reklama
U mnie jest podobnie, w dzień piersi miękkie, le mleko jest.
z początku obawiałam się, że tracę pokarm, ale to chyba laktacja się juz unormowała?
Mały pije max co 2 godz, w nocy prześpi nawet 5godz
We wtorek idziemy na szczepienie, zobaczymy czy prawidlowo przybiera na wadze, bo chciałabym jak najdłużej karmic piersia
z początku obawiałam się, że tracę pokarm, ale to chyba laktacja się juz unormowała?
Mały pije max co 2 godz, w nocy prześpi nawet 5godz
We wtorek idziemy na szczepienie, zobaczymy czy prawidlowo przybiera na wadze, bo chciałabym jak najdłużej karmic piersia
madziamadzia
Fanka BB :)
Nataliak jakbym czytała o sobie, tylko, że u mnie tak jest od drugiego tygodnia i nic nie pomagało. Hanusia dostaje najpierw cyca, a po nim jak jest głodna butlę i jest ok. Najważniejsze, że jest najedzona. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie się unormowało.
Dzisiaj zrobiłam eksperyment: karmię Hanię cały dzień modyfikowanym, a moje ściągam laktatorem (żeby zobaczyć, czy coś jem co powoduje ból brzuszka u córci) i max z obu piersi ściągam 60ml i to po 3-4 godzinach Jutro dostanie zapasy dzisiaj ściągnięte, tylko nie wiem czy na cały dzień jej wystarczy, najwyżej będzie butla.
Dzisiaj zrobiłam eksperyment: karmię Hanię cały dzień modyfikowanym, a moje ściągam laktatorem (żeby zobaczyć, czy coś jem co powoduje ból brzuszka u córci) i max z obu piersi ściągam 60ml i to po 3-4 godzinach Jutro dostanie zapasy dzisiaj ściągnięte, tylko nie wiem czy na cały dzień jej wystarczy, najwyżej będzie butla.
tysia123
Fanka BB :)
Nataliak u mnie tak samo,w nocy chce mi cycole rozerwac,juz chce zeby sie mala obudzila,a w dzien takie kapcie puste.byla u nas pani laktatorka i powiedziala,ze jak najbardziej ok wszystko,mala ladnie przybiera i mleka na jej potrzeby wystarcza
super kobitka,stara murzynka,sama wykarmila piersia 4 swoich dzieci(syna 4 lata)wiec mysle,ze wie co mowi.
Julienx do 6 miesiaca tylko piers(jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem),po 6 zaczniemy stopniowo wprowadzac pokarmy stale.
od 6 miesiaca? U nas i na szkole rodzenia i w szpitalu i polozna mowila ze jak dziecko skonczy 3 miesiace zaczynamy wprowadzac soki: marchewka, jablko, banan, jak skonczy 4 miesiace zupki i trzeba sprobowac jak reaGUJE na gluten...
Tysia, ja jadę na wkładkach, ale jak się nie mylę, to chyba wiolan przy pierwszym dziecku używała i poleca. :-)
a co do wprowadzania pokarmów, to ja słyszałam, że jak dziecko jest na modyfikowanym mleczku to od 4 miesiąca, a jak na cycusiu to od 6go
a co do wprowadzania pokarmów, to ja słyszałam, że jak dziecko jest na modyfikowanym mleczku to od 4 miesiąca, a jak na cycusiu to od 6go
Tysia, ja jadę na wkładkach, ale jak się nie mylę, to chyba wiolan przy pierwszym dziecku używała i poleca. :-)
ja tak samo słyszałam, a wiec za miesiąc wprowadzamy papki już kopiłam kika słoiczków, pewnie nie wytrzymam i dam jej skosztować troszke wczesniej
ojciec Prezesa jak miał 6 m-cy to podobno wpierdzielał ziemniaki az mu sie uszy trzesły, zobaczymy czy mój dziec ma taki zapis genetyczny ))
ale serio - spieszyc sie nie bede zwłaszcza, ze Prezes jest w 90 centylu (tylko 10% dzieci jest wiekszych od niego)
ale serio - spieszyc sie nie bede zwłaszcza, ze Prezes jest w 90 centylu (tylko 10% dzieci jest wiekszych od niego)
reklama