reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

elwi lena raz dostala kakao i wzgardzila ;) ale jesli o mleko chodzi to tylko mm. jak nie chce zwyklego ani z kakao to sprobuj jakies inne, moze smakowe. jest bebiko junior 3 o smaku bananowym dla dzieci w wieku 12-24m oraz waniliowe i miodowe nestle junior 12-36m. my sie za moment przerzucamy na hipp 4 bio combiotik po 15m. a jesli o sprzecior do picia chodzi to mamy bidoniki z tt i momma i z obu lena bardzo chetnie pije, duzo wiecej niz z niekapkow z ustnikiem bo wczesniej najczesciej okolo 300-400ml a teraz nawet litr.

i wszystkim polecam nektary babydream ktore niedawno pojawily sie w rossmannie. 2,99zl za butelke 500ml, sa cztery smaki. bez dodatku cukru. mozna podawac nierozcienczone, lena pije pol na pol z woda. aktualnie sa w promocji po 1,99zl.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
kuzwa a u nas wszystko przecieka... nawet stary sprawdzony Avent.....:(
nataliak: dzieki za cynk o nektarach.... dzisiaj sie do naszego mikro rossmana udaję...

a ja mam cały czas dylemat czy lepiej z ustnikiem czy rurka, planuje mu też kupić zwykły plastikowy kubek bo całkiem nieźle idzie mu spijanie kawy po wujku ;)

My mamy kubek Lovi 360, niekapek Avent, zwykły plastikowy kubeczek z Canpola Produkty - Canpol (z którego Cypek pije przez słomkę lub bezpośrednio) i rezerwowo zostawioną butelkę Produkty - Canpol co prawda od dawna jej nie używamy, ale niech sobie leży na razie

nasz momma zrobił się kapek, pewnie od ugryzionej słomki, w torbie jak wiozłam dziś to mi połowę zalał - zamknięty :/

i tak obserwuję kiedy się rozpadnie, bo z takim impetem jest rzucany, że musiałby być niezniszczalny

my tez mamy bidon z rurka, ten najprostszy z canpola i jestem zadowolona:) i Tymek tez:) o ile z kubka tzw niekapka;) nie bardzo chcial pic sam z bidonem nie ma problemu:)
natomiast od jakiegos tygodnia mamy maly problem z jedzeniem... wczesniej wszystko bardzo ladnie jadl a teraz nawet o zjedzenie obiadku trzeba prosic.. i ukochanymi ziemniaczkami tez potrafi wzgardzic..

asieek gdzieś czytałam, że jak dziecko ćwiczy jedną rzecz, to nic innego nie chce robić ;-)
i jeśli Tymek trenuje chodzenie, to jedzenie jest dla niego na chwilę obecną mniej ciekawe ;-)

reklama
Do góry