reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Karmienie piersią

julcia7777

Fanka BB :)
Witam, proszę o poradę odnośnie karmienia piersią. Nasz synek ma 9 tygodni. Karmię go w sposób mieszany ale mam wrażenie, że zanika mi pokarm. Planuję kupić laktator czy jest szansa, że pomoże? Piję też herbatki dla kobiet karmiących piersią. Dziewczyny jak to było u Was? I czy też miałyście wrażenie, że jesteście opuchnięte? Miałam nadzieję, że szybciej schludne podczas karmienia piersią, ale mam wrażenie, że zatrzymuje mi się woda. Jem normalnie, tyle ile przed ciążą

reklama
Ja miałam kryzys laktacyjny i nie używałam laktatora ale bardzo często przystawiałam synka do piersi. Co 1,5 godziny w dzień i w nocy i udało się rozkręcić laktację i karmiłam wyłącznie piersią do ukończenia 6 miesiąca życia. Pomógł mi również ********** pity 2 razy dziennie. Niestety nie orientuję się jak wygląda możliwości rozkręcenia laktacji w przypadku karmienia piersią i jednoczesnego karmienia mm. Wiem że w moim przypadku pomogło właśnie regularne przystawianie, **********, dbanie o odpowiednią ilość białka w diecie (mięsko, krewetki, ryby), picie dużej ilości wody i maksymalne wyciszenie i minimalizowanie stresu. Trzymam za Was kciuki. ❤️

Ostatnia edycja:
Witam, proszę o poradę odnośnie karmienia piersią. Nasz synek ma 9 tygodni. Karmię go w sposób mieszany ale mam wrażenie, że zanika mi pokarm. Planuję kupić laktator czy jest szansa, że pomoże? Piję też herbatki dla kobiet karmiących piersią. Dziewczyny jak to było u Was? I czy też miałyście wrażenie, że jesteście opuchnięte? Miałam nadzieję, że szybciej schludne podczas karmienia piersią, ale mam wrażenie, że zatrzymuje mi się woda. Jem normalnie, tyle ile przed ciążą

Nie wiem co to za herbatki, ale większość nie jest polecana. Udowodnione działanie ma tylko słód jęczmienny. Można kupić sobie czyty bądź skorzystać z produktów takich jak wyżej. Natomiast priorytetem jest prawidłowo przystawione ssące dziecko. Sam laktator może tu nie pomóc. Szczególnie, że ciężko powiedzieć bo nic o tym nie piszesz ile jest tego mm. Dziecko jest spore więc może być już trudno.
Piersi to nie magazyn a fabryka. Jest popyt jest podaż. Każda ilość mm zmniejsza o tyle ilość mleka. Ssanie smoczka czy to uspokajacza czy butelki również zmniejsza zapotrzebowanie na mleko. Także dając takie sygnały oczywiście, że mleko będzie zanikać.

Generalnie powinnaś zacząć od konsultacji z CDL i neurologopedą.

Dziękuję, będę go częściej do piersi przykładała. Dzidziuś waży ok. 6 kg, ma 9 tygodni. Pokarmu mam mniej niż na początku i jestem dziwnie spuchnięta, może to hormony. Dziękuję za porady🙂

Można rozkręcić laktację laktatorem. Trzeba tylko regularnie pracować co 3 h, choć na początku najlepiej co 2 h. I najważniejsze, by robić to nocą. Ale ślina dziecka i zassanie to najlepsze, co może stymulować piersi. Femal. Tiker rzeczywiście działa. To głównie sód jęczmienny właśnie. Sprawdzony. Polecam

Można rozkręcić laktację laktatorem. Trzeba tylko regularnie pracować co 3 h, choć na początku najlepiej co 2 h. I najważniejsze, by robić to nocą. Ale ślina dziecka i zassanie to najlepsze, co może stymulować piersi. Femal. Tiker rzeczywiście działa. To głównie sód jęczmienny właśnie. Sprawdzony. Polecam
Dziękuję, będę próbować:)

reklama
Dziękuję, będę go częściej do piersi przykładała. Dzidziuś waży ok. 6 kg, ma 9 tygodni. Pokarmu mam mniej niż na początku i jestem dziwnie spuchnięta, może to hormony. Dziękuję za porady🙂
A po czym poznajesz, że mniej?
Poza tym, że dajesz mm, więc faktycznie zmniejszasz sobie produkcję.

Do góry