reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
mam pytanie do dziewczyn, które dają swoim maluchom mleko zagęszczane? jakich smoczków używacie???? bo ja mam teraz z tt (rozmiar 3) ale jak zagęszczę mleko kleikiem czy kaszką to nie leci przez dziurkę:/
Wcześniej używałam Avent 3-przepływowy, ale mój Cypek ma talent do rozwalania smoczków i co jakieś 2 tygodnie bym musiała zmieniać, więc postanowiłam kupić smoczek tt do kaszek i ten okazał się idealny, gęsta kaszka dobrze przechodzi, a i jest bardziej wytrzymały od 3-przepływowego Avent. Przy tym smoczku jedynie trzeba pamiętać, że kaszka nie może być zbyt płynna, bo przez tak dużą dziurkę będzie się lało, jak kaszka jest dość gęsta nie ma tego problemu.

mam pytanie do dziewczyn, które dają swoim maluchom mleko zagęszczane? jakich smoczków używacie???? bo ja mam teraz z tt (rozmiar 3) ale jak zagęszczę mleko kleikiem czy kaszką to nie leci przez dziurkę:/

przez wieloprzepływowy (ten z X) pójdzie bez problemu
Kuba nie umie przez te X pić, one sa za miękkie dla niego. Od razu jak tylko pociągnie to mu się en smok tak dziwnie wciąga do butli i nie da się pić. Podaje mu kaszkę przez twarego nuka w którym sama robie nożykiem dużą dziurkę, wymieniam co 2 miesiące.

Francesco nie pije mleka z kaszką, ale zwykłe mleko pije przez "X" z TT. TT ma jeszcze smoczki "Y", ale z nich to już się leje- wiem, bo kupiłam przez przypadek, myślałam, że to "X" własnie..

niekoniecznie, jesli dziecko potrafi juz bardziej 'dorosle' pic to i z tego Y wypije samo mleko. lena np pije z niekapka lovi z wyciagnietym zaworkiem zeby mocniej lecialo. zanika w ten sposob odruch ssania i dziecko samo decyduje o tym ile leci.

U nas zwykłego mleka nie da się pić przez ten smoczek, bo Cypcio oba posiłki mleczne je w pozycji leżącej, może nie na płasko, ale jednak w takiej pozycji, że jeśli będzie płynne mleko, to może się zachłysnąć, a z kaszką nie ma problemu, bo nie leci dopóki nie pociągnie.

reklama
Do góry