reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

lenkaa-dzieki za info ale ja mam jeszcze kolejny problem maly nie bardzo chce ssac cycke i to wtedy?????????? jak go przekonac???????

reklama
Mi dziś lekarz alergolog zalecił jabłuszko,pomimo,że Nadia ma dopiero 2,5 miesiąca:eek: Jabłuszko ma być na lepsze wypróżnienia.Dałam jej dzis łyżeczkę jabłuszka i zjadła:-) Jarzynki mam wprowadzić jak skończy 3 - 3,5 miesiąca:eek: wszystko na lepsze wypróznianie.Bo u Mnie Nadia robi kupkę raz w tygodniu:-(
Jestem na diecie bezmlecznej kilka dni i nie ma kolki:szok:

agnieszka - u nas jest ten sam problem i bardzo możliwe że zaczniemy wprowadzać nowe rzeczy.

jeśli już tak o jedzeniu... co myśłicie o tych miseczkach z przyssawkami i podgrzewaniem ?

komi - moim zdaniem nie chce cyca bo nie leci mleko, albo w niewystarczających ilościach. Musisz rozruszać laktację a potem dostawiać go do cyca, ale już bez butelki. Na razie pewnie nie masz takiej możliwości bo nawet jak dajesz mu pierś to potem nie starcza i wchodzi butelka, dlatego on ma alternatywę i wybiera to co wygodniejsze. Ja też pewnie będę miała problem z Jasiem za 2, 3 dni jak będziemy powracać do piersi - choć na razie staram się mu przynajmniej rano dawać cyca żeby pociągnął.
Przy ostatnim kryzysie, pod koniec czerwca też Jasiek w pewnym momencie wolał butlę niż pierś, ale rozkręciłam laktację, mleko zaczęło lecieć elegancko i przeprosił się z cycem :tak:, potem nie podawałam butli conajmniej tydzień żeby się zupełnie przestawił

komi - moim zdaniem nie chce cyca bo nie leci mleko, albo w niewystarczających ilościach. Musisz rozruszać laktację a potem dostawiać go do cyca, ale już bez butelki. Na razie pewnie nie masz takiej możliwości bo nawet jak dajesz mu pierś to potem nie starcza i wchodzi butelka, dlatego on ma alternatywę i wybiera to co wygodniejsze. Ja też pewnie będę miała problem z Jasiem za 2, 3 dni jak będziemy powracać do piersi - choć na razie staram się mu przynajmniej rano dawać cyca żeby pociągnął.
Przy ostatnim kryzysie, pod koniec czerwca też Jasiek w pewnym momencie wolał butlę niż pierś, ale rozkręciłam laktację, mleko zaczęło lecieć elegancko i przeprosił się z cycem :tak:, potem nie podawałam butli conajmniej tydzień żeby się zupełnie przestawił

no i tak sciagam juz od 2 dni i nic a nic drgnie!!! nie sciagnelam jeszcze wiecej jak 50 ml z obu piersi!!

jak dlugo moze trwac takie rozkrecanie laktacji??? z tego juz mnie bola sutki strasznie od tego laktatora

komi ostatnio zajęło to jakieś 3 dni, ale słyszałam że może potrwać i do tygodnia zanim piersi załapią że potrzeba więcej mleka. Ja też dziś 3 dzień na pompowaniu, też mnie wczoraj już piersi pobolewały od tego wyciągania, niby jest trochę więcej - minimalnie. Chyba trzeba uzbroić się w cierpliwość. A w Twoim przypadku dodatkowo unikałabym stresów bo to zabija laktację - nie spinaj się jak masz mniej mleka. To musi potrwać, tym bardziej że praktycznie tydzień nie karmiłaś i chyba coś robiłaś na "wyciszenie" laktacji, jak się nie mylę.

reklama
lenkaa-ja pilam szalwie ale to tylko 2 dni i po 1 szklance,jakos samo zaczelo malec,znowu sie pompuje,jeju jak dobrze ze mam len laktator medeli łactina electric plus wypozyczenie 8 zl /doba

nie dam rady uniknac stresu.niestety:-( przy 2 dzieci tak malych to chyba raczej niemozliwe

a ty co 1,5 h sie pompujesz w nocy tez???

Do góry