reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

Marcia polecam swinga, miałam też mini eletric ale swing jakby delikatniejszy, cichszy ale i szybszy. W swingu jest fajny lejek taki jakby z silikonu.

reklama
Ok ;) to chyba kupilam dobry :) ale nie wiem czy Lilka da sie przekonac bo on zupelnie ma inny smak niz moje mleko, myślicie ze warto ja nauczyc czy isc po najmniejszej linii oporu ?

Niestety Lila spala tak samo a do tego zrobiła nadprogramowa kupę o 7 rano (spimy do 9) ... A potem dwie kolejne o 10... A sen byl taki sam z zegarkiem w reku te same przerwy...Poddaje sie i biore mała do naszego łóżka.

Lewek no bo sposób karmienia nie ma wpływu na długość snu :-( Ja też się poddałam i starszego wzięłam do łóżka i to byla najlepsza decyzja. Miesiąc dłużej się głupia męczyłam

Dziewczyny, potrzebuję Waszej pomocy...
Manita od 6 dni, od kiedy zaczęłam podawać jej warzywka bojkotuje picie:no: Wcześniej piła normalnie, ok 100ml dziennie. A teraz nie wypiła ani kropelki. Nie tyka niczego. Ani rumianku (sama parzę), ani herbatek Hippa, ani wody, ani słodkiego, ani "zwykłego", nic...Nawet smoki zmieniałam (wielkość). Dzisiaj jeszcze spróbuję z inną butlą (bo tych mam baterię niezłą po naszych poszukiwaniach flaszki idealnej:-p).Przecież musi pić! Jest wyłącznie na mm. Co robić?!

Aia - jeśli pije mleko, nie ma biegunek, nie chlusta, nie jest odwodniona to ja bym się bardzo nie przejmowała. Kontroluj stan pieluszek, czy zasikane, widocznie woda którą dostaje w mleku i jarzynkach jej wystarcza, oczywiście proponuj dalej ale pamiętaj, że za dużo picia dla takich maleństw to też nie tak do końca dobrze, bo to obciąża nerki.

Ja mam pytanko z innej beczki - dostałąm ten duomox, łykam osłonę (trilac), karmię piersią - czy podawać młodemu probiotyk dla ochrony?

Jej, katjusza dzięki za słowo otuchy, bo ja już jestem przerażona nie na żarty...Wszędzie gdzie wejdę, gdzie sięgnę, tam stoi napisane, że młode pić musi, a ja nie jestem w stanie w nią wlać siłą przecież:no:
Oki, pieluchy zasikane zawsze, mocz jasny, humor dopisuje, biegunek brak, raczej w odwrotną stronę po tej marchewie;-), więc łapię oddech:tak:

Aia na dobę chyba nie może być mniej niż 5 pieluch zasikanych, może faktycznie jej wystarczają warzywka, a sok przecierowy jakiś próbowałaś czy nie chcesz dawać soczku?

reklama
U nas w każdej pieluszce mokro, więc chyba ok.
Zaraz będę w sklepie to kupię jakiś soczek, masz rację, może to zechce pić. Będę spokojniejsza...Może być marchewka jakaś, albo coś warzywnego? Nie wiem czy takie coś jest dla malców w buteleczkach, czy trzeba samemu robić? Nie mam sokowirówki jasny gwint.

Do góry