reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

chrupia-wielkie dzieki za tyle info,zdazylam juz przelecic te strony wczesniej,ju chyba wszystko czytalam na ten temat,

jest mi ciezko z tym bo nie mam dobrych warunkow do tego aby powalczyc o te karmienia,potrzeba mi spokoju,ciszy,brak stresu a u mnie tak sie nie da,Krystian sie denerwuje jak nie ma mnie blisko,a teraz krzyczy,biega,szaleje ,a Damianek sie denerwuje kiedy je i jest glosno,gwarno,

Kurde bardzo chce karmic,ale coraz mniej wierze w to iż mi sie to uda:-(

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny, które karmią piersią - jak często jedzą wasze maluchy? bo moja średnio co 2 godziny i wydaje mi się że to troche za czesto... ale na sile do 3 godzin przeciez nie ma sensu ją przetrzymywać, prawda?

moze tak czesto sie dopomina bo jeszcze za malutka jest,nawet 3 miesiecy nie ma.

Ostatnia edycja:
dziewczyny, które karmią piersią - jak często jedzą wasze maluchy? bo moja średnio co 2 godziny i wydaje mi się że to troche za czesto... ale na sile do 3 godzin przeciez nie ma sensu ją przetrzymywać, prawda?

moze tak czesto sie dopomina bo jeszcze za malutka jest,nawet 3 miesiecy nie ma.

Corina nasz Filip je podobnie, co 1,5-2 h:baffled:
Nie je za to długo, tak 7-10 min max, dłużej nie da rady, wiec może dlatego tak czesto głodny?

zastanawiam sie czy nie kupic wody dla niemowlat, ale czy to ma sens skoro Lilka jest od poczatku na kranówce?

zawsze to zdrowiej ale jesli macie dobra kranowe to chyba nie ma sensu. ktos mi ostatnio opowiadal historyjke o dziecku ktore od malego wszystko mialo przygotowywane tylko na mineralce, pojechalo na jakis oboz gdzie dostalo jedzenie przyrzadzone na kranowie i sie totalnie pochorowalo ;)

no wlasnie chyba nie jest najlepszej jakosci, bo pomimo ze ja filtruje to w czajniku mam rdzawy osad, ale chyba juz nie mam sensu zmieniac, bo jest przyzwyczajona do takiej wody ?

to moze zamiast kupowac specjalna dla niemowlat kupuj po prostu baniaki 5l zywca. tanszy od tych typowo dla niemowlat a w sumie tez sie nadaje, ma akceptacje imid. leniuszkowi nic sie nie dzieje jak jej nie przegotuje tylko podgrzeje do mleka. jedynie herbatki robimy zawsze na przegotowanej bo niegotowana niestety sie psuje dosc szybko, szczegolnie jak jest goraco. kiedys juz pisalam ze potrafi nawet po niecalej godzinie miec kwasny zapach a herbatka na gotowanej wodzie jak rano myje sie butelke z resztka z poprzedniego dnia to nie ma tego zapachu.

reklama
Corina nasz Filip je podobnie, co 1,5-2 h:baffled:
Nie je za to długo, tak 7-10 min max, dłużej nie da rady, wiec może dlatego tak czesto głodny?

no własnie Hania je mało.
wczesniej bylo tak: jadla, po 10 min dawala znaki ze chce odbic, robiac sobie tym samym miejsce na 2-gie danie:) i zowu jakies 10 min.
a teraz je tak jak Twoj Filip 7-10 min z jednego cycka i ma dosc, no ale za 2 godzinki, no max 2,5h wytrzyma i sie domaga.
czy jej sie to samo wyreguluje ze rzadziej bedzie jesc? czy ja mam ja przetrzymywac do 3h zeby sie nauczyla?

Do góry