reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Proszę nas pochwalić :-) Dziś była u nas inauguracja zupki jarzynowej z cielęcinką! I bardzo zasmakowała! :-D Później wypiliśmy sporo soczku i zjedliśmy jeszcze deserek owocowy :tak: Mamy kupioną też kaszkę kukurydzianą o smaku bananowym, ale za bardzo nie wiem kiedy ją wcisnąć w nasze menu. Macie jakieś rady? Dodam jeszcze, że u nas nadal cycek, prócz karmienia przed snem i w nocy :happy2:

reklama
Elwiwas ja musze zagęszczać bo mój bobas malutko przybywa na wadze bo ogólnie maławo je, muszę dostarczyć mu w jakiś sposób dodatkowych kalorii zwłaszcza że dużo się teraz rusza i spala

mój dzisiaj zjadł zupkę włoską z cielęciną- podobno smakowała:)))- relacja babci:)
wygląda na to, że mi dziecko albo dorosło do mięsa albo ma wyrafinowany gust i zwykły indyk z warzywami mu nie zasmakuje:)

a mój ma nadal focha na jedzenie i to każde oprócz kaszki.
zresztą w ciągu dzisiejszego dnia zjadł tylko:
11.30 cycuś
13.30 2 łyżeczki warzyw z ryżem i indykiem
18 kaszka z hippa
19 pierś do snu

a w ciągu dnia byliśmy na basenie, gdzie też się wybrykał...

aga mój też dzisiaj mało jadł:
8 cyc
11 misiowy jogurcik
13 cyc
16 cyc
18 60 ml zupki
20 cyc

niby wszytko ok, ale ssał tylko z jednej piersi niecałe 3 minuty- za każdym razem!!!

lenkaa daje znac ze strzal w 10 byl z tym smoczkiem canpola :))
mała zjadla 150ml wody + 5 miarek mm plus 4,5 miarki kaszki ryzowej bez problemu (w koncu nie plakala ze za szybko jej leci :)
szkoda ze wczesniej nie wiedzialam ze smoczki canpola do dr brownsa pasuja, bo bym troche przyoszczedzila;) i malej darowala tych niemiłych atrakcji ze smoczkiem Y.

mam pytanko
ile zjadaly wasze dzieciaki jak zaczelyscie przygode ze stalym jedzonkiem?
bo u nas idzie jak po grudzie:-(
mala niby sie wyrywa,buzie otwiera,ale jak tylko poczuje ,ze to nie mleczko to wszystko
pieknie z buzki wypluwa.nawet jednej lyzeczki nie zje:-(

reklama
Do góry