reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

bulimia to jak rzyga ;-)
a jak nie chce jeść, to ewidentna anorektyczka ;-)

czasem mam wrażenie, że jak tak sobie grzebie tymi paluchami w gardle to się za chwilkę porzyga.. czyli ma zadatki:))))
no ale ja od zmysłów odchodzę, bo ile można nie jeść???? zwłaszcza taki maluch.. on musi jeśc i koniec przecież....

reklama
Wiolan Antek tez miał takie ze 2 tygodnie, prawie nie jadł, ale teraz juz jest lepiej
a paluchy tez wsadza tak głęboko że ma odruch wymiotny, ciekawe kiedy strzeli pawika

a ja tam krolika lubie i malemu tez smakuje :)

kurczaka nie polecam, jak najpozniej drob .

ja też lubię, ale w śmietanie, a to w słoiczku było okropne:eek:

a dlaczego drób jak najpóźniej????

zastanawiam się czy nie spróbowac jeszcze z cielęciną, bo wczoraj spotkałam znajomą, która mówiła, że dzieciątka najbardziej przepadają za cielęciną i jagnięciną

lekarka mi mówiła, że cielęcine na razie nie. Z mamy książek o zdrowym żywieniuy wiem, że cielęcina zakwasza organizm.

A drób ze słoiczków o ile jest faktycznie ekologiczny chyba w tym samym czasie co królik.

Dla dorosłych lepszym wyborem jest indyk niż kura bo kuraki to już maksymalnie masowo są hodowane i to sama chemia.

Ja też będę miała wiejskiego kuraka i takiego Stachu na pewno dostanie :-)

my tez wiejskie miesko tzn piers z kurczaka i ostatnio dostalysmy z indyka to gotuje małej... a teraz chyba zakupimy od szwagra cielecinke wiec mała ekologicznie je:) i warzywka tez mamy od chrzestnej Gabi

dżizasss, ale wam dobrze z tym wiejskim mięchem, ja mam teściów na wsi, ale z nimi nie gadamy, no i dziadków, ale dziadek ma 80 lat i już nic nie hoduje/uprawia, a babcię ze strony taty zalało w tym roku, więc działka przepadła i cały drób się potopił. Żeby miec świeże mięcho, to chyba zejdę do piwnicy i na szczury zapoluje, ewentualnie może jakiś dachowiec się nawinie:p

reklama
Do góry