reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

Lewek dziewczyny tu na forum pisały, że mm niewiele dawało przy spaniu nocnym, ale skądinąd wiem, że czasem działa, więc jak jesteś w desperacji to spróbuj.
Ja mogę polecić, tak jak kakakarolina Hippa. U nas sprawdza się świetnie od pierwszej doby życia Mani.
Mania pije od 90 do 200 ml. Zależy od pory dnia:tak:

reklama
Mam pytanie jaki laktator elektryczny polecacie?? Używałam przez jakiś czas aventa, ale był pożyczony i musiałam oddać bo koleżanka urodziła drugą córeczkę. W sumie byłam z niego zadowolona ale zastanawiałam się nad medelą. Tylko że o mini elektric czytałam rozbieżne opinie, a swing jest za drogi jak dla mnie.

Ja mam mini electric i jestem zadowolona. Jedyny minus to to,że głośno chodzi,ale Czasem od tego dźwięku dzieć zasypia :-p
Kakakarolina-dlaczego Nan pro kiepskie? Ja tym dokarmiam Kaca i jest chyba ok.

marcia, ja mam swinga, dopasowuje się do niego te lejki i świetnie sciąga... o ile ma co... Ja dostałam w prezencie od rodzicówi niestety nie przydał się, bo mleka u mnie jak na lekarstwo było no i mody ssać nie chciał. Ale moja koleżanka pożyczała ode mnie i była mega zadowolona. Ja bym zaryzykowała i kupiła używany. Wszystkie te części przez które przechodzi mleko, można kupić nowe i sobie wymienić i wtedy masz swinga za 200zł a nie za 500 ;)

gorgusia jak Maks był maly to było ostre ciśnienie na Nan i wszyscy to podawali a to mleko zawiera za dużo żelaza i jest ciężko strawne. Teraz się wycofali i zrobili to nowe gerber a nan już tak nie cisną. Wtedy wszystkie dzieci były na nan i wszystkie zmienialy bo były problemy

Marcia ja mam Philips avent elektryczny I jestem mega zadowolona :) tylko ze nie sciagam bo po unornowaniu laktacji to tyko po 40ml udawalo mi sie wycisnac ... a slyszalam ze laktatory medeli czesto sie psuja ale czy to prawda to nie wiem !

No moja Niunia wydoila dzis 150ml bebiko, niestety nie upolowalam hippa tylko combiotic byl ale ten jej nie smakuje a ten drugi jak sie nazywa i czy jest smaczniejszy?
3 majcie kciuki zeby chociaz godzinke dluzej pospala...

Też miałam ręczny Medeli i byłam kontent. W czasach rzeki mleka i zdrowych brodawek 100ml ściągałam migiem:tak:

Lewek nie wiem o jaki drugi Hipp chodzi? HA? My jemy Combiotik zwykły i bardzo nam służy. HA też służył, tyle, że 2 razy droższy:-p Czy smaczniejszy dla Bąbla nie wiem. Na mój gust straszny syf, jak wszystkie HA:eek:

reklama
Do góry