reklama
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
Mam nadzieje, że teraz okres wreszcie będzie, ok zabieram się za obiad
Asia niekoniecznie, ja Natalkę karmiłam już w siódmym miesiącu tylko dwa razy dziennie a okres i tak się nie pojawił, i zaszłam w ciążę bez okresu ;-)
mój Brunon je w dzien co 2,5-4h... ostatnio miałam parę wyjsc i musiałam zostawić go z moją mamą to wypija tak 60ml i starcza mu to na 3h!!! a gruby jest jak nie wiem co!! za tydzien wazenie..
ale mam problem od listopada chce tylko podawać butelke z moim mleczkiem ale Mały nagle przestał ssać... dławi się i ma odruch wymiotny a cycka od razu zassie:-(
ale mam problem od listopada chce tylko podawać butelke z moim mleczkiem ale Mały nagle przestał ssać... dławi się i ma odruch wymiotny a cycka od razu zassie:-(
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
katjusza, to mówisz żeby już działać bo szansa jest?
To Ty szczęściaro, nie masz okresu już prawie 3 lata?
dokładnie ;-) ale teraz jest szansa, bo gin z trzecim każe czekać rok (cesarka), to już chyba w końcu dostanę
D
Doloress
Gość
witam
jakie macie pomysły na zwiększenie laktacji
my się od początku karmimy cycem i modyfikowanym
ściągam max 30ml, raczej nie nastawiam się, że zrezygnujemy z mm
no ale chciałabym żeby było go mniej, a mojego więcej
jakie macie pomysły na zwiększenie laktacji
my się od początku karmimy cycem i modyfikowanym
ściągam max 30ml, raczej nie nastawiam się, że zrezygnujemy z mm
no ale chciałabym żeby było go mniej, a mojego więcej
RatinaZ
Fanka BB :)
Jak nie zaczniesz dziecka do piersi przystawiać to zaraz bedzie koniec karmienia piersią...musisz 2-3 dni leżeć z dzieckiem cały czas przy cycu i nie sięgać po mm bo inaczej będzie klops...a jak sciagasz po 30ml tzn,ze masz już ostatnią szansę...
A z jakiego powodu mm? Mało mleko czy dziecko słabo ssało?
U nas były problemy ze ssaniem na początku, bo Aniela wcześniak. Dokarmiałam mm, ale po paru dniach prawie nic już nie leciało, a Młoda darła się o butlę. Po tygodniu się wkurzyłam, wywaliłam laktator i butelkę, przystawiałam tylko do piersi i załapała - od 8 doby jesteśmy tylko na piersi.
Jeśli mało mleka, to są systemy wspomagające karmienie - np. medeli sns.
U nas były problemy ze ssaniem na początku, bo Aniela wcześniak. Dokarmiałam mm, ale po paru dniach prawie nic już nie leciało, a Młoda darła się o butlę. Po tygodniu się wkurzyłam, wywaliłam laktator i butelkę, przystawiałam tylko do piersi i załapała - od 8 doby jesteśmy tylko na piersi.
Jeśli mało mleka, to są systemy wspomagające karmienie - np. medeli sns.
reklama
weronkazzz
tulęTolę
Jak nie zaczniesz dziecka do piersi przystawiać to zaraz bedzie koniec karmienia piersią...musisz 2-3 dni leżeć z dzieckiem cały czas przy cycu i nie sięgać po mm bo inaczej będzie klops...a jak sciagasz po 30ml tzn,ze masz już ostatnią szansę...
u nas przystawianie niewiele daje, bo inaczej niz przez kapturki tolka nie ssie. mam wrazenie ze wiecej laktatorem sciagam (90 ml mniej wiecej) niz ona sobie wysysa. naprawde da sie jeszcze laktacje rozbujac ciaglym przystawianiem po 2 miesiacach?
Podziel się: