reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

weronkaz ja tak oszukiwałam maksa. Tak to jest że dzieci jedzą nocą więcej bo w dzien je wszystko rozprasza i nie mają czasu jeść. Najpierw sprobowałabym w dzien karmić w absolutnym spokoju w innym pokoju i w ciszy a jak nie pomoże to rozciencz po miarę ostatnie one karmienie żeby o udział się głodna na siadanie. Robisz to tak dajesz 150ml wody i tylko 4 miarki za trzy dni dalej 150 i 3 miarki itd aż pójdziesz do wody.

reklama
"rozciencz po miarę ostatnie one karmienie żeby o udział się głodna na siadanie"
- znaczy mam rozcienczyc ostatnie nocne karmienie zeby obudzila sie glodna na sniadanie? :-D

Potrzebuję Waszej rady. Moja laktacja staje się coraz większym żartem... Odciągam maksymalnie 150ml po 4-5h. Do tej pory dokarmiałam tylko przed snem mm, ale coraz częściej zdarza się,że jest taka potrzeba również w dzień. Dziś odciągnęłam 130ml, Kacper zjadł i nadal był głodny,więc dałam 60ml mm i zjadł chętnie. Jak Waszym zdaniem zaplanować karmienie żeby było dobre dla brzuszka Kacpra? Zaczęłam już powolutku rozszerzać dietę. Mam poczucie,że dokarmiając go tak nieregularnie nie robię dobrze...
Kacper je zwykle:
120ml o 6.00
150ml o 11.00
150ml koło 15.00
120ml koło 17-18.00
200-240ml o 20.30

i jeszcze troszkę ponad 200ml w ciągu nocy. Moje cyce ledwo ledwo ogarniają to karmienie, a ja z braku doświadczenia nie wiem jak to wszystko zaplanować żeby było dobrze....

karenm, ja muszę sobie odmówić "kapuchy"- próbowałam kiedyś już taką pyszną zasmażaną kapustkę mojej mamy ale potem chłopakom nie było za dobrze (starszy też jadł i go bolał brzuszek). i nie jem makowych rzeczy żebym ja nie miała zaparć. Resztę będę testować, mam nadzieję że przeżyjemy bez większych sensacji (a my dosyć wrażliwe jelitka mamy, wszyscy...)

Czy któraś z Was używała laktatora avent elektronicznego? Potrzebuję opinii,bo już powinnam zmienić sprzęt i nie wiem na jaki.

reklama
Do góry