reklama
strega
Fanka BB :)
No ja sie tak zbieram i zbieram do wprowadzenia melka normalnego zamiast modyfikowanego i cos zebrac sie nie moge. chcialabymn zaczac od swiezego nie pasteryzowanego UHT i zawsze jak robie zakupy to albo zapominam , albo nie jade od razu do domu i boje sie ze w przy tych upalkach przywioze do domu kwasne mleko .-)))
Z mlekiem krowim nie ma sie co spieszyć.
W sodzie? Pierwszy raz słyszę... Aha, przed tokso, dopiero odpisujac doczytałam to.pewnie lepiej umyc truskawy w sodzie oczyszczonej...tak jak wszystkie swieze owoce...
Pamietam w ciazy musialam myc warzywa i owoce swieze w sodzie ...niby prewencja przed toksoplazmoza.
a dawałyście naleśniki takie swojskie?
czyli na mleku krowim?
robiłam tylko raz- na krowim
tysia123
Fanka BB :)
marzena ja już smaże na patelni na maśle z szyneczką lub szczypiorkiem :-)
u nas na maśle ze swojską wędlinką mała się zajada
a dawałyście naleśniki takie swojskie?
czyli na mleku krowim?
prawdziwe nalesniki tak, ale na wodzie bo od melka krowiego mamy wysypkę ;/
Wczoraj Agusia zajadała się biszkoprtem z masą z truskawkami (jogurt naturalny plus truskawki). Masa kwaskawa była więc baaaaaaardzo jej smakowało. Wysypki póki co nie ma wiec chyba juz miec nie bedzie. Zreszta ja truskawkami zajadalam sie jak karmilam mała i bylo oki, wiec nie powinna miec uczulenia.
Czy wasze dzieci tez czasem strezlaja focha i nie chca jesc co im dacie tylko musicie zaproponowac cos innego??? Mojej sie to ostatnio kilka razy zdarzylo. Dzis na przyklad na sniadanie dostala kanapki z pastą jajeczna i pomidorem. Zawsze sie zajadala a dzis pluła. Wiec zrobilam jej kasze z bananem i wciagnela caly kubek.
reklama
dlatego trochę mu zmieniłam jadłospis..
rano dostaje 120 ml mleka, wypija około 100 ml do tego dostaje pół kanapki.
potem jak idziemy na spacer i jest pora drzemki, a dziecko się męczy, to mam ze sobą mleko i daję mu około 150 ml.
no i wieczorem próba, a jak nie chce, to daruję sobie
rano dostaje 120 ml mleka, wypija około 100 ml do tego dostaje pół kanapki.
potem jak idziemy na spacer i jest pora drzemki, a dziecko się męczy, to mam ze sobą mleko i daję mu około 150 ml.
no i wieczorem próba, a jak nie chce, to daruję sobie