reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

Powiem Wam, że ja najwięcej pokarmu miałam jak mi się herbatka skończyła i dwa dni nie piłam.

gorgusia, napisz jak się sprawuje, ja przy kolejnym dziecku chyba będę musiała kupić rozważyć electrica chociaż nie narzekam na ten ręczny, ćwiczę biceps:-D

reklama
ja mam ręczny i elektryczny Aventu, wole używac ręczny:-)
teraz mało odciągam bo kaszki juz nie robie na moim a mam takie nawały pokarmu ze biust w stanik mi się nie miesci, wkładki mokre... mam zdjęcie ze sylwestra to az mąż nadziwic się nie może:-)

kurcze co i kiedy zrobić by przestać karmić w nocy piersią?? do konca lutego muszę przestac karmić

asia po pierwsze męczy mnie to nocne karmienie, gdybym mogła jemu moje mleko z butelki podac to może bym do wakacji pokarmiła ale ja musze w koncu odpocząć wyjechać, nie mam sił juz z tym całym moim dobytkiem. dziewczynki piły moje mleko do 9miesiąca z butelki potem bebilon pepti piły

Brunon zapewnie się juz przyzwyczaił do ssania piersi... nie chce tak jak mama Adasia czy moja siostrzenica do 1,5roku karmić... chce mi się juz troszke życ inaczej;-)

Sempe od 6 miesiaca dziecko na piersi moze juz nie jesc w nocy. Ja zamierzam dawac Lili wode w nocy zeby sie zniechecila. Obecnie boje sie bo piersiowe dzieci dostaja inne mleko w nocy i jeszcze potrzebuja.
Jak Bruno pije z butelki to moze podaj mu mm ?

Oj Sempe 5 dziecka masz i nie wiesz, że nic nie da się zrobić :-D możesz spróbować głodem go ale kto to zniesie ... jak podasz w nocy wodę (pomijając fakt, że Wy pijecie z kubka) to się będzie darł dwie godziny. więc chyba jedynie na kolanach do Częstochowy Ci zostało iść. Wszystkie butelki testowałaś? Może jeszcze spróbować z flachą?

A ja nie wiem co się dzieje...Mały od kilku dni (chyba odkąd jest chory)nie chce cyca,próbuję go dostawiać ,ale albo złapie,possie i przerywa albo w ogóle nie chce złapać:-( Sama już nie wiem czy próbować dalej czy odpuścić...W sumie od jakiegoś czasu na cycu był tylko na nocnych i porannych karmieniach,z drugiej strony to zawsze coś...

Karolina testowałam 3butelki i 3rózne smoczki, na widok butelki juz ma histerie bo codziennie próbowałam mu podać i nic, za to jak widzi kubek doidy to az się trzesie, biorę go na kolana pleckami do siebie i mu podaje, Bruno trzyma za uchwyty a ja za dno i tak pije kaszke:-)

reklama
tak dokładnie Karolina po kaszce budzi się po 1,5h wypije piers i zasypia na kolejne 1,5-2h. Wazy 8kg i ma 70cm, myślisz ze mało zjada?

jadł o 6.30 piers i o 8.30 piers śpi od 9.00 juz 2h i nawet nie drgnie....jak się obudzi dam mu słoiczek

Ostatnia edycja:
Do góry