reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

reklama
gorgusia, ja mam aventa elektrycznego. Najpierw używałam pożyczonego, ale teraz sobie kupiłam używany i jestem bardzo zadowolona. Można sobie ustawiać dowolną prędkość i siłę odciągania. Ja zawsze najpierw ustawiam na szybką pracę żeby pobudzić wypływ mleka, a potem wolniej. No i co ważne laktator nie jest jakiś bardzo głośny. Więc ja polecam.

gorgusia - ja używam madeli swing - cichutka, zgrabna, z regulacją siły ciągnięcia i "rozruchem", bardzo polecam, droga trochę ale warta swojej ceny, włączam ją, tv i po trzech minutach zapominam, że w ogóle ściągam ;-)

Dziewczyny ile mogę trzymać ten ściągnięty pokarm w lodówce? bo na moich nowych workach do mrożenia piszę do 12 h, na na poprzednich do 48 i tak trzymałam dotychczas. Przez zapasy dyni i królika nie mam miejsca w zamrażarce, a ściągnęłam dziś rano 150 na jutrzejsze wyjście na wykłady, jutro muszę ściągnąć drugie tyle. Będzie ok to mleko? wcześniej trzymałam te dwa dni i dawałam ale mnie trochę zdezorientowała ta ulotka, każda podaje inaczej. pomocy:)

edit: ok już rozeznałam temat głębiej: http://www.rodzicpoludzku.pl/Po-porodzie/Przechowywanie-mleka-mamy.html

Ostatnia edycja:
Lewek, jeszcze więcej bym ściągnęła ale mnie już ręka bolała, bo ja mam podstawowy ręczny. Nie wiem, od początku mam dużo pokramu, dobrze się odżywiam, pije 2 herbatki laktacyjne dziennie w ogóle dużo pije, jakieś tam witaminy i dha biorę i w sumie tyle, po prostu chyba mam szczęście;-)

reklama
Do góry