pierwszego synka urodziłam w grudniu,przestałam go karmić piersią w lutym a pierwszy okres dostałam w lipcu,więc dokladnie 5 miesięcy od zaprzestania karmienia piersią i 7 miesięcy po porodzie,Mamuśki, które już nie karmią piersią, kiedy dostałyście okres po zakończeniu karmienia?
Ja czekam, czekam i "doczekać" się nie mogę...
reklama
Oleśka ja niestety miałam taką sytuację jeszcze w szpitalu bo pokarm dostałam dopiero w 5 dobie więc Antek był dokarmiany z butelki... niestety od tamtej pory przy cycku był nie płacz ale wrzask... ściągałam ile się dało ale niestety pokarm zaniknął,
cóż praktycznie od samego początku jesteśmy na mm i nie widze na dzień dzisiejszy róznicy w rozwoju porównując z Emilką ale fakt że na początku byłam załamana
może jednak to chwilowy kryzys i Jasinek jednak pokocha na nowo cyca
cóż praktycznie od samego początku jesteśmy na mm i nie widze na dzień dzisiejszy róznicy w rozwoju porównując z Emilką ale fakt że na początku byłam załamana
może jednak to chwilowy kryzys i Jasinek jednak pokocha na nowo cyca
estragon-moze i lepiej wczesniej fakt,a moze i lepiej pozniej,u mnie juz jest zle tzn mały nie chce pic z butli!!!!!! dzis np rano o 7 wtrąbolił 100 ml a przed chwilka jak dawałam mm to nie chciał,dalam cyca i zjadł!!! mimo iż dawałam z dwoch roznych butelek no!!!!
Mamuśki, które już nie karmią piersią, kiedy dostałyście okres po zakończeniu karmienia?
2 tygodnie
aldonta
Fanka BB :)
Mamuśki, które już nie karmią piersią, kiedy dostałyście okres po zakończeniu karmienia?
WITAJ.....ja 3 miesiące po, własnie był i lało sie i lało....
Nicole1603
Ja też mam pytanie:-) ale nieokresowe;-)
Jak podgrzewacie dzieciom pokarmy? W mikrofalówce? Podgrzewaczu? Odmierzoną ilość czy grzejecie cały słoiczek?
Mam talerz z otworem do którego się wlewa wodę żeby pokarm nie tracił temperatury ale najpierw go muszę przecież podgrzać ;-) i jak mam grzać odmierzoną ilość a potem przekładać do tego talerza to już wolę podać w tym w czym podgrzałam. Oczywiście nie prosto ze słoiczka;-)
Jak Wy to robicie?
Jak podgrzewacie dzieciom pokarmy? W mikrofalówce? Podgrzewaczu? Odmierzoną ilość czy grzejecie cały słoiczek?
Mam talerz z otworem do którego się wlewa wodę żeby pokarm nie tracił temperatury ale najpierw go muszę przecież podgrzać ;-) i jak mam grzać odmierzoną ilość a potem przekładać do tego talerza to już wolę podać w tym w czym podgrzałam. Oczywiście nie prosto ze słoiczka;-)
Jak Wy to robicie?
madziamadzia
Celka u mnie @ pojawiła się po 1,5 miesiąca od porodu, tylko ja karmiłam samą piersią 2 tygodnie, a potem już dokarmiałam mm. Wydaje mi się, że nie ma reguły, bo jedne dostają @, jak jeszcze karmią piersią, inne później.
Ja też się nie zgodzę z tym, że ilość pokarmu zależy od naszego nastawienia i jest zakodowana w mózgu. Znam osobiście dziewczyny, które przy pierwszym dziecku, miały tak mało pokarmu, że karmiły tylko np. miesiąc, a drugie karmiły piersią do 2 lat. Tak samo ze zdrowiem: to czy dziecko choruje mniej, czy więcej nie zależy od tego jakim mlekiem jest karmione.
Nicole ja jeszcze Hanusi nie podaję słoiczków, ale będę odmierzoną ilość podgrzewać w mikrofali, albo wstawię do gorącej wody na chwilę.
Nie wiem, czy można tak podgrzać cały słoiczek i potem resztę znów - wydaje mi się, że nie
Ja też się nie zgodzę z tym, że ilość pokarmu zależy od naszego nastawienia i jest zakodowana w mózgu. Znam osobiście dziewczyny, które przy pierwszym dziecku, miały tak mało pokarmu, że karmiły tylko np. miesiąc, a drugie karmiły piersią do 2 lat. Tak samo ze zdrowiem: to czy dziecko choruje mniej, czy więcej nie zależy od tego jakim mlekiem jest karmione.
Nicole ja jeszcze Hanusi nie podaję słoiczków, ale będę odmierzoną ilość podgrzewać w mikrofali, albo wstawię do gorącej wody na chwilę.
Nie wiem, czy można tak podgrzać cały słoiczek i potem resztę znów - wydaje mi się, że nie
reklama
celka_mar
Prawie spełniona kobieta
Ja też mam pytanie:-) ale nieokresowe;-)
Jak Wy to robicie?
Ja gorącą wodę wlęwam do szklanki i wkładam pojemniczek z odmierzoną ilością jedzonka.
W mikrofali podgrzewam wodę do mm, ale też mozna podgrzać jedzonko. Nie odgrzewam nie zjedzonego posiłku, sama go kończe ;-)
Mam podgrzewacz, ale wcale go nie używam.