reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

weronkaz ja tak oszukiwałam maksa. Tak to jest że dzieci jedzą nocą więcej bo w dzien je wszystko rozprasza i nie mają czasu jeść. Najpierw sprobowałabym w dzien karmić w absolutnym spokoju w innym pokoju i w ciszy a jak nie pomoże to rozciencz po miarę ostatnie one karmienie żeby o udział się głodna na siadanie. Robisz to tak dajesz 150ml wody i tylko 4 miarki za trzy dni dalej 150 i 3 miarki itd aż pójdziesz do wody.

reklama
"rozciencz po miarę ostatnie one karmienie żeby o udział się głodna na siadanie"
- znaczy mam rozcienczyc ostatnie nocne karmienie zeby obudzila sie glodna na sniadanie? :-D

Potrzebuję Waszej rady. Moja laktacja staje się coraz większym żartem... Odciągam maksymalnie 150ml po 4-5h. Do tej pory dokarmiałam tylko przed snem mm, ale coraz częściej zdarza się,że jest taka potrzeba również w dzień. Dziś odciągnęłam 130ml, Kacper zjadł i nadal był głodny,więc dałam 60ml mm i zjadł chętnie. Jak Waszym zdaniem zaplanować karmienie żeby było dobre dla brzuszka Kacpra? Zaczęłam już powolutku rozszerzać dietę. Mam poczucie,że dokarmiając go tak nieregularnie nie robię dobrze...
Kacper je zwykle:
120ml o 6.00
150ml o 11.00
150ml koło 15.00
120ml koło 17-18.00
200-240ml o 20.30

i jeszcze troszkę ponad 200ml w ciągu nocy. Moje cyce ledwo ledwo ogarniają to karmienie, a ja z braku doświadczenia nie wiem jak to wszystko zaplanować żeby było dobrze....

karenm, ja muszę sobie odmówić "kapuchy"- próbowałam kiedyś już taką pyszną zasmażaną kapustkę mojej mamy ale potem chłopakom nie było za dobrze (starszy też jadł i go bolał brzuszek). i nie jem makowych rzeczy żebym ja nie miała zaparć. Resztę będę testować, mam nadzieję że przeżyjemy bez większych sensacji (a my dosyć wrażliwe jelitka mamy, wszyscy...)

Czy któraś z Was używała laktatora avent elektronicznego? Potrzebuję opinii,bo już powinnam zmienić sprzęt i nie wiem na jaki.

reklama
Do góry