reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

u nas niestety skonczyła się przygoda z cycem na dobre. I różne miałam odczucia, smutek i wyrzuty sumienia:-( Na dzień dzisiejszy jest już dobrze, wiem, że to wszystkim wyjdzie na dobre. Poza tym mleka miałam coraz mniej a syn je za trzech.
Od czasu gdy mały pił sztuczne mleczko pojawiły się problemy z kupką, tzn zaparcia. Wczoraj doktora kazał kupić inne i już widzimy poprawę. Była kupka. Nawet małemu się nie ulewa :-)

reklama
Elwiwas a czym karmisz? My jemy Nan Activ i kupa jest raz dziennie z wielkim krzykiem:-(

A jeszcze a propos gotowego mleka, bo gdzies sie w watkach temat przewijal - u nas na pewno dostepny jest Nan Ha w 90ml buteleczkach do ktorych trzeba dokupic smoczek. Nie wiem czy inne mieszanki tez sa.

Nan sensitiv i zwykły -mały nie robił kupki, tylko przy pomocy czopka, prężył się i denerwował. Ewidentnie bolał go brzuszek.
Wczoraj wieczorem daliśmy mu ( tak jak doktor zalecił) bebilon komfort to mleko dla dzieci z tendencjami to zaparć i kolek i już dzisiaj rano była kupka ;)

u nas niestety skonczyła się przygoda z cycem na dobre. I różne miałam odczucia, smutek i wyrzuty sumienia:-( Na dzień dzisiejszy jest już dobrze, wiem, że to wszystkim wyjdzie na dobre. Poza tym mleka miałam coraz mniej a syn je za trzech.
Od czasu gdy mały pił sztuczne mleczko pojawiły się problemy z kupką, tzn zaparcia. Wczoraj doktora kazał kupić inne i już widzimy poprawę. Była kupka. Nawet małemu się nie ulewa :-)
mialas mniej mleka gdyz przestalas przystawiac malego do piersi i zaczelas dawac modyfikowane noi laktacja zaczela powoli zanikac,trzeba byc naprawde zapartym aby przetrwac ta trudna walke z kryzysami laktacyjnymi

u mnie przez pare dni maly wisial doloswnie non stop na cycu,a ja mialam wrazenie ze glodze wlasne dziecko,bo skoro wciaz chce tego cyca tzn ze jest glodny,mordowalam sie nie malo,i nie raz siegalam po modyfikowane,ale pewnie osoby z naszego forum ktorym bardzo dziekuje(Oleska,julienx,aga0411)wsparly mnie i dodaly otuchy aby kurde powalczyc troch o ten pokarm,wiem jak po Krystku mialam dosc dluzo problemy z wyrzutami sumienia wiec teraz nie poddalam sie i siedzialam z tym Damiankiem na cycku wciaz

bedac wczoraj na szczepieniu po zwazeniu malego lekarz przekonala mnie ze wcale nie glodzilam Damianka bo bardzo ladnie przybiera na wadze wiec tym bardziej stalam sie spokojniejsza

a dzis co? cyce pelne,maly juz je tak co 3 godz i wszystko wrocilo do normy,pewnie tez juz bym nie miala pokarmu gdybym tak mocno o niego nie zawalczyla ale czasami kobiety zbyt mocno sie stersuja tym niby zanikiem pokarmu a stres jeszcze poteguje to iz pokarmu naprawde zaczyna ubywac

ale najwazniejsze jest zdrowie naszych maluszkow i kazde mleczko takze te modyfikowane napewno dostarcza to czego maluszki potrzebuja widze to po starszym sunku ktory od 2 msc byl na mleku z puszki a teraz z niego chlop jak dab:-)

Ostatnia edycja:
juz sobie wlasnie przed chwila wygooglalam, ciekawe czy w stacjonarnych aptekach tez jest takie mleczko. z checia kupimy i przetestujemy bo czasami jestesmy w miejscach w ktorych srednio fajnie sie karmi piersia jak np centrum handlowe. to mleczko byloby super na takie okazje. ostatnio musialam mala karmic na przystanku tramwajowym na dosc glosnym skrzyzowaniu bo jechalismy spory kawalek do znajomych i w polowie drogi zachcialo jej sie jesc a jak ona chce to musi dostac natychmiast bo jest awantura ;)

reklama
natalia nie wiem czy w zwykłej aptece beda miec, musisz zapytać, a i takie mleczka maja nie za długi termin ważności wiec nie kupuj duzo na zapas, tylko nie wiem gdzie taki smoczek do tych buteleczek dokupic, ja karmilam takim mlekiem w szpitalu Bebilon i NAN, jeszcze w domu bo dostalam od położnej kilka buteleczek na wynos

Do góry