reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

reklama
gorgusia, ja mam aventa elektrycznego. Najpierw używałam pożyczonego, ale teraz sobie kupiłam używany i jestem bardzo zadowolona. Można sobie ustawiać dowolną prędkość i siłę odciągania. Ja zawsze najpierw ustawiam na szybką pracę żeby pobudzić wypływ mleka, a potem wolniej. No i co ważne laktator nie jest jakiś bardzo głośny. Więc ja polecam.

gorgusia - ja używam madeli swing - cichutka, zgrabna, z regulacją siły ciągnięcia i "rozruchem", bardzo polecam, droga trochę ale warta swojej ceny, włączam ją, tv i po trzech minutach zapominam, że w ogóle ściągam ;-)

Dziewczyny ile mogę trzymać ten ściągnięty pokarm w lodówce? bo na moich nowych workach do mrożenia piszę do 12 h, na na poprzednich do 48 i tak trzymałam dotychczas. Przez zapasy dyni i królika nie mam miejsca w zamrażarce, a ściągnęłam dziś rano 150 na jutrzejsze wyjście na wykłady, jutro muszę ściągnąć drugie tyle. Będzie ok to mleko? wcześniej trzymałam te dwa dni i dawałam ale mnie trochę zdezorientowała ta ulotka, każda podaje inaczej. pomocy:)

edit: ok już rozeznałam temat głębiej: http://www.rodzicpoludzku.pl/Po-porodzie/Przechowywanie-mleka-mamy.html

Ostatnia edycja:
Lewek, jeszcze więcej bym ściągnęła ale mnie już ręka bolała, bo ja mam podstawowy ręczny. Nie wiem, od początku mam dużo pokramu, dobrze się odżywiam, pije 2 herbatki laktacyjne dziennie w ogóle dużo pije, jakieś tam witaminy i dha biorę i w sumie tyle, po prostu chyba mam szczęście;-)

reklama
Do góry