jakies doswiadczenia w tym temaci?

Fajnie jak by mi ktos odpisal:rolleyes:

reklama
Martuska ja nie karmiłam tak długo jak ty bo tylko 3 m-ce i przez 2 kolejne caly czas mialam pokarm.
Wiem że koleżanka co karmiła przez 2 lata (jej córka ma teraz3 lata) to pokarm ma nada.I znowu zaszła w ciążę!:-)!!
Nie jestem ekspertem ale wydaje mi się że nie masz się czym martwić.

Witajcie , karmienie piersia nie zawsze nalezy do przyjemnosci.Moja corka tez na poczatku dostala skazy bialkowej- wiec wyeliminowalam bialka ze swojej diety.Potem chciala byc przy piersi non-stop,po to zeby sobie pocycac...W koncu nie wiem kiedy , ale nauczyla sie tak zasypiac i to do dzis!Jednak mimo to nie zrezygnowalam z karmienia naturalnego z uwagi na jej dobro.W koncu 90% specjalistow uwaza , ze to najlepsze co mozna dac dziecku...Ale nie widze nic zlego w tym , ze ktos od urodzenia dziecka nie chce karmic naturalnie.Fajnie , ze mamy mozliwosc wyboru!:eek:

Moja koleżanka z pracy karmiła dziecko przez ponad półtora roku i niestety jej córka ma mimo wszystko "okropną "alergię. Także niestety mleko mamy jej nie uchroniło przed tym problemem. W dodatku często na coś choruje. Smutne ale tak jak piszecie lekarze nie zawsze maja racje z tym karmieniem.

Jak wyglada dzień Waszuch malców? Ile spią w ciągu dnia i jak usypiacie wieczorem? Kiedy jest ostatni wieczorny posiłak. Mój maluch ma 4 miesiace i zje czasem posiłak o 20 i wyobraźcie sobie spi do 6 rano. Przyrasta na wadze dobrze i położna poleciła mi kawalera nie budzic.
Ostatnio przeszłam na karmienie sztucznie (niestety) i dzidzia śpi wiecej w ciągu dnia. Jak to u Was wygląda?

witam !!!!ja karmilam przez 15 mies od roku juz nie karmiea ponacisnieciu zawsze cos wyleci raz wiecej raz mniej ale jest,niewiem co o tym myslec,wybieram sie do gina ale jakos wybrac sie nie moge:-)

Czarna dzieki za zainteresowanie :tak: Juz sie tak neimartwie. nie naciskam cycow tez;-) na chwile obecna nie wiem czy cos mam czy nie, pewnie tak. Dzieki za pocieszenie w sprawie ewentualnego zajscia w ciaze:-)

ZQo, pewnie jestes w podobnej sytuacji jak ja. Usg warto zrobic, jest darmowe, prolaktyna kosztowala mnie 25 zł zdaje sie:dry:

reklama
Witam. Widzę, że nie tylko ja mam problem z pokarmem w piersiach- a właściwie tylko w jednej. Karmiłam tylko miesiąc, mleczko się skończyło po 3 miesiącach od porodu, a po 3 latach miałam niespodziankę- znowu mleczko się pojawiło. Poszłam z tym do lekarza, a on mi na to że tak się czasem zdarza i że nie ma się czym martwić. Dodam jeszcze, że pokarm mam nadal w jednej piersi, ale że byłam u dobrego speca to jestem spokojna- nie przeszkadza mi to w normalnym funkcjonowaniu więc się nie przejmuję- i Wam też tak radzę- to się po prostu tak czasem zdarza i trzeba z tym żyć. Pozdrawiam.

Do góry