U nas od kilku dni z 5 drzemek jedną sobie Adaś wyeliminował. Tylko jedna z nich trwa dłużej niż godzinę. Wczoraj mnie Młody zaskoczył, bo ostatnią sobie uciął do 16 z minutami, a zasnął chwilę przed 20 dopiero. Jeszcze nigdy tyle nie wytrzymał między ostatnią drzemką, a nocą :O
reklama
reniuszek
Love in the knick of time
u nas 2 drzemki godzine i dwie dwugodzinne zwykle karmienie godzina lub dwie godziny aktywnosci i spanie . posilki wlasciwe mamy co 4 godziny, w nocy nam juz wypadly... dopiero pierwsze sniadanie mamy ok 6
maksi niezle poszalal poszedl spac o 17 zjadl o 6 rano i spal jeszcze do teraz
maksi niezle poszalal poszedl spac o 17 zjadl o 6 rano i spal jeszcze do teraz
coralic
Fanka BB :)
U nas chaos jesli chodzi o drzemki... jak były upały nie spał w ogóle. Teraz jest różnie... z rana lubi sobie pospać dłużej od 1h do 2,5h, potem dobre 3-4h dokazuje i muszę z nim iść na spacer, żeby się wyciszył. Na spacerze czasami śpi (1h-2h), a czasami olewa spanie i ogląda chmury na niebie.. Najgorzej jest po 16, bo zasypia ale na 10-15min i do 19 mamy największą marudę w bloku... wieczory spędzamy na usypianiu Jasia
Paulettta
Laski,
mój Filip ewidentnie potrzebuje już dokarmienia mm, jedną dawkę chociaż dziennie. Ile dać na początek? cyc + 50ml mm? Będzie ok?
mój Filip ewidentnie potrzebuje już dokarmienia mm, jedną dawkę chociaż dziennie. Ile dać na początek? cyc + 50ml mm? Będzie ok?
kasiagaw
Pauletta ja tak właśnie robiłam jak Małej nie starczało moje mleko...Ściągałam około 100 ml swojego i do tego jakieś 50 ml MM. I wtedy było dobrze. Tak było przez tydzień i zwiększałam dawkę MM, aż przeszłam całkiem. No i na noc polecam Ci samo MM, bo przynajmniej ładnie będzie spał.
U nas drzemki następujące. Po wieczornym karmieniu około 21 Mała śpi do około 7, nieraz 8. Później mleko, godzina zabawy i spać na 2 godziny znowu idzie. Później około 11 budzi się mleczko i idziemy na spacerek, na którym z reguły śpi max 1,5 h. Później zabawa na macie, trochę przytulasków, zwiedzamy domek, sprawdzamy czy są wszystkie lampy, firany, żaluzje i lustra I około 14 pijemy mleczko i spać. Nieraz godzinka, nieraz dwie. I znowu hej zabawo i tak do 17. Znowu mleczko, bawimy się chwilę, idziemy na ogród na trochę i około 18-19 mamy drzemkę, ale to nie zawsze, bo nieraz nie śpi już wcale. O 20 kąpiel i mleko pijemy i śpimy do rana. Czyli w sumie po każdym karmieniu około godzina aktywności i później drzemka. W sumie wychodzi drzemek 5-7 h w ciągu dnia i w nocy 9-10 h.
U nas drzemki następujące. Po wieczornym karmieniu około 21 Mała śpi do około 7, nieraz 8. Później mleko, godzina zabawy i spać na 2 godziny znowu idzie. Później około 11 budzi się mleczko i idziemy na spacerek, na którym z reguły śpi max 1,5 h. Później zabawa na macie, trochę przytulasków, zwiedzamy domek, sprawdzamy czy są wszystkie lampy, firany, żaluzje i lustra I około 14 pijemy mleczko i spać. Nieraz godzinka, nieraz dwie. I znowu hej zabawo i tak do 17. Znowu mleczko, bawimy się chwilę, idziemy na ogród na trochę i około 18-19 mamy drzemkę, ale to nie zawsze, bo nieraz nie śpi już wcale. O 20 kąpiel i mleko pijemy i śpimy do rana. Czyli w sumie po każdym karmieniu około godzina aktywności i później drzemka. W sumie wychodzi drzemek 5-7 h w ciągu dnia i w nocy 9-10 h.
ilooonka
mama Emisi :)
u nas różnie zalezy od dnia - jak były upały to Emisia praktycznie nie chciała spać teraz z reguły w ciagu dnia ma 22 drzemki do max 60 min i jedna dłuższa - w porywach do 3 godzin. W nocy budzi się min. 3 razy. Je z reguły co 2 godziny - czasami uda się co 3 (jest jak narazie tylko na piersi, choć powoli przymierzam się do podawania mm), zwykle mamy 2 godziny zabawy, przewijanie, karmienie, spanie dzis obudziła się o 4.30 i ani myslała spać wstaje albo ok 8 albo 9 zalezy jaki ma dzień
kasiagaw
ilooonka no jak Emisia ma 22 drzemki w ciągu dnia to jak ona ma później spać w nocy ?
andzik1984
He he Ilonka 22 drzemki:-)
U nas tez drzemki w dzien nie ciekawie budzimy sie ok 7 godzina zabawy i dalej w kimke do 10-11 pozniej kolo 14-15, 17 i 19 ale to takie 15min do pol godz. chyba ze ja sie z nim przytule i czuje moj oddech to wtedy potrafi ze 3 godziny strzelic W nocy 3 karmienia.
U nas ostatnio problemy z zasypianiem maly zawsze przed kapiela musi przysnac a pozniej rzuca sie jak dziki ssie piers za chwile wypluwa, kopie mnie i drapie i az sie trzesie ze zlosci tule go, glaszcze to wtedy zaczyna gugac i sie smiac ale jak tylko zostawie go wtedy z emkiem i pojde sie kapac to taki ma atak histerii ze uspokoic go nie mozna czy to moze byc przez ten skok?poradzcie cos:-(
U nas tez drzemki w dzien nie ciekawie budzimy sie ok 7 godzina zabawy i dalej w kimke do 10-11 pozniej kolo 14-15, 17 i 19 ale to takie 15min do pol godz. chyba ze ja sie z nim przytule i czuje moj oddech to wtedy potrafi ze 3 godziny strzelic W nocy 3 karmienia.
U nas ostatnio problemy z zasypianiem maly zawsze przed kapiela musi przysnac a pozniej rzuca sie jak dziki ssie piers za chwile wypluwa, kopie mnie i drapie i az sie trzesie ze zlosci tule go, glaszcze to wtedy zaczyna gugac i sie smiac ale jak tylko zostawie go wtedy z emkiem i pojde sie kapac to taki ma atak histerii ze uspokoic go nie mozna czy to moze byc przez ten skok?poradzcie cos:-(
ilooonka
mama Emisi :)
rzeczywiście 22 napisałam chodziło mi o dwie oczywiscie haha widac ze wyszłam z wprawy w pisaniu na bb
reklama
Julianna*
szczęśliwa :)
ilooonka
kasia ale macie ładny schemat dnia, u nas bardzo podobnie, 4 drzemki, po jedzeniu 1-2h aktywności u spanie 30min-2h. A dzis byla pierwsza noc bez jedzenia! :-) Zobaczymy jaka będzie kolejna...
kasia ale macie ładny schemat dnia, u nas bardzo podobnie, 4 drzemki, po jedzeniu 1-2h aktywności u spanie 30min-2h. A dzis byla pierwsza noc bez jedzenia! :-) Zobaczymy jaka będzie kolejna...
Podziel się: