reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

u nas też tak wyglądała, teraz są luźniejsze, bo dajemy różne owoce, teraz możesz wprowadzic jej jabłko, na pewno rozluźni stolce:)

my juz jabłuszko mamy wprowadzone i gruszke. w sumie to codziennie je dostaje, ale teraz na weekend byla dodatowo marchewka. zastanawiam sie czy poki stolce sie nie rozluznia moze nie dawac marchwi? czy dawac ale pamietac tez o owockach rozluzniajacych? z drugiej strony planowalam dawac od jutra juz marchewke z ziemniaczkiem.

reklama
a u Stacha dzis niespodzianka -zagwozdka dla matki...
W kooopie cos co wygladalo jak płatek róży, skórka od jabłka? Przestraszyłam sie, ze cos trujacego dziabnął. A to spory kawałek serwetki z wzorkiem w liscie! Takie mają w kawiarni do której chodzimy w weekendy. Ojciec dziś będzie miał wp... bo ja Młodemu serwetki do zabawy nie dawałam, więc stary musiał dać :-(

a u nas I-wsza dzis kupa po I-wszej marchewce (4 dni zastoju było) i zastanawiam sie czy tak ma wygladac tj jak "suchy kabanosik" :confused:;-) marchewke podawalam sobota, niedziela teraz przerwe zrobilam i nie wiem, moze teraz tylko jablko dawac zeby rozluznic te "kielbaski":confused:
Corina jak tylko zaczęliśmy z warzywami w tym z marchewką po kilku dni zaczęła się pojawiać regularnie kupka, jest taka kiełbaska ;-) niekiedy Młody musi się aż postękać aby ja zrobić. U nas kupkę zatrzymały jagody. Ja daje albo jabłuszko na deserek albo kilka łyżeczek soku z jabłka :-)

W kooopie cos co wygladalo jak płatek róży, skórka od jabłka? Przestraszyłam sie, ze cos trujacego dziabnął. A to spory kawałek serwetki z wzorkiem w liscie! Takie mają w kawiarni do której chodzimy w weekendy. Ojciec dziś będzie miał wp... bo ja Młodemu serwetki do zabawy nie dawałam, więc stary musiał dać :-(
o rany, biedny stary:-D:-D:-D

no ładnie :) mam nadzieję, że ja nic u Jagody w kupie nie znajdę, bo ostatnio jak poszłam do mojej promotorki z magisterką, to musiałam zabrac ze sobą Jagodę. Bawiła się wszystkim co popadnie i w pewnym momencie zauwazyłam ,ze zaczęła żuć moje notatki... :/

BTW u nas od 2 tyg kupa jest 2 razy dziennie... :/ chyba wolałam jak była raz na 4 dni ;P

mojemu szkrabowi pierwszy raz podałam czystą wodę jakieś 2 tygodnie temu, myślałam, że nie będzie chciał pic, bo do tej pory tylko słodkie herbatki i czasem soki, ale bez problemu wypił i teraz pije tak samo chętnie wodę jak i herbatkę. Ostatnio dałam mu zagęszczony sok marchew- jabłko i też go pięknie wypił.

reklama
u nas zanim podawaliśmy słoiczki, to kupa była raz na tydzień, po słoiczkach była 1 dziennie lub raz na 2 dni,
2 dni temu dostał słoiczek śliwek i teraz mamy od 2 dni kupke w każdej pieluszcze, luźna :-)

Do góry