reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

ja dziś ugotowałam Leonowi PIERWSZĄ zupę, kawałek piersi indyka z selerem, ziemniakami, marchewką i koperkiem, taka trochę ziemniaczanka mi wyszła,
zastanawiam się czy odparować trochę czy wyjąć tylko warzywa i mięso i rozdrobnić czy może trochę kaszy mannej dodać?
co radzicie koleżanki?

reklama
ja dziś ugotowałam Leonowi PIERWSZĄ zupę, kawałek piersi indyka z selerem, ziemniakami, marchewką i koperkiem, taka trochę ziemniaczanka mi wyszła,
zastanawiam się czy odparować trochę czy wyjąć tylko warzywa i mięso i rozdrobnić czy może trochę kaszy mannej dodać?
co radzicie koleżanki?
ja całość traktuję blenderem, a jak za rzadkie to zagęszczam grysikiem lub kleikiem ryżowym:)

Ja mięso gotuję osobno a warzywa osobno, zawszę tez dodaję brokuły bo daję fajny smak :) kroję w kostkę a potem blenderem ;)

dziewczyny ale blenderem to na papkę? bo Leon normalnie kawałki dostaje, to mu wystarczy widelcem rozgnieść, mieso drobno pokroję
i Nataliak pisała, że już wolno na wywarze mięsnym to ja jej wierzę ;-)

Brak uzębienia nie przeszkodził jej w skonsumowaniu kanapeczki??

Tak sobie myślę, żeby właśnie to mleko w środku dnia zastąpić jakimiś kanapeczkami....

my mamy co prawda dopiero 2 zęby na dole ale młody ładnie gryzł dziąsłami zanim te jeszcze wyrosły - on w sumie w tym temacie jest dziwny bo uwielbia wszelkie grudki i wszystko co można gryźć :) papki nie wzbudzają takiego entuzjazmu ;)

a z jaką wędliną robicie te kanapki - taką ze sklepu?

Macie jakieś przepisy że tak powiem dla początkujących w gotowaniu?

przyłączam się ;)

dziewczyny nie wiem jak u was przechodzą kanapki, moja przy większych kęsach zawsze się dławi:(
ma taki dziwny odruch wymiotny....

co radzicie koleżanki?

Kured, właśnie przypomniałam sobie o tym adresie od sklepu z królikiem - to Jedności Nar. 84, koło cukierni Warszawianka, ale z tego co wiem, to i HAli Targowej można sobie zamówić, u faceta z drobiem, stoi na pierwszym stoisku po lewej od wejścia.
Do zagęszczania mam kaszkę kukurydzianą, tak dla odmiany, żeby znowu kleiku ryżowego nie dawać, jak je ryż w kaszkach.

Nikita - ja uważam, ze to na 100% alergia na mleko. Na opakowaniu nan HA jest wyraźnie napisane, że to mleka dla dzieci zagrożonych alergią, a nie tych u których alergię stwierdzono. Moim zdaniem Kubuś ma nie zdiagnozowaną alergię i szoruj po bebilon pepti do lekarza, bo za chwilę mały będzie się męczył z astmą. Co ty się tak bronisz przed ty mlekiem???

reklama
Dziewczyny, co moze uczulać Kubusia?

Je mleko nan ha, kaszki nestle albo bobowita bezmleczne,
Zupa (ziemniak, marchew, pietruszka natka i korzeń, burak, seler, por, kapusta pekinka, kaszka kuskus, manna, żółtko)
owoce jabłko, banan, gruszka, maliny, słoiczkowe jagody, brzoskwinie, owoce lesne.

Sprawdzone: seler, por, kapusta, burak, natka, kuskus, żółtko, wszystkie owoce po kolei. proszek i kosmetyki od urodzenia te same, a Kubuś ma suche plamki na skórze. Już nie mam pomysłu:-(

Nikita, ja obstawiam mleko. Kubie wyszly plamy po normalnym MM, jeast duże prawdopodobienstwo ze i po mleku HA ma uczulenie. U nas przeszlo bez echa, ale generalnie jesli jest alrgia na leko kroqwie to i HA bedzie uczulac.

Do góry