reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

no to ja powalczyłam trochę i zbytnio dużo to nie dało
nadal podaję pierś, a potem mm
mam niewiele pokarmu, ale będę podawać do pół roku pierś jak się da

mam ostatnio takie wrażenie, że mnie kłują piersi :eek:, a przynajmniej jedna

a teraz idę na laktator ściągnąć parę kropelek dla młodej ;-)

reklama
Dziewczyny czy możecie polecić mi jakąś butelkę, która nadawałaby się zarówno do mleka jak i soczków, zupek. Do tej pory sporadycznie używaliśmy dr Brown'a antykolkowej ale tak się zastanawiam czy już nie czas na jakąś normalną butlę?

dziś dzień lenia
mała więcej spędziła czasu na cycku
do tej pory dzień w dzień były 4 karmienia
a dziś 2
i zestresowałam się

podałam dziecku butle na śpiocha​

w ramach samozaparcia w cyckowaniu póki co głównie laktator idzie w ruch ;)
dziś nie dzień ZuzkowoCyckowy
i zamiast spać - a wierzcie mi spać mi się chce cholernia, a spać nie potrafię w dzień - czekam na romantyczne spotkanie z laktatorem

a jutro muszę wstać wcześnie rano do lekarza buehhhhhhhhhhh
jak zobaczę ile jest stopni na termometrze to od razu mi się odechce lekarza

Czy ktoras z forumowych dziewczyn zamieniala jedno karmienie wieczorne lub dodala karmienie wieczorne z mm ? Moja Lilcia jest na piersi ale juz od ponad miesiaca budzi sie co max 3h w nocy...ja niestety spac w dzien nie potrafie a w nocy wybudzam sie w pelni i zasniecie zajmuje mi ok godziny :( Chodze jak zombie, w domu nic nie zrobione, obiad od swieta gotuje. Mąż ma ciezka prace i nie ma go 2-3 razy w tyg przez cala dobe no I standardowo codziennie pracuje od 7-15 takze czasami nie ma go poltora dnia nawet. Nie mam nikogo do pomocy ... Chcialam karmic piersia dugo Ale juz zaczynam wymiekac. Od 4 miesiecy nie przespalan nocy, jestem znerwicowana bo nic nie moge zrobic bo mala je co 1-1,5 h w dzien...i jest strasznie odemnie uzależniona tzn Sama nie polezy dluzej jak 10min ... Dlatego chcialabym chociaz ten sen jej wydluzyc bo niedlugo bede wrakiem czlowieka a przeciez o siebie tez trzeba zadbac ... Czy podawanie mm na noc pomoże ? Ile powinno wypic 4 Miesięczne niemowle ? Jakie mleko wyprobowac Jesli ma wrazliwy brzuszek ? pomocy...

Lewek jak się tak męczysz to wprowadzaj. Nie wiadomo czy pomoże ale spróbować nie zaszkodzi. 4 miesięczniak już takiego wrażliwego brzuszka nie ma bo układ pokarmowy już dojrzał. Ja podaję hipp i sobie chwalę. Maks jadł humanę i też chwaliłam

Lewek, my dajemy Humanę, kupuje na kidy.pl - to sklep producenta, kupuję tą produkowaną w Niemczech. Na opakowaniu jest napisane, że po skończonym 4 miesiącu powinnam dawać 200ml. Ilość to w zależności od mleka i wielkości miarek chyba. Filip jeszcze w ciągu dnia zjada 170ml, ale na wieczór daję mu 200 i wypija do samego końca.

Karolina i K8libby dzieki za rady. Ja to jestem bojaźliwa do takich drastycznych zmian, ale już wymiękam i się chyba przemogę. Kupilismy Nan Pro i Bebiko... czy ktoreś z tych się nadaje ? Czy może szukać czegoś innego. Niestety na studiach nie uczyli mnie co robić przy tak problematycznym szkrabie... ehhh wiedza swoją drogą praktyka swoją . Mam tylko obawy że zredukuje jedno karmienie piersią a efekt bedzie identyczny ... i będe już uwiązana do butli . Oby tak nie było.

reklama
Do góry