reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

a to spoko, jeszcze mieszczę się w normie hehe
ale co godzinę też mi się zdarzało karmić, choć wtedy stwierdzałam, ze on wcale nie jest głodny, tylko chce się przytulić...

reklama
Nadia dostała strasznych wzdęć po bebilonie, tak jakby kolki wróciły :-( a dostaje butlę tylko na wieczór wypija 100-150 ml,muszę zmienić mleko na bebilon comfort, mam nadzieję,że pomoże.

A nie za wcześnie z eksperymentowaniem na zwykłych mlekach przy skazowym dziecku? Mi lekarka powiedziała, że jak skończy roczek to dopiero wprowadzać "normalne" mleko, wcześniej bebilon pepti i nie kombinować, bo skazy w większości utrzymują się jednak do tego roku. Może się wydawać, że dziecko już toleruje mleko, bo drobne ilości w "czymśtam" nie dają znaku, ale już na takie wprowadzanie posiłków mlecznych moze być za wcześnie.

Podawałyście może obiadek Bobovity "Ziemniaczki z fasolką i wołowiną" ? U nas odruch wymiotny :/

Wczoraj mu dałam na spróbówkę zanim sama zacznę gotować z wołowiną i było spoko. Fakt, że grudy ma ogromne, prawie jak sałatka jarzynowa ;), ale skoro przeszło to chyba też będę już mu tak "grubo" rozdrabniać jedzonko

kupiłam Jagodzie ciasteczka z Hippa Hippolitki z myślą, że będą zbozowe, z niewielką ilością cukru - zdrowe. Tymczasem ciastka są mega słodkie! ja aż się skrzywiłam jak je spróbowałam... :/ Chyba dostanie je M. ;P

kupiłam Jagodzie ciasteczka z Hippa Hippolitki z myślą, że będą zbozowe, z niewielką ilością cukru - zdrowe. Tymczasem ciastka są mega słodkie! ja aż się skrzywiłam jak je spróbowałam... :/ Chyba dostanie je M. ;P
Afi to spróbuj Pierwsze Ciasteczka z Hippa, nie maja prawie smaku, jak na razie to średnie zainteresowanie Nikosia tymi ciasteczkami ale nie znaczy że Jagodzie nie posmakują :-)

Afi to spróbuj Pierwsze Ciasteczka z Hippa, nie maja prawie smaku, jak na razie to średnie zainteresowanie Nikosia tymi ciasteczkami ale nie znaczy że Jagodzie nie posmakują :-)
Mam je dla Kubusia, smakują mu bardzo, zajadał się nimi na Wigilii:-) Ale jak dostał do rączki w lezaczku to pół ciastka zjadł, a drugie pół było wszędzie dookoła w postaci wielkich okruchów, nawet w pieluszce je miał:confused:

A nie za wcześnie z eksperymentowaniem na zwykłych mlekach przy skazowym dziecku? Mi lekarka powiedziała, że jak skończy roczek to dopiero wprowadzać "normalne" mleko, wcześniej bebilon pepti i nie kombinować, bo skazy w większości utrzymują się jednak do tego roku. Może się wydawać, że dziecko już toleruje mleko, bo drobne ilości w "czymśtam" nie dają znaku, ale już na takie wprowadzanie posiłków mlecznych moze być za wcześnie.

ale pepti jest na ostre alergie.......nam kazano kupic bebilon HA no i własnie tak do roku

reklama
Moje dziecko wczoraj miało pierwszy raz odruch wymiotny jedząc obiadek ze słoiczka a była to Bobovita "Ziemniaczki z soczystym kurczakiem i kabaczkiem". Spróbowałam...jakby ktoś kilo cukru tam dosypał, obrzydliwe!
Zresztą wczoraj kupiłam królika i jagnięcinę, także wykończymy te kilka sztuk słoiczków które nam zostały i młoda będzie jadła tylko to co jej mamusia ugotuje ;P

Do góry