reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

u nas tez tylko cyc, od kilku dni soczki (z lyzeczki) a wode i rumianek podaje lyzeczka od dwoch tygodni (mala odmawia butli). Mineralna zawsze gotuje ale zauwazylam ze zarowno woda jak i herbatka smakuja nieco chlodniejsze chyba ze wzgledu na zabki. Za pare dni wprowadzimy jablko, potem marchewke,gruszke itp oraz sinlac.
Dziękuję Ci za odpowiedź! :-) A rumianek jakiej firmy podajesz? Czy herbatki muszą być z przeznaczeniem tylko dla dzieci, czy też mogę kupić, np. Herbapolu?

reklama
u nas woda normalna przegotowana
jak podaje do picia to taka pokojowa temperatura
u nas podaje wode z glukoza lub herbatki jabło melisa
najpierw wprowadzalismy jabłuszko
terz jestesmy na etapie marchewki
jabło i marchew podaje małemu łyżeczka :)

Dziękuję Ci za odpowiedź! :-) A rumianek jakiej firmy podajesz? Czy herbatki muszą być z przeznaczeniem tylko dla dzieci, czy też mogę kupić, np. Herbapolu?
rumianek mam ze sklepu ekologicznego, wlasnie bylam tam na zakupach i dokupilam kwiat czarnego bzu, melise i mieszanke dla dzieci w saszetkach (tymianek, hibiskus i jeszcze kilka innych musze zerknac). porozmawialam chwile ze sprzedawca i poradzil by rzeczywiscie robic slabiutkie napary dopoki dieta nie jest rozszerzona, nie podawac jednego ziola ciagiem przez dlugi okres czasu, a kwasne herbaty np hibiskus dzieci czesto lubia nawet niedosladzane (podobno kwasny jest u maluchow jednym z ulubionych smakow o dziwo) Tyle sie dowiedzialam dzisiaj :tak::tak:
A przed chwila utarlam jablko i marchew i odcisnelam na sitku, soczek baaaardzo smakowal az jezyk latal i o dziwo nie ulala (po kupnym mi ulewa, w ogole z ulewaniem mamy problem, Niagara wysiada :no:)

A twoja pije z butelki?

my mielismy dzis jesc ziemniaka... i doopa

Po drodze ze spaceru kupilismy słoiczek po 4 m-cu ziemniak + szpinak. Przychodzę do domuo i k... czytam, że tam w składzie jest mleko. A po co??? No żesz!!!

Wstawiłam 1 ziemniaka do gotowania w międzyczasie wlazłam w net i jeszcze poczytałam i się rozmysliłam.

Ziemniaka zjadłam sama a Stasiek będzie na cycu samym do końca 6 miesiąca i już.

rumianek mam ze sklepu ekologicznego, wlasnie bylam tam na zakupach i dokupilam kwiat czarnego bzu, melise i mieszanke dla dzieci w saszetkach (tymianek, hibiskus i jeszcze kilka innych musze zerknac). porozmawialam chwile ze sprzedawca i poradzil by rzeczywiscie robic slabiutkie napary dopoki dieta nie jest rozszerzona, nie podawac jednego ziola ciagiem przez dlugi okres czasu, a kwasne herbaty np hibiskus dzieci czesto lubia nawet niedosladzane (podobno kwasny jest u maluchow jednym z ulubionych smakow o dziwo) Tyle sie dowiedzialam dzisiaj :tak::tak:
A przed chwila utarlam jablko i marchew i odcisnelam na sitku, soczek baaaardzo smakowal az jezyk latal i o dziwo nie ulala (po kupnym mi ulewa, w ogole z ulewaniem mamy problem, Niagara wysiada :no:)

A twoja pije z butelki?

Z tym kwaśnym smakiem, to mnie zaskoczyłaś, ale z chęcią już niedługo to sprawdzę!:tak: My jak na razie jemy tylko z cycka, ale mieliśmy kilka prób zaprzyjaźnienia się z butelką, jednak niestety nie wypadły one zbyt pomyślnie:crazy:. Mam nadzieję, że jak zacznę wprowadzać jedzonko i picie, to się przekona, bo w grudniu wracam do pracy i w jakiś sposób moje odciągnięte mleczko będzie trzeba synkowi serwować :happy:

A co do ulewania, to u nas również mały wodospadzik się pojawia. Niagara, to może nie jest, ale często co nieco wydobywa się z mojego żarłoczka, także chyba to problem wielu dzieci ;-)

A jak podgrzewasz jedzonko? Ja zastanawiam się nad kupnem podgrzewacza do mleczka, ale nie wiem, czy się przyda. Jak sądzisz?:-)

my mielismy dzis jesc ziemniaka... i doopa

Po drodze ze spaceru kupilismy słoiczek po 4 m-cu ziemniak + szpinak. Przychodzę do domuo i k... czytam, że tam w składzie jest mleko. A po co??? No żesz!!!

Wstawiłam 1 ziemniaka do gotowania w międzyczasie wlazłam w net i jeszcze poczytałam i się rozmysliłam.

Ziemniaka zjadłam sama a Stasiek będzie na cycu samym do końca 6 miesiąca i już.

tez bym chciała zeby Majka była tylko na cycu, ale za 17 dni wracam do pracy :-:)-(i musze ja przyzwyczajac do innych potraw...

aguska24mir u nas młody wszystko uwielbia kaszki kwasne i słodkie jabłka sama wode herbatki syropki normalnie jest wszystko zerny e he :)
asieek kwaśne jabluszko u nas mlody uwielbia:tak:

To żeście mnie zainspirowały tymi kwaśnymi upodobaniami Maluchów! :-D A jak podajecie jabłuszka? Czy mogą być tylko starte na papkę, czy może trzeba je jeszcze ugotować do postaci musu? A może podajecie tylko z gotowych słoiczków?

reklama
a u nas odkad zaczelam małej gotowac sama obiadki zupki to tych ze sloiczka niechce sie tyknąć:((i co ja zrobie z tym zapasem marchewkowej z ryżem mam chyba 4 słóiczki i jarzynowej z Hippa 2 ja tego jeść nie będę:(((Owoce uwielbia wszystkie ze słoiczków

Do góry