reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią i mlekiem modyfikowanym

reklama
a u nas chyba kryzys laktacyjny, Wiki wstawał dziś w nocy 4 razy i za każdym razem rzucał się na cycka jak tygrys na gazelę! Teraz też wisi, jestem wykończona a cycki mam jak naleśniki! i to bez farszu!! :baffled:

Katjusza, u nas tak od tygodnia...:/ Od 7 do 12 Aniela je z 4 razy. Potem ma ciut dłuższą przerwę, a wieczorem znów zagęszczenie.
Spała już ładnie od 19 do 7 z jedną pobudką, a teraz budzi się ok. 21 i jeszcze dwa razy w nocy. Makabra...:/

Uuu Katjusza współczuję i rozumiem Cię ,bo ja też wykończona ,ale nie ze względu na laktacje,ale przez to ,że Mały mój od kilku dni bardzo marudny jest i cały czas na rękach chce być noszony(nie wiem czy to kryzyz 12tygodnia czy rozpieszczenie przez babcie:baffled:), no a mó ,,Maluszek ''waży już7,5 kg tak więc ręce mi wysiadają:confused2:

A co do laktacji to u mnie lepiej , synek dostaje butlę tylko 1-2razy na dobę,tak to cyc wystarcza:) i biust się przez to poprawił;) tylko boję się nawałów jak będę mieć zjazd na uczelni, jak mi cyce wytrzymaja cały dzień:no:

Wiecie jaką ja masakrę dziecku zafundowałam. Mam 4 butelki ze smoczkiem medeli i jednego zwykłego Aventa na herbatke i wode. Ale koleżanka mnie namówiła, bo u nas to jedzenie długo strasznie trwa, bo z medeli niestety musi się namęczyć, żebym mu dała ze zwykłej butelki. I głupia posłuchałam. Wciągnął ze smakiem expresem. Ale 5 min po tym, zaczął strasznie płakać, dopiero jak dałam mu sabsimplex i wypierdział się i wybekał, to mu przeszło. I teraz tak sobie myśle, ze może nas te wszystkie brzuszkowe atrakcje ominęły dzięki medeli, bo powoli pił i jak się zassał to powietrza sie nie nałykał...

K8 całkiem możliwe, moja na cycku wolno je i też nie mam ekscesów, a na tych smoczkach szybszych trzeba częściej w trakcie jedzenia odbijać, po 20-30ml :tak:

Katjuszka a dużo pijesz? u mnie było chyba tak w piątek, że Młoda w nocy co chwilę, lewy cycek prawie nie działający, włączyłam do mojej dniówki trzeci karmi, więcej wody, herbaty, soku i się wyrównało, no ale na każde karmienie musi dostać 2 cycki :sorry:

reklama
katjusza, ewa współczuję, mam nadzieję, że kryzysy miną i wróci rzeka mleka :tak: Zazdroszczę silnej woli:tak:

k8libby możliwe...Z tym, że tak jak pisze irisson to raczej nie kwestia Medeli a odpowiednio dobranego smoka. Mania musi mieć "wolniejsze" smoki. Po szybkich hece były zawsze, jak nie to to tamto. Jak nie chlustanie, to bąble w brzusiu, bekanie, popiardywanie, prężenie się...Je od prawie 2 mies z Aventu 1m+ i jest oki. Po Medeli chlustała dalej niż widziała tak potrafiła zasysać zamaszycie :crazy:

Do góry