reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
ja dawałam ze słoiczka, bo kupne na 100% kropione, a takie gotowe (mam nadzieję) są z ekologicznych sadów/gospodarstw, mam na wsi dziadków, ale oni mają tylko papierówki, które na dodatek w tym roku jakieś marne są, prawie każda z niespodzianką:)

nam jabluszko też bardzo smakuje tzn Gabi wcina ze smakiem!!! i juz jemy 5 dni i wszystko oki herbatka jablkowa tez pasuje!! i co zaraz po zjedzeniu jabluszka albo pow ypiciu herbatki jest kupka!!!
a musze pochwalic Gabrysie...bardzo ładnie je z łyżeczki, zbiera języczkiem ślicznie!

komi - trochę późno, ale odpowiadam :tak: - pompowałam 3 dni, trzeciego dnia do południa jeszcze leciało za mało - niecałe 80 ml, ale po południu już ruszyło i zaczęło leciec ok 100ml. Teraz, przez sobote i niedzielę, przystawiałam Jaśka już do piersi (bardzo się przez to wyciszył, jak był na butli to wołał o jedzenie co 2 godziny i cały czas chciał być na rękach a po dostawieniu do cyca od razu się uspokoił, je średnio co 3 godziny, choć wczoraj znowu dał czadu ze spaniem i byla 5 godzinna przerwa w karmieniu dziennym :baffled:). Jak na razie w dzień laktacja rozkręcona, ale wieczorem jeszcze muszę po swoim mleku dokarmiać mm, więc jeszcze kilka dni podpompuję się dodatkowo wieczorami żeby rozkręcić laktację wieczorną :tak:
Mam nadzieję że u Ciebie też akcja pomyślnie przebiega, albo nawet już zakończona sukcesem :tak:

A wiec u mnie juz sama nie wiem,do wczoraj sciagalam tak po 80 ml co 2 godzinki,dzis narazie dalam raz mleko z butelki oczywiscie moje sciagniete i teraz cyca po spacerku bo juz czulam jak mleko naplywalo,ale cos bardzo krotko jadl i puscil i teraz pytanie do mam karmiacych cycem

jak dlugo jedza wasze maluszki? 5,10,15 min? i czy jedna piers czy dwie na jedno karmienie

u mnie zawsze jedno karmienie- 1 pierś, pije różnie. ale ogolnie 10 minut mu starcza. wieczorem przed snem je dłużej, ale nie wiem, czy na zapas je, czy tylko wie, że zaraz pójdzie spać i chce się jeszcze potulić.. nasz rekord wieczornego karmienia to było 40 minut ;-)

Jagoda różnie... W upały je krótko a często. A ostatnio w nocy jadła pół godziny (i to ciągle jadła!!! a nie ciamkała jak ma czasem w zwyczaju). Wtedy oczywiście dostała z dwóch piersi. Ale przeważnie je ok. 10 -15 min z jednej piersi, a przy następnym karmieniu dostaje drugą pierś. I bardzo rzadko sama puszcza. Przeważnie muszę ją sama odstawić jak już widzę że jest w błogostanie (przysypia i ciamka od czasu do czasu zamiast jeść) ;)

reklama
Damian po spacerku jadł z 5 minut,potem sciagnelam laktatorem i nazbieralo sie 50 ml,wiec ile on zjadl??? ojjjjj cos mi tu nie pasuje

Do góry