reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
Moje dziecko cofnęło się wczoraj w rozwoju. Już od dawna pije ze zwykłego kubeczka albo z Lovi 360 ewentualnie niekapka Avent, a wczoraj nie chciał pić z niczego, chociaż na widok tego jak my pijemy wrzeszczał jak oszalały.

Dopiero jak podałam mu picie w jedynej rezerwowej butelce jaką mamy w domu (wszystkie inne ostatnio wydałam) to wypił. O takiej butelce Produkty - Canpol

Pech chciał, że wieczorem buteleczka gdzieś zaginęła, Cypek włączył syrenę, cała rodzina szukała butelki, a ja przelewałam picie z kubeczka do Lovi z Lovi do Avent i za cholerę nie chciał pić. Dziś rano to samo, a buteleczka się nie znalazła.

No i nie miałam wyjścia i musiałam zakupić nową buteleczkę, ale jak pech to pech, objechałam okoliczne apteki, sklepiki i Tesco, nigdzie nie było butelki Canpol z dziurką. Jedyne była buteleczką TT, która przypominała kształtem butelkę Canpola, tylko że ta jest ze smoczkiem, a Canpola była lepsze, bo miała taki bardziej ustniczek, no ale najważniejsze że Cypek ją zaakceptował i wypił na raz dwie pełne butelki po 240ml, tak się dziecku pić chciało.

To nasz nowy nabytek:

Załączniki

• SDC14321.jpg
    SDC14321.jpg
    15,6 KB · Wyświetleń: 33
Przed chwilą dzwoniła moja mama, że znajomej z pracy córeczka (3 miesiące młodsza od Cypka) też odmówiła od wczoraj picia w kubeczku i jedynie w butelce pije picie. Czy to jakiś bunt, ciekawe ile potrwa?

z bidonka ze słomką moje dziecko mniej wypija, a jak dziś mi zależy, żeby pił dużo, bo chory to dałam butle i znowu pije dużo hmmm :/

Dziewczyny, jak myć bidony z rurką???? Te cholerne owocówki mi się zalęgły w krochmalu (?!!?) i teraz bez przerwy obsiadają bidon, myłam płynem, wyparzałam, a dalej czuć go soczkiem i odgonić dziadostwa nie idzie:////

Nikita ja rurkę myję cieniutką szczoteczką, która była dołączona do buteleczek dr brownsa. Poszukaj na allegro, może można dokupic taką szczoteczkę.

na koniec pytanie: czy wszystkie MM sa tak strasznie słodkie???? Ostatnio dodałam do kaszy pszennej że śliwką Bebiko i wyszła taka słodka że się jesć nie dało ;/

enfamil 3 jest bardzo słodkie

do mam, których dzieci piją kakao? jest jakieś specjalne dla takich maluchów czy podajecie takie zwykłe nestle itp? no i kiedy je podajecie - jako uzupełnienie posiłku czy z kaszką?
kiedy wczoraj zrobiłam młodemu na próbę 60ml to strasznie się obruszył, że tak mało i już się skończyło :/

co do picia z niekapków - mój nie toleruje żadnego! bidony też nie wchodzą w grę :( potrafi, ale nie chce
jedynie z lovi 360 stopni jakoś idzie ale malutko bo tylko 250ml dziennie + 150ml soku przecierowego
z butli wypijał 1l dziennie + 300ml soku przecieowego
zastanawiam się czy nie oddać mu tej butli..

Ostatnia edycja:
awru ja podaję zwykłe słodkie kakao- puchatek chyba..
daję tylko do mleka na 200 ml mm daję 1 łyzeczkę puchatka.
i podobnie jak u Was po mimo, ze wypije 200 ml , to chciałby więcej:-)
ja podaję kakao max 2 razy w tygodniu :tak:

reklama
u nas od kiedy mamy bidonik Maja pije więcej, załapała od razu jak z niego pić i teraz jest jej łatwiej jak z butelki. Może dlatego że ona bardzo sporadycznie piła z butelki - głównie leki-syropy podawałam butelką.

z jedzeniem u nas jest makabra- nic nie chce zjeśc od początku do końca...kaszki zje 5łyżek pod warunkiem ze będa w niej owoce, obiad gotowany bądź ze słoika ok 170g...
przepada za zupą pomidorową-chodź świeżego pomidora nie lubi i bardzo jej smakują pierogi z jagodami:)

A mam pytanie jak przyrządzacie rybe???smażycie gotujecie czy dusicie?

Do góry