reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
lenkaa wiem, ze pisałas w trakcie, ale nie powinno sie pic podczas jedzenia, bo zoładek ma problemy z trawieniem. Ja myslę, że Yahoo:) zaczął wam wtedy lepiej jesc, bo picku zabijało mu smak potrawy, tak mi sie wydaje

:-D:-D:-D:-D - tak myślisz? No trudno, to niech mu zabija te smaki, jak nie podeszły, ważne że "zeżera" co mu podadzą ;-) - choć mięcho wpierdzielił bez upominania się o picie - to chyba wiemy jakie będzie miał preferencje żywieniowe :)

dziewczyny chce dodac mojej małej kleik kukurydziany do wieczornej porcji mleka (180 ml wody i 6 miarek bebilonu comfort) i zastanawiam sie przez jaki smoczek mi to przeleci? teraz uzywam poziomu 2 z dr browna (juz od dawna bo bebilon comfort jest gestszy niz zwykly bebilon) i mysle zeby na avent przejsc, ale nie wiem jaki smoczek bylby odpowiedni? ile tego kleiku na ta nasza porcje dodac?

Jak czytam o karmieniu waszych dzieci to zaczynam dochodzic do wniosku ze moja mala strasznie malo je tych dodatkowych rzeczy. Nigdy nie zjadla wiecej zupki niz 80-90 ml, a standard dla niej to 50-60 ml. Jablko standard to polowa, banan prawue caly.... jakby to porownac do zuki ze sloiczka 190 g...... Chciałabym żeby mala wiecej zjadała zupki, ale jak juz nie hcce to zamyka szczelnie buzke i igly sie tam wepchnac nie da, o lyzeczce juz nie wspominajac.... Któreś dziecko tez tak malo zjada? A moze u kogos bylo to przejsciowe i z czasem dzieci zaczely wiecej jesc....

corina ja mam smoczek Y do kaszek z dr brownsa, po co zmieniac butelkę? Kup lepiej smoczek, a smoczki aventu są twardsze i mogą nie przypaśc do gustu małej

corina ja mam smoczek Y do kaszek z dr brownsa, po co zmieniac butelkę? Kup lepiej smoczek, a smoczki aventu są twardsze i mogą nie przypaśc do gustu małej

estragon tak zrobie bo w sklepie obok mnie jest promocja dr browna butelka plus 3 smoczki do kaszek po 34,90zl (bedzie druga butla do babci) a jakbym chciala takie zestaw tyle ze z dwoma tylko smoczkami z aventu wziasc to 46 zl musialabym zaplacic.

z przejsciem na avent nie byloby klopotu bo mala pije wode z malej butli aventu ale przekonala mnie cena :)

reklama
mysle ze butelki 330ml raczej sie nie przydadza. dziecko do roku takich duzych porcji nie je a po roku w ogole juz nie powinno pic z butelki ani ciagnac smoka...

kupilam kilka obiadkow i deserkow babydream. na podwieczorek byly grane jablka z brzoskwiniami i sucharkami, zaakceptowane. jutro sprobujemy obiadku. bardziej ufam babydream niz gerberowi i bobovicie ;P szperajac w necie znowu natknelam sie na historie o szkle, gumie i muchach (!) w gerberkach...

Do góry