Dziękuję Ci za odpowiedź! :-) A rumianek jakiej firmy podajesz? Czy herbatki muszą być z przeznaczeniem tylko dla dzieci, czy też mogę kupić, np. Herbapolu?u nas tez tylko cyc, od kilku dni soczki (z lyzeczki) a wode i rumianek podaje lyzeczka od dwoch tygodni (mala odmawia butli). Mineralna zawsze gotuje ale zauwazylam ze zarowno woda jak i herbatka smakuja nieco chlodniejsze chyba ze wzgledu na zabki. Za pare dni wprowadzimy jablko, potem marchewke,gruszke itp oraz sinlac.
reklama
aguska24mir
mama Pawełka :)
u nas woda normalna przegotowana
jak podaje do picia to taka pokojowa temperatura
u nas podaje wode z glukoza lub herbatki jabło melisa
najpierw wprowadzalismy jabłuszko
terz jestesmy na etapie marchewki
jabło i marchew podaje małemu łyżeczka
jak podaje do picia to taka pokojowa temperatura
u nas podaje wode z glukoza lub herbatki jabło melisa
najpierw wprowadzalismy jabłuszko
terz jestesmy na etapie marchewki
jabło i marchew podaje małemu łyżeczka
koriander
Fanka BB :)
rumianek mam ze sklepu ekologicznego, wlasnie bylam tam na zakupach i dokupilam kwiat czarnego bzu, melise i mieszanke dla dzieci w saszetkach (tymianek, hibiskus i jeszcze kilka innych musze zerknac). porozmawialam chwile ze sprzedawca i poradzil by rzeczywiscie robic slabiutkie napary dopoki dieta nie jest rozszerzona, nie podawac jednego ziola ciagiem przez dlugi okres czasu, a kwasne herbaty np hibiskus dzieci czesto lubia nawet niedosladzane (podobno kwasny jest u maluchow jednym z ulubionych smakow o dziwo) Tyle sie dowiedzialam dzisiajDziękuję Ci za odpowiedź! :-) A rumianek jakiej firmy podajesz? Czy herbatki muszą być z przeznaczeniem tylko dla dzieci, czy też mogę kupić, np. Herbapolu?
A przed chwila utarlam jablko i marchew i odcisnelam na sitku, soczek baaaardzo smakowal az jezyk latal i o dziwo nie ulala (po kupnym mi ulewa, w ogole z ulewaniem mamy problem, Niagara wysiada )
A twoja pije z butelki?
my mielismy dzis jesc ziemniaka... i doopa
Po drodze ze spaceru kupilismy słoiczek po 4 m-cu ziemniak + szpinak. Przychodzę do domuo i k... czytam, że tam w składzie jest mleko. A po co??? No żesz!!!
Wstawiłam 1 ziemniaka do gotowania w międzyczasie wlazłam w net i jeszcze poczytałam i się rozmysliłam.
Ziemniaka zjadłam sama a Stasiek będzie na cycu samym do końca 6 miesiąca i już.
Po drodze ze spaceru kupilismy słoiczek po 4 m-cu ziemniak + szpinak. Przychodzę do domuo i k... czytam, że tam w składzie jest mleko. A po co??? No żesz!!!
Wstawiłam 1 ziemniaka do gotowania w międzyczasie wlazłam w net i jeszcze poczytałam i się rozmysliłam.
Ziemniaka zjadłam sama a Stasiek będzie na cycu samym do końca 6 miesiąca i już.
rumianek mam ze sklepu ekologicznego, wlasnie bylam tam na zakupach i dokupilam kwiat czarnego bzu, melise i mieszanke dla dzieci w saszetkach (tymianek, hibiskus i jeszcze kilka innych musze zerknac). porozmawialam chwile ze sprzedawca i poradzil by rzeczywiscie robic slabiutkie napary dopoki dieta nie jest rozszerzona, nie podawac jednego ziola ciagiem przez dlugi okres czasu, a kwasne herbaty np hibiskus dzieci czesto lubia nawet niedosladzane (podobno kwasny jest u maluchow jednym z ulubionych smakow o dziwo) Tyle sie dowiedzialam dzisiaj
A przed chwila utarlam jablko i marchew i odcisnelam na sitku, soczek baaaardzo smakowal az jezyk latal i o dziwo nie ulala (po kupnym mi ulewa, w ogole z ulewaniem mamy problem, Niagara wysiada )
A twoja pije z butelki?
Z tym kwaśnym smakiem, to mnie zaskoczyłaś, ale z chęcią już niedługo to sprawdzę! My jak na razie jemy tylko z cycka, ale mieliśmy kilka prób zaprzyjaźnienia się z butelką, jednak niestety nie wypadły one zbyt pomyślnie. Mam nadzieję, że jak zacznę wprowadzać jedzonko i picie, to się przekona, bo w grudniu wracam do pracy i w jakiś sposób moje odciągnięte mleczko będzie trzeba synkowi serwować
A co do ulewania, to u nas również mały wodospadzik się pojawia. Niagara, to może nie jest, ale często co nieco wydobywa się z mojego żarłoczka, także chyba to problem wielu dzieci ;-)
A jak podgrzewasz jedzonko? Ja zastanawiam się nad kupnem podgrzewacza do mleczka, ale nie wiem, czy się przyda. Jak sądzisz?:-)
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
my mielismy dzis jesc ziemniaka... i doopa
tez bym chciała zeby Majka była tylko na cycu, ale za 17 dni wracam do pracy :--(i musze ja przyzwyczajac do innych potraw...
aguska24mir
mama Pawełka :)
u nas młody wszystko uwielbia kaszki kwasne i słodkie jabłka sama wode herbatki syropki normalnie jest wszystko zerny e he
aguska24mir u nas młody wszystko uwielbia kaszki kwasne i słodkie jabłka sama wode herbatki syropki normalnie jest wszystko zerny e he
asieek kwaśne jabluszko u nas mlody uwielbia
To żeście mnie zainspirowały tymi kwaśnymi upodobaniami Maluchów! A jak podajecie jabłuszka? Czy mogą być tylko starte na papkę, czy może trzeba je jeszcze ugotować do postaci musu? A może podajecie tylko z gotowych słoiczków?
reklama
katagorka20
Fanka BB :)
a u nas odkad zaczelam małej gotowac sama obiadki zupki to tych ze sloiczka niechce sie tyknąć(i co ja zrobie z tym zapasem marchewkowej z ryżem mam chyba 4 słóiczki i jarzynowej z Hippa 2 ja tego jeść nie będę((Owoce uwielbia wszystkie ze słoiczków