reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Witajcie, znowu sie wam wtrace ;-). Mam pytanie odnosnie herbatek, czy uzywacie wylacznie tych dosladzanych z Hippa czy ktoras parzy sama ziolka dla dziecka? Ja podaje malej zwykly parzony rumianek i jej bardzo smakuje ale nie wiem jakie jeszcze ziolka jej podac, nie chce jej przywyczaic ze wszystko do picia jest slodkie i dlatego chcialam sama je robic, ciekawa jestem czy sa wsrod majowek mamy ktore czynia podobnie?:sorry2:

reklama
Witajcie, znowu sie wam wtrace ;-). Mam pytanie odnosnie herbatek, czy uzywacie wylacznie tych dosladzanych z Hippa czy ktoras parzy sama ziolka dla dziecka? Ja podaje malej zwykly parzony rumianek i jej bardzo smakuje ale nie wiem jakie jeszcze ziolka jej podac, nie chce jej przywyczaic ze wszystko do picia jest slodkie i dlatego chcialam sama je robic, ciekawa jestem czy sa wsrod majowek mamy ktore czynia podobnie?:sorry2:

my mamy takie ziołowe herbatki do zaparzania z HIPPA i czasem jej etz je podaje...ale moja uwielbia też samą wode pić wiec ona nie uważa picia tylko gdy słodkie jest

koriander a co do picia poza woda nie jest slodkie?;) mozesz nauczyc dziecko pic sama wode dodajac do niej coraz mniej herbatki - dziala :) wtedy na zmiane mozesz podac i wode i herbatki, dla mnie to jest najsensowniejsza opcja. mozesz wybrac herbatki z glukoza albo laktoza zamiast zwyklego cukru, wystarczy poczytac sklad na stronach producentow albo etykietach. na pewno czesc herbatek hippa jest z glukoza a wszystkie humany z laktoza, co do innych to sie nie wypowiem bo nie kupujemy.

Dziekuje wam za odpowiedzi :tak:

nataliak
ja rozumiem roznice miedzy cukrem, glukoza laktoza etc, chodzi o to ze soczki ktore podaje juz sa wystarczajaco slodkie jak ulepek wiec nie chcialam zeby pila do tego wylacznie slodkie w smaku herbatki. Widze ze jej normalny rumianek smakuje jako sama w sobie herbatka i chcialam isc tym sladem tylko zabraklo mi inspiracji co oprocz rumianku moze sobie popijac w tym wieku. Melise chyba tez..tylko jak je parzyc, takie siuski slabe?
ten sposob z rowadnianiem herbatki tez w sumie dobry, dzieki :)

Czasami pochlepce tez mineralki z lyzeczki wiec chyba nie jest zle jesli chodzi o upodobania smakowe
(a propos lyzeczki, mala nie pije z butelki, karmimy cycem, wiec jak jej podam herbatke w butelce to sobie masuje smoczkiem dziasla ale nie pije, za to z lyzeczki potrafi wypic jakies 30ml.. nie wiem czy nie zaczac jej uczyc picia z kubeczka, ma ktoras z was z tym doswiadczenie? bo takie pojenie lyzeczka zajmuje prawie pol godziny..:baffled:)

Mam jeszcze jedno pytanie tylko nie wiem czy to ten watek (najwyzej mnie nataliak zbanuje :zawstydzona/y:): czy wasze maluchy karmione cycem nadal maja w kupie takie biale twarozkowe grudki? u nas dosc czesto sa, myslalam ze to powoli bedzie zanikac, o ile dobrze pamietam to niestrawiona laktoza?

my podajemy czasem herbatke z kubeczka kapka ze sztywnym plastikowym ustnikiem z tt, troche przy tym rozlewania ale trening czyni mistrza ;) i jesli moge cos zasugerowac to po prostu wyeliminuj z diety dziecka soki, lepiej zeby jadlo owoce lyzeczka a do picia dostawalo wode i slaba herbatke.

Mam jeszcze jedno pytanie tylko nie wiem czy to ten watek (najwyzej mnie nataliak zbanuje :zawstydzona/y:): czy wasze maluchy karmione cycem nadal maja w kupie takie biale twarozkowe grudki? u nas dosc czesto sa, myslalam ze to powoli bedzie zanikac, o ile dobrze pamietam to niestrawiona laktoza?

u nas czasem się to zdarza z tym, że my mamy właśnie nietolerancję laktozy

Dziewczyny, pomocy!!!!!!! Powoli szykuję się do wprowadzania jedzonka i picia, bo jak dotąd króluje u nas tylko cycek :-) a mam mętlik w głowie, bo co poradnik, to inna opinia :wściekła/y:Jak np. podajecie wodę? Czy butelkową (specjalną dla dzieci) trzeba jeszcze przegotować? No i jaką ma mieć temperaturę? Czy pokojową? Jakie herbatki mogę serwować na samym początku? Będę bardzo wdzięczna za rady :-D

reklama
Dziewczyny, pomocy!!!!!!! Powoli szykuję się do wprowadzania jedzonka i picia, bo jak dotąd króluje u nas tylko cycek :-) a mam mętlik w głowie, bo co poradnik, to inna opinia :wściekła/y:Jak np. podajecie wodę? Czy butelkową (specjalną dla dzieci) trzeba jeszcze przegotować? No i jaką ma mieć temperaturę? Czy pokojową? Jakie herbatki mogę serwować na samym początku? Będę bardzo wdzięczna za rady :-D
u nas tez tylko cyc, od kilku dni soczki (z lyzeczki) a wode i rumianek podaje lyzeczka od dwoch tygodni (mala odmawia butli). Mineralna zawsze gotuje ale zauwazylam ze zarowno woda jak i herbatka smakuja nieco chlodniejsze chyba ze wzgledu na zabki. Za pare dni wprowadzimy jablko, potem marchewke,gruszke itp oraz sinlac.

Do góry