reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

corina, moja Agusia je bardzo różnie. Jak jest gorąco nadal je co 2 godziny. Z tym że wtedy nie wszystkie karmienia sa do syta. Czasami ssie dosłownie 3-4 minuty, tylko po to zeby sie napic. Jak byly chlodniejsze dni robila sobie przerwy nawet po 4 godziny. Byłam w szoku. Usiłowałam małą przetrzymywać ale strasznie marudzila i plakala. Wiec po co ja meczyc????

reklama
jezuuu, umieram... od 6 rano boli mnie lewa pierś... nie jest to zapalenie, bo nie jest pełna, twarda ani czerwona, nie mam też gorączki, boli jak nawet nie dotykam...dzwoniłam do lekarki i kazała małego przystawiac, ale cyc jest pusty. Co sie dzieje? zwariuję zaraz:(

Krewetka, zostaw małą na kranówie:tak:

Corina, Kubulek prawie idealnie w wieku Hani i je teraz co 2 - 3 godziny po 10 - 15 minut. A jak jest chłodniej to je co 3 - 4 godziny i już mi w nocy nawet 6 - 7 godzin spał, ale teraz znowu co 4 się budzi. Karmię tylko cycem.

Estragon, może ciepłe okłady pomogą?
Jak mi się przydarzyło kiedyś coś takiego to też laktatorem wyciągnęłam, mówiłam Adze o tym, ale zdarzyło mi się też kilka dni temu i do odetkania kanalika użyłam... męża:sorry: Sam się zaofiarował bo się złościłam że mi laktator nie daje rady wyciągnąć, a Kuba już z tej piersi jadł. I super pomogło, mąż powiedział że czuł takie gęste to mleczko, a potem trysnęło takie normalne i ból przeszedł:happy:

Jak mi się przydarzyło kiedyś coś takiego to też laktatorem wyciągnęłam, mówiłam Adze o tym, ale zdarzyło mi się też kilka dni temu i do odetkania kanalika użyłam... męża:sorry: Sam się zaofiarował bo się złościłam że mi laktator nie daje rady wyciągnąć, a Kuba już z tej piersi jadł. I super pomogło, mąż powiedział że czuł takie gęste to mleczko, a potem trysnęło takie normalne i ból przeszedł:happy:

hahaha no nie gadaj, że mąż Ci mleczko wyssał :D

hmm, myślę, że to jednak nie kanalik, musiało mnie przywiac, bo boli mnie też lewa ręka i lewa łopatka, do lekarza już się nie dodzwoniłam, bo panie w rejestracji nie są skłonne do częstego odbierania telefonów:/, zobaczę jak mi do jutra nie przejdzie, to pojadę do lekarza, zażyłam ibuprom max a i tak boli:/

dziewczyny karmiace mm dużo jedza Wasze maluszki?? Bo moja mała teraz coraz mniej (120ml) co 5-6godzin i 150ml na noc i spi od 21 do 4.30, i wogole bardzo grymasi przy jedzeniu płacze i wogole...może jej zageszczać jak myslicie??/

moja je ok 130ml co 3-3,5h w dzień w nocy nie je, ostatni posiłek 19-20 100-120ml kaszki i śpi 11h, ja spisuje od 4 tygodnia i wychodzi na to ze je tyle samo jak miała miesiąc

u mnie jednak zapalenie piersi, wieczorem zrobił mi się rumień na połowie piersi, a dziś czuję się fatalnie, boli mnie gardło, ucho i wszystkie kości:///, mama ma mi przynieśc antybiotyk, przynjamniej po lekarzach nie muszę łazic,

reklama
dziewczyny karmiace mm dużo jedza Wasze maluszki?? Bo moja mała teraz coraz mniej (120ml) co 5-6godzin i 150ml na noc i spi od 21 do 4.30, i wogole bardzo grymasi przy jedzeniu płacze i wogole...może jej zageszczać jak myslicie??/

Moja do tej pory jadła 90 ml równo co 3 godziny i po kąpieli jeden posiłek 120 ml. Od ostatniego skoku rozwojowego zaczęła nam jeść po 120 ml co jakieś 4 godziny choć bywa że zje 60 ml i następnie jest głodna dopiero za 3 godziny :p Nie widzę powodu aby zagęszczać mleko jeśli dziecko się najada i przybiera dobrze na wadze, a w naszym przypadku tak jest :) Ja wychodzę z założenia że dziecko nie jest wiecznie głodne tak samo mocno, czasem wystarczy mu 60 ml mimo że "normą" jest jedzenie tych 120 ml. To tak jak z nami czasem jesteśmy głodne jak wilk a czasem cały dzień możemy nie jeść i wcale nam się nie chce :) Majka przybiera po 180-200 g tygodniowo także idealnie a gruba nie jest mimo że na mm :p Choć w sumie ja częściej widuję tłuste dzieciaki wcale nie karmione mm tylko piersią...
Zresztą mnie cieszy jej wygląd i jestem dumna jak każdy kto ją widzi z podziwem mówi że śliczna dziewczynka bo taka nie zapasiona jak niektóre bobasy ;P

Do góry