reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

Lewek dziewczyny tu na forum pisały, że mm niewiele dawało przy spaniu nocnym, ale skądinąd wiem, że czasem działa, więc jak jesteś w desperacji to spróbuj.
Ja mogę polecić, tak jak kakakarolina Hippa. U nas sprawdza się świetnie od pierwszej doby życia Mani.
Mania pije od 90 do 200 ml. Zależy od pory dnia:tak:

reklama
Mam pytanie jaki laktator elektryczny polecacie?? Używałam przez jakiś czas aventa, ale był pożyczony i musiałam oddać bo koleżanka urodziła drugą córeczkę. W sumie byłam z niego zadowolona ale zastanawiałam się nad medelą. Tylko że o mini elektric czytałam rozbieżne opinie, a swing jest za drogi jak dla mnie.

Ja mam mini electric i jestem zadowolona. Jedyny minus to to,że głośno chodzi,ale Czasem od tego dźwięku dzieć zasypia :-p
Kakakarolina-dlaczego Nan pro kiepskie? Ja tym dokarmiam Kaca i jest chyba ok.

marcia, ja mam swinga, dopasowuje się do niego te lejki i świetnie sciąga... o ile ma co... Ja dostałam w prezencie od rodzicówi niestety nie przydał się, bo mleka u mnie jak na lekarstwo było no i mody ssać nie chciał. Ale moja koleżanka pożyczała ode mnie i była mega zadowolona. Ja bym zaryzykowała i kupiła używany. Wszystkie te części przez które przechodzi mleko, można kupić nowe i sobie wymienić i wtedy masz swinga za 200zł a nie za 500 ;)

gorgusia jak Maks był maly to było ostre ciśnienie na Nan i wszyscy to podawali a to mleko zawiera za dużo żelaza i jest ciężko strawne. Teraz się wycofali i zrobili to nowe gerber a nan już tak nie cisną. Wtedy wszystkie dzieci były na nan i wszystkie zmienialy bo były problemy

Marcia ja mam Philips avent elektryczny I jestem mega zadowolona :) tylko ze nie sciagam bo po unornowaniu laktacji to tyko po 40ml udawalo mi sie wycisnac ... a slyszalam ze laktatory medeli czesto sie psuja ale czy to prawda to nie wiem !

No moja Niunia wydoila dzis 150ml bebiko, niestety nie upolowalam hippa tylko combiotic byl ale ten jej nie smakuje a ten drugi jak sie nazywa i czy jest smaczniejszy?
3 majcie kciuki zeby chociaz godzinke dluzej pospala...

Też miałam ręczny Medeli i byłam kontent. W czasach rzeki mleka i zdrowych brodawek 100ml ściągałam migiem:tak:

Lewek nie wiem o jaki drugi Hipp chodzi? HA? My jemy Combiotik zwykły i bardzo nam służy. HA też służył, tyle, że 2 razy droższy:-p Czy smaczniejszy dla Bąbla nie wiem. Na mój gust straszny syf, jak wszystkie HA:eek:

reklama
Do góry