reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

Kurde 8kg to kawał chłopa, ja bym chyba więcej kaszki i obiadku podała. żeby on się nie zrobił całkiem cycowy bo znam takie dzieci, które plują wszystkim oprócz cyca do roku :baffled: a tego byś chyba nie zniosła;-)

reklama
Sempe A ile Bruno tej kaszki zjada ? Moze za malo ? Bardziej sycace sa te bez mleka a robione Z kupionym mlekiem mm . Dla porównania moja ma 7,3kg 70cm i zjada na raz 200ml kaszki. Sama sobie tak wyregulowala. Początkowo jak dawalam jej 80-90 ml to byla dalej glodna wiec stopniowo ilosc zwiekszalam. Spi potem 5-7h

kaszke robie na mm ok 120ml mleka i 4miarki kaszki ryżowej bananowej robi się z tego ok 140-150ml wypija w wciągu 5-7min w kubka ale więcej mu nie wchodzi,
moje dziewczynki tez nigdy nie wypijały więcej niż 120ml mojego mleka z butelki do roku czasu! tu juz skoncze
o 11.30 był juz po zjedzeniu 125ml słiczka ziemniak ze szpinakiem do tego 40ml herbatki rumiankowej , jeste teraz 13.00 i tak się darł ze dałam mu cyca wypił do ostatniej kropli...
na to wygląda ze on taki zeżarty jest, je mniejsze porcje ale częsciej, mam wielką nadzieje ze to KIEDYŚ SIĘ ZMIENI

Jest mój laktator i w sumie jestem zadowolona. Na początku dziwnie, bo medela tak mocno sutek zasysa, a avent jest jakby delikatniejszy, ale mleka ściągam tyle samo,więc chyba skuteczny. Jest cichy, a to było dla mnie ważne. Słychać tylko stukanie tłoczka, a przy tym Kacper dziś wreszcie zasnął,więc nie jest to najgorsze.
Moje wyniki nadal dośc przeciętne- sciągam 120-180ml. a noc musi być mm, bo wieczorem jest zupełnie marnie.

gorgusia, myślę, że to całkiem sporo, w nocy ile?

sempe, będzie dobrze, w końcu się nauczy jestem tego pewna. A swoją drogą chciało Ci się przy dziewczynkach ściągać do 9 m- ca? ja strasznie nie lubię tego ściągania, pewnie po tych 6 m - cach przeszłabym na mm ale ja mam ręcznego cepa, ręką boli.

Sempe- dwa razy dziennie? Takie ilości? I laktacja Ci nie padła? Tosz to ewenement! ?Zazdroszczę strasznie!

W nocy ściągam raz-około 5 i wtedy mam własnie 150-180ml.

W ramach mobilizacji zaczęłam spisywać wszystko w exelu i ostanie dni po podsumowaniu:
640ml
560ml
620ml
i dziś póki co 560ml. Sciągne raz jeszcze przed snem i w okolicach 3 i pewnie koło 700ml będzie w tej dobie.

Ciekawe jak długo ja na ściąganiu wytrzymam. Przy każdym zapaleniu mówię,że to koniec, a i tak odciągam i przestać nie mogę. Uzależniłam się od tego.

dziewczyny które odciągają, zmniejszyc możecie sobie liczbe odciągania, ja tez się męczyłąm po 5-6razy dziennie az zaczełąm zmniejszać stopniowo i zaczęłąm wiecej sciągać, 5 m-cy udało mi się te 2xdziennie sciągać

Moja siostra jak tylko przestała w nocy ściągać to z dnia na dzień pokarm zanikł. Ja teraz jadę laktatorem 5-6 razy dziennie. Boję się zmniejszyć do 4 nawet ze względu na tendencję do zapaleń-4 razy po dłuższym nie odciąganiu miałam.

reklama
ja zacznę zmniejszać w lutym i przejdę na mm, na początku marca wracam do pracy i chcę karmić już tylko rano i wieczorem (i ew. w nocy jak jaśnie książe nie zechce do tego czasu nauczyć się spać jak normalny człowiek!). Tak zrobiłam z Natalią i karmiłam ją w ten sposób jeszcze 2 miesiące.

Do góry