reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

karmienie piersią i nie tylko

Magda narazie to nie zazdroszczę ci takiego napływu siary....
u mnie tez narazie siary niet.... w pierwszej ciąży miałam juz w 30tc więc teraz sie opóźniam.... ale może karmicielka ze mnie będzie lepsza....
Nie ma czego zazdrościć. W ciąży z Kamilem miałam to samo tylko wcześniej, więc też się opóźniłam ;-) Ale jak trafiłam do szpitala pod koniec ciąży i jak wstawałam rano cała zalana mlekiem to dziewczyny, które już leżały po porodzie miały niezłego szoka. Koszulę nocną miałam mokrą po same gacie, wkładki laktacyjne to se mogłam używać ale do demakijażu.... egzamin zdawały pieluchy tetrowe :wściekła/y: Fakt wtedy było łatwiej bo zima i jakoś się człowiek zakamuflował pod tymi swetrami i kurtkami. Teraz w maju czy czerwcu nie wiem co zrobię nosząc np. koszulkę na ramiączkach :baffled::baffled::baffled:

reklama
Ja melduję, że 4 dni temu na koszulce do spania na prawym cycu pojawiła sie plama po siarze (średnica normalnie ze 3 cm) - potem nic, a dziś w nocy z lewego cyca kilka maluśkich kropel. Hmmm ja to myslałam, że jak zacznie to już leci i leci...a tu u mnie raz na jakiś czas z co drugiego cyca...

U mnie wczoraj- wyszykowałam sie na urodziny do przyjaciół - a tu nagle plama :(
no i musialam zaliczyc przebiórkę no i aplikację wkładek

Ja nie mam siary jeszcze i cieszę się, bo zamiast lecieć już teraz poleci jak będzie już dzidziuś także z korzyścią dla niego :p Swoją drogą słyszałam, że jeśli leci już coś z piersi i kobiety to wyciskają czy w inny sposób "miętoszą" piersi jakoś specjalnie (czego robić nie można) to może to przyspieszyć poród.

U mnie tez nic.Biust z 75B skoczył na 85 E :szok: W poprzedniej ciąży tez nic nie leciało i poźniej pokarmu za duzo nie miałam,po 3 miesiącach, córka przeszła na butelkę.

U mnie tez nic.Biust z 75B skoczył na 85 E :szok: W poprzedniej ciąży tez nic nie leciało i poźniej pokarmu za duzo nie miałam,po 3 miesiącach, córka przeszła na butelkę.

Wow to niezły skok w tym rozmiarze biustu :) Ja przed ciąża miałam 75C/D teraz mam 75D, także piersi mi praktycznie nie urosły :)

U mnie nic nie leci póki co...
Ciekawą rzecz mi powiedziała położna po obmacaniu cycków. Podobno z prawej strony mam gruczoły mleczne tez w okolicy pachy i żebym się nie zdziwiła jak mi tam gula wyskoczy (choć nie musi) jak będę karmić. Juz się normalnie cieszę :zawstydzona/y:

Odebrałam w tym tygodniu w końcu zamówiony laktator elektroniczny aventu. No spodziewałam się czegoś gorszego i bardziej przypominającego dojarkę, ale w sumie po wypróbowaniu stwierdzam że chyba nie będzie tak źle z odciąganiem :tak: Laktator nawet cichutko chodzi i szybko ustawia się i można szybko zmienić sposób odciągania który później jest powtarzany przez pamięć urządzenia - wystarczy tylko przytrzymać przy piersi.

U mnie siara pojawiła się już dawno, teraz jest jej troszkę więcej, gdy dotknę piersi sączy się, ale tak ogólnie, to nie mam z nią zbytnich problemów.

Wampi to tak jak u mnie:-)
Juz dawno temu zauważyłam siarę przy lekkkim nawet naciśnięciu piersi.
Najgorsze są te plamy na piżamie po nocy:-(

reklama
Ja dzisiaj sprawdzałam i u mnie też nadal nic. Ale jeszcze trochę czasu więc wierzę, ze wszystko w swoim czasie.:-)

Ostatnia edycja:
Do góry